Tarım kesiminin içinden gelen, uzmanlık dalı bu alanda  olan  Edirne Milletvekili, daha önceleri Namık Kemal Üniversitesi’nde görev yapan Doç Dr Okan Gaytancıoğlu , partisinin içinde tarım kesiminin sorunları ile en çok ilgilenen bir parlamenteri.

Televizyonlarda , panellerde Mecliste,köylerde   köylülerin arasında   tarımlı ilgili bir mesele olduğunda onu görürsünüz. Gaytancıoğlunun bu çabası inkâr edilemez.

Muhalefet milletvekili olmasına karşın tarım sorunlarının duyurulması konusunda büyük  gayret gösteren Gaytancıoğlu’nun  bu çabası sonucu tarımla ilgili konuların bazılarına çözüm getirilmiştir.

Tarım, bölgemizin en önemli gelir kaynağı. Onun yanında hayvancılık da ona en büyük desteği sağlıyor. Bakıyoruz, Edirne Milletvekili hayvan ahırlarına giderek köylülerin hayvancılık konusunda  sorunlarını dinliyor. Bir bilim adamı olarak bu sorunları kamuoyuna duyuruyor.

Gaytancıoğlunun bu alanda en çok gayret gösteren bölge parlamenteri olduğunu kimse inkar edemez.

Onun bu çabasına tarım kuruluşlarının da destek vermesi halinde  bölgemizin tarım sorunlarının büyük bölümü çözüme kavuşması için mesafe  alınabilir.

Bu birlikteliğin sağlanması gerekir” O muhalefet milletvekili onun etkisi olmaz” anlayışında olanlar aslında  tarıma ve hayvancılığa büyük zarar vermiş olurlar.

Bu alanda kim yaparsa yapsın, çiftçilerimizin sorunlarına sahip olanlara çiftçi temsilcilerinin , Ziraat Odalarının Trakya Birliğin sahip çıkması gerekir.

Bu sorunlar siyaset üstü düşünülmesi gereken  halkın ortak sorunlarıdır. Bu konuda herkes   küçük çıkarlar bir yana bırakılıp  bölge tarımına katkı yapan, halkın sesini duyuran her kim olursa olsun ona sahip çıkılması gerekir.

Bunların başında da tarım sorunlarını en iyi bilen ve sahiplenen Gaytancıoğlu gelmektedir.

------------------------------------------------------------------------------------------

BU YIL TARIM SORUNLARI DAHA DA İVME KAZANACAK

Kış olmasına karşın bölgemiz yeterli yağış almadı. Bu çiftçilerimizin tarlalarındaki verimi açısından önemli bir sorun.

Her ne kadar “ bölgemizde yeterli yağış oldu” diye iş geçiştirilmeye çalışmak soruna çözüm olamaz. Tarımla uğraşanların da bu konuda endişeleri var.Nehirlerin debisi bu kış günlerinde  yaz aylarından daha az düzeyde.

Bir süre önce yağan yağmurun düşmesi  ne kadar yararlı olacak. Kar yağmadığı zaman kışlık ürünlerin gelişmesi yeterli olacak mı?

Bu durum rekolteyi nasıl etkiler.

Ben bugüne kadar kış aylarında yağmur duası yapıldığını hatırlamıyorum.

Bu yıl  yağış olmadığı için buna da tanık olduk. Havaların kurak gitmesi  tarım kesimi için önemli sorun oluşturabilir.

Tarımda  girdi fiyatlarının artması, hayvancılıkta ve tarımda  sorunların bir türlü  giderilmemesi , süt fiyatlarının yeterli olmaması nedeniyle insanlarımız ineklerini  kesime vermek zorunda kalıyorlar.Ne olduğu belirsiz hayvan ithalatının devam etmesi , Ülkemize gelen hayvanların bölgeye uyum sağlamaması nedeniyle ithal  hayvanlardan  gerekli verim alınamıyor. Tüm bunlar tarım kesiminin önünde acil  çözüm bekleyen sonular. Bunlar yeterince gündem getiriliyor mu denildiğinde bu konuda olumlu yanıt almak zor.

Öyle sanıyorum ki, bahar ve yaz ayların çiftçilerimiz açısından zor geçeceğe benziyor.

Dileğimiz o ki belki bahar aylarında bölgemiz yeterli yağışı alır ve çiftçilerimizi yüzü güler.

-------------------------------------------------------------

 HER İŞİ YAPARIM  ANLAYIŞI İLE HİÇ BİR İŞ SAĞLIKLI YAPILMAZ

Elinden hiçbir beceri gelmeyen, meslek edinme konusunda eğitim almayan  deneyimi  bulunmayan kişiler iş bulma umuduyla gittikleri yerlerde “ Ne iş yapıyorsun “ diye sorulduğunda genellikle ”  Her işi yaparım” diye yanıtlar.

Bir insanın her işi yapması mümkün değildir. Yaptım dediği işleri bilinçsizce yapacağı o konuda deneyimi olmadığı için verimli olamaz.

Ülkemizde kaliteli ara elaman yetiştiren okullara ilgi günden güne azalıyor. Bu konuda  en önemli  ve ara elaman yetiştirmede  merkez konumundaki okulumuz  Teknik Lise Endüstri Meslek Lisesi

 Eski adıyla Erkek Sanat Enstitüsü bugün atıl durumda .

Daha önceleri bu okula girecek öğrenciler sınav ile girebiliyordu.

Şimdi ise hiçbir okula giremeyen öğrenciler bu okulda eğitim görüyor.

Okul mevcudu iki yüz çıvarında. Daha önceleri bin öğrenciden fazla kapasitesi olan bu okul neden bu duruma düşürüldü, onu sorgulamak gerekir. Buradan yetişen öğrencilerin iş bulma sorunu olmuyordu.

Onlar mesleklerinde usta belgesi alarak mezun oluyorlar “ Ben her işi yaparım” gurubundan değil, sadece eğitim gördükleri işi yaparlar. Bakıyoruz günümüzde ara eleman aranan eleman konumuna geldi.

Bazıları işsizlikte yakınırken bazı kurumlar çalışacak eleman bulmada zorlanıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------  

FIKRA

BU KADARI DA PES DOĞRUSU

Adamın biri göz doktoruna gidip derdini anlatır.

-“ doktor bey pek emin değilim ama ben her halde miyobum.Gözlük takman yararlı olur her halde” demiş.doktor:
“ Şuraya oturunuz sorununuzu şimdi anlarız.” Der

 Gözlerinin durumunu öğrenmek için karşısında  yazılı olan bir harf  gösterir.

“Bu harfi okuyabiliyormuşsunuz “ der

-“ Hangi harfi”

-“ tablodaki harfi”

-“ orada duvara asılı bir tablo var başka bir şey göremiyorum”

Doktor bunun üzerine:

“ Bana bakınız” der.

“ Size gözlük değil kolunuza sarı bir bant, bir de önünüze çıkanlara çarpmamanız için elinize bir baston lazım”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ÖZLÜ SÖZ

Yalan öyle bir oktur ki, bazen hedefini değil atanı yaralar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.