15 Temmuz, gelecek nesillere ibret olacak

Trakya Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğinde '15 Temmuz Destanı: 15 Temmuz'da Ne Oldu?' konulu etkinlik Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım ,“Milletimiz Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla el ele vererek darbecilere karşı gelecek nesillere ibret olacak tarihi bir duruş sergilemiştir” dedi.

15 Temmuz, gelecek nesillere ibret olacak

Trakya Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğinde '15 Temmuz Destanı: 15 Temmuz'da Ne Oldu?' konulu etkinlik Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım ,“Milletimiz Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla el ele vererek darbecilere karşı gelecek nesillere ibret olacak tarihi bir duruş sergilemiştir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Temmuz 2017 Perşembe 05:00
15 Temmuz, gelecek nesillere ibret olacak

    15 Temmuz'la ilgili fotoğrafların görücüye çıktığı serginin ardından Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım'ın konuşmacı olduğu konferans düzenlendi. Konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti düzenlendi ve hain darbe girişimini anlatan 'Vakit Gelir' kısa filmi izlenildi. Açılış konuşmalarını ise Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Selim Ak ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin yaptı. 
    ''40'A YAKIN FOTOĞRAF SERGİLENİYOR''
    Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Selim Ak, 15 Temmuz'un hatırlatılması için bütün konferanslardan önce bu serginin açıldığını belirterek;''Genel Müdürlüğümüz talimatlarıyla oluşturduğumuz bir etkinlik bu. 15 Temmuz'la ilgili fotoğraf sergisi düzenledik. Yurtlarımız açık olmadığı için bu etkinliği sadece nöbetçi yurtlarda yapıyoruz. Bu sergi daha önce farklı yurtlarda da görücüye çıktı. Anadolu Ajansı ekiplerinin çektiği 40'a yakın fotoğraf sergileniyor. 15 Temmuz içeriğiyle ilgili 3 tane de konferans düzenlendi.  Sadece 15 Temmuz'la ilgili değil, bütün konferanslardan önce hatırlanması amacıyla açıyoruz.'' dedi.
    ''HALK MEYDANLARDA TOPYEKUN DEMOKRASİ DERSİ VERDİ''
    Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, 40 yıldır ülkede bulunan vatan hainlerine 15 Temmuz gecesi bir demokrasi dersi verildiğini belirterek; ''15 Temmuz'da abdestimizi alarak meydana çıktık. Neden oradaydık? Çünkü ülkemizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainlerine hep birlikte meydanlarda demokrasi dersi verdik. Kanlı bir darbeyi gerçekleştirme emelleri mevcuttu. Neden bunu topyekun olarak yapma gereği duyduk. İstiklal Şairimizin dediği gibi; 'Ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım.' sözlerini bu millet bir kez daha gösterdi. Malazgirt'te gösterdi, Çanakkale'de gösterdi, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdi ve son olarak 15 Temmuz'da hain darbecilere 40 yıldır içimizde bulunan bu vatan hainlerine, halk meydanlarda topyekun olarak gösterdi. Bir demokrasi zaferi gösterdi. 15 Temmuz zaferimiz çok önemli. Dış mihrakların emelleriyle bu amacı gerçekleştirebileceklerini zannettiler. Jokerbet Fakat ertesi gün akşam saatini bulmadan bu darbe girişimi bastırıldı.'' dedi.
    ''MİLLET VE MİLLETİN İRADESİ BOMBALANDI''
    Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım, 15 Temmuz'da hem millet hem de milletin iradesinin bombalandığını söyleyerek; “Asla unutamayacağımız ve unutmayacağımız bir gün 15 Temmuz. Türkiye Cumhuriyetinin pek çok birimine alçakça saldırılar düzenlenmişti. Ülkemizin pek çok yerinde yüzlerce vatandaşımız şehit olmuş, binlerce vatandaşımız ise yaralanmıştı. TBMM üyeleri ve tüm partilerin de katılımıyla Gazi Meclisimizde çalışmalarına devam etmiş ancak çalışmalarına devam ederken darbe teşebbüsünü gerçekleştiren terör örgütü tarafından bombalanmaya devam ediyordu. Bunu çok iyi düşünmek gerekiyor. Millet bombalanıyor ve milletin iradesi bombalanıyordu.''dedi.    
    ''GELECEK NESİLLERE İBRET OLACAK TARİHİ BİR DURUŞ SERGİLENDİ''
    15 Temmuz gecesi darbecilere karşı tarihi bir duruş sergilendiğini ifade eden Prof. Dr. Rıdvan Canım; ''Yapılan darbe girişiminin karşısında hiç düşünmeden harekete geçen ve ilgili birimlere bilgilendirerek darbe girişimini durdurmak için gereken adımları atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya davet etmiş, canları pahasına sokaklara dökülen halkımızla beraber, darbe girişime karşı kararlı duruşumuzu ortaya koymuştur. Milletimizin ülkesine ve iradesine böylesine kararlı şekilde sahip çıkması karşısında; o millet ve demokrasi düşmanları karşısında ne silahları, tankları, helikopterleri ne de uçakları hiçbir işe yaramamış, bu şer çetesi bahis bonusu mensuplarının girişimi başarısız ve sonuçsuz olmuştur. Milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, tehditlere ve gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen bir adım bile geri atmadan bu hainlere meydanları bırakmamıştır. Milletimiz Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla el ele vererek darbecilere karşı gelecek nesillere ibret olacak tarihi bir duruş sergilemiştir.'' ifadelerini kullandı. 
    ''HİÇBİR SİVİL VATANDAŞIN OLMAYIŞI SON DERECE ÖNEMLİ VE ANLAMLIDIR''
    Tüm milletin ayrımsız tek vücut olduğunu ve sayısız kahramanlık destanı yazıldığını aktaran Prof Dr. Rıdvan Canım; ''Tankların etkisiz hale getirilmesi başta olmak üzere asker görünümlü teröristlere karşı dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine karşı sahip çıkan milletimiz sayısız kahramanlık destanları yazmıştır. İşçisinden patronuna, köylüsünden kentlisine kadar parti, mezhep, siyasi görüş farkı göz etmeksiniz milletimiz tek vücut olmuştur. Darbe girişimi gecesi, darbecilere destek olan hiçbir sivil vatandaşın olmayışı son derece önemli ve anlamlıdır. 15 Temmuz darbe girişimi milletin darbe heveslilerine verdiği büyük bir ders olarak bu milletin şanlı tarihindeki yerine almıştır ve hiçbir zamanda hatırımızdan çıkmayacaktır.'' şeklinde konuştu. 
    ''MİLLETİMİZ, 15 TEMMUZ GECESİ BU GİDİŞE DUR DEMİŞTİR''
    Geçmiş tarihte yaşanan darbelerde, darbeye maruz kalanlara sahip çıkmamanın acısını yaşayan milletin 15 Temmuz gecesi bu gidişe dur dediğini belirten Prof. Dr. Rıdvan Canım; ''1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına, 1980 darbesinde ise bir sağdan bir soldan anlayışıyla darağacına gönderilen gençlerine sahip çıkamamanın acısını yaşayan milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi bu gidişe dur demiştir. Türkiye demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını sadece lafta kalmayarak gerektiğinde vatandaşlarının canını ortaya koyarak bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.'' dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.