2002 YILINDAN İTİBAREN EKONOMİ, HER YIL ORTALAMA 5,6 BÜYÜDÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne ziyareti programı kapsamında Edirne ticaret, borsa ve esnaf odaları başkanları ile istişare toplantısı düzenledi. Kurum temsilcilerinin sorularını alan Bakan Tüfenkçi, yaptığı konuşmada ise Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen 2002 yılından beri her yıl ortalama 5,6 büyüdüğünü belirtti.

2002 YILINDAN İTİBAREN EKONOMİ, HER YIL ORTALAMA 5,6 BÜYÜDÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne ziyareti programı kapsamında Edirne ticaret, borsa ve esnaf odaları başkanları ile istişare toplantısı düzenledi. Kurum temsilcilerinin sorularını alan Bakan Tüfenkçi, yaptığı konuşmada ise Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen 2002 yılından beri her yıl ortalama 5,6 büyüdüğünü belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ağustos 2017 Cuma 10:23
2002 YILINDAN İTİBAREN EKONOMİ, HER YIL ORTALAMA 5,6 BÜYÜDÜ

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Edirne ziyareti kapsamında ticaret, borsa ve esnaf odası başkanlarıyla düzenlediğini istişare toplantısında Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldiğini ve 2002 yılından beri Türkiye ekonomisinin 5,6 büyüdüğünü belirtti. Bakan Tüfenkçi, ticaret, borsa ve esnaf odaları temsilcilerinin taleplerini aldı ve sorularını yanıtladı. 
LİSANSLI DEPOCULUK SİSTEMİ İÇİN TEŞEKKÜR
    Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, lisanslı depoculuk sistemine verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek; 'Tarım ürünlerinde girdi ve çıktılarının KDV oranlarının eşitlenmesi kayıt dışılığının önüne geçilmesi, rekabet ortamının geliştirilmesi, vergi gelirlerinin artırılması katkı sağlamaktadır. Hükümetimiz tarafından hayata geçirilen toptan et, pirinç, gübre ve yemde lisanslı depoculuk sistemine sağlanan destekler için şahsınıza ve hükümetimize saygılar sunuyoruz. Verimli topraklarımızla petrolden sonra ithalat talebi olan yağ ve yağlı tohumlar sektöründe üretim açığını kapatmaya talibiz. Diğer yandan hastalıklardan ari bölge olmamız nedeniyle gelecekte ithalata ihtiyaç duyulmaması için damızlık üretim merkezi haline getirtilmeye hem müsait hem hazırız. Tarımda kullanılan akaryakıt ÖTV ve KDV, süt ve süt ürünlerinde en azından tacirler arasında yüzde 1 olmasını, borsalarda fiilen satılan hayvanlar için stopaj indirimi talep ediyoruz. Borsaların salonlarında işlem gören ürünlerin ilave sözleşmeli üretim desteklerinden doğrudan faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Lisanslı depoculuk sisteminin yerleşmesi için verilen destek ve stopaj muafiyeti devam ettirilmesi konusunda desteklerinizi esirgememenizi bekliyoruz. Huzur ve istikrar; ticareti, yatırımı ve refahı artıracaktır. Bu bağlamda üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.'' ifadelerini kullandı. 
    ''EDİRNE TURİZM, TARIM VE SANAYİ DE DESTEK BEKLEMEKTEDİR''
    Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'nin geleceğini turizm ve tarım sektörlerinin belirleyeceğini, bunun için de turizm, tarım ve sanayide destek beklediğini belirterek; ''Bu akşam bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumuz bu topluluğun ortak bir amacı olduğunu düşünüyorum. Edirne ekonomisini ve Süperbahis ticaretini geliştirmek. Tabi bunu yapabilmek için hem kurumların hem iş dünyasının ortak çalışması bir gerekliliktir. Biz Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş dünyası temsilcilerimiz ve diğer paydaş kurumlarımız ile bağımızı sürekli güçlendirerek her geçen gün daha verimli işler yapmak için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin zor bir dönem yaşadığı geçtiğimiz yılı da bu bağı daha da sağlamlaştıran ortak işler yaparak en az zararla geçirmeyi başardığımıza inanıyorum. Tabiki Edirne ekonomisi için hepimizin daha yapacağı çok şey var. Bunun için de İlin dinamiklerinin desteğe ihtiyacı olduğu bazı hususlar söz konusu. İlimizin kaderini turizm ve tarım sektörleri belirleyecektir. Edirne, turizmde, tarımda, sanayide destek beklemektedir. Çünkü bölgemizin en değerli dinamikleri bu sahalardadır. Aksi halde, gelecekte İlimizi orta gelir tuzağından çıkarmak sadece hayal olacaktır.'' şeklinde konuştu. 
‘'EDİRNE, TURİZM VE TARIM ANLAMINDA SIÇRAMA YAPTI''
    Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin turizm ve tarım dallarında önemli sıçramalar yaptığını söyleyerek; “Edirne ticari anlamda özellikle turizm ve tarım dallarında önemli bir sıçrama yaptı. Önemli bir mesafe kat ettiğimizin farkındayız. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Recep Zıpkınkurt'un da belirttiği konularda kesinlikle devlet, kamu olarak ve diğer kuruluşlarımızla beraber burada bir an önce bunun yapılması ile ilgili alt yapı çalışmalarımız var. Şu anda arsamız ve projemiz hazır. İnşallah en kısa zamanda bunu tamamlayacağımızı düşünüyorum. Bakanımızın sizin isteklerinizi ve dileklerinize cevap verebileceğine ve de çözüm yollarının da sizinle bulabileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 
‘'2002'DEN BERİ TÜRKİYE EKONOMİSİ 5,6 BÜYÜDÜ''
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 2002 yılından itibaren küresel krize rağmen Türkiye ekonomisinin 5,6 büyüdüğünü belirterek; “Hain darbe girişiminden sonraki 6 aylık sürede ülkemiz toparlandı. 2.9 gibi bir rakamla büyümeyle kapandı. Bize göre düşük olan bu performans, dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı ekonomisi oldu. 2002'den bu yana Türkiye ekonomisi küresel krize rağmen yüzde 5,6 olarak büyüdü. 2017 yılına ise yüzde 5 gibi bir büyümeyle başladık. 2017'nin 3. çeyreğinde de bu yüksek büyüme oranlarını yakalayacağız. İstihdam seferberliğinde 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağladık. İstihdam seviyemizi 28 milyon 157 bin kişiye çıkarttık. Avrupa Birliği'nde olan ülkelerde bile bizim gibi insan istihdamını sağlayan başka bir ülke yok.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.