23-Nisan Ulusan Egemenlik  ve Çocuk Bayramı, Atamız ve kurtuluş ekibinin Türk toplumunun geleceğini güvence altına  alma inancıyla  Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününün Çocuklara armağan olarak bayram ilan etmiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde çocukların adına bir bayram yoktur.Kurtuluş önderleri  Osmanlı Devleti zamanında  taba haline dönüşen toplumu  Cumhuriyetle birlikte çağdaş birey hale getirmek için bu bayramla gençliğe güvendiğini ifade etmiştir.

Yine, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile de  Atatürk  Gençliğe Hitabesi’nde de belirttiği gibi   ülke geleceğinin  gençlerle güven altında olacağını vurgulamıştır.

Bu iki önemli ulusal  önemli bayram her ne kadar amacından saptırılmak istense de halkımızın büyük kesiminin  heyecanla kutladığın bu güzel ülkeyi bizlere kazandıranları  saygı ve özlemle andıkları  bir gün olarak  sonsuza kadar kalacaktır.

Ulusal bayramlarımız daha önceki yıllarda en küçük köylerimizde dahi kutlanıyordu.

O bayram günlerinde okullar bayraklarla süslenir, veliler de  bayram nedeniyle okula gelirdi.

Böyle günlerde öğrencilerin okudukları şiirler yapılan konuşmalarla Cumhuriyetin ne kadar  önemli olduğu  bir kez daha  hatırlanmış olurdu.

Köylerde okulların kapanmasıyla  bu tür bayram kutlamaları yok. Köylülerimiz İstiklal Marşına okulların coşkulu bayram törenlerine hasret kaldı.

Köylerimizde ,Devleti temsilen sadece muhtarlarla  imamlar bulunmaktadır.

Sağlık ocakları da merkezlere  taşınınca köylülerimiz  Bayrak asılan bir  yere  devlet kuruluşuna   hasret kaldı. Köylerde sadece köy odasında bayrak görebiliyorsunuz İstiklal Marşını ise ancak televizyonlarda izleyebiliyorsunuz.

En içten duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk bayramımızı kutluyorum. 

BU GÖRÜNTÜLER ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR

Ülkemizin en eski ve Kurtuluş Savaşını veren ekibin önderliğinde kurulan bir partinin Genel Başkan Ankara’da  bir şehit cenazesi gibi kutsal bir yerde bazı kendini bilmez, içi kinle dolu kişilerin saldırısına uğruyor.

Bu çirkin görüntüler dünyanın her yerine servis edildi.

Bunlar ülkemiz açısından utanç veren görüntüler.

Cenaze namazı sırasında meydanda toplanan, bazı çevrelerin yönlendirdiği sanılan zavallı kişiler şehidin namazının bitmesini dahi beklemeden bir siyasi parti liderine saldırıyor.

Amaçları adeta parti liderini  linç etmek. Görüntülere bakıldığında bunu rahatlıkla  görüyorsunuz.

Aralarında yasalara daha duyarlı olması gereken kadınların da olması bu saldırıya ayrı bir boyut kazandırıyor.

Bazı kişilerce yönlendirildiği sanılan bu kişiler Kılıçdaroğlu’nun yanında korumaları olmasa  her halde linç edeceklerdi.

Bu arada bir kişi parti liderine  yumruk  sallıyor.

Kısıtlı güvenlik ekibi arasında bir eve sığınan Kılıçdaroğlu’nu orada da saldırganlar takip ediyor: Burada bir kadının “evi yakın” dediği duyuluyor.

Burada adeta  ikinci bir Madımak yaratılmak isteniyor.

Sonunda  yetişen emniyet güçleriyle olay yatıştırılmaya çalışılıyor.

Ne yazık ki, bazı yayın organlarımız  bu tür olayları tetikliyor. Devlet yöneticilerinin de  açıklamalarıyla  toplumu germeleri  sonunda bu tatsız olaya zemin hazırladı.

Bir ulusal bayram arifesinde , toplumun birlik içinde olması gereken günlerde böyle müessif olayların olması kime yarar?

Siyasilerimiz ve onların uydusu olan bazı yayın organlarımız gazetelerinde attığı başlıklarına dikkat etmeli, yangına körükle gitmemeli.

Toplum içinde kaos yaratma zemini yaratmamalı. Ülke içinde doğabilecek bir kargaşa ilk olarak ülkemizin itibarını zedeler.

Ekonomik sorunların gündemde olduğu bir dönemde bu kargaşadan  ülke ekonomimiz zarar görür.

Bakıyoruz,  siyasilerimizden bazıları dostluk, kardeşlik ve hoşgörüden bahsederken, bazıları  toplumu bölecek söylemlerine devam ediyor.

Toplum bu kutuplaştırıcı karşısındakini düşman gibi gösteren söylemlerden bıktı usandı. Halkımız huzur, güven  istiyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Birtakım kuş beyinli kimselere kendinizi beğendirmek hevesine düşmeyiniz; bunun hiçbir kıymeti ve önemi yoktur. /Mustafa kemal ATATÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.