2019 İÇİN UMUTLARI YOK!

2018 yılı içerisinde esnafların zor zamanlar yaşadığını belirten Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 2019 yılında işlerin daha da zorlaşabileceğini ifade etti.

2019 İÇİN UMUTLARI YOK!

2018 yılı içerisinde esnafların zor zamanlar yaşadığını belirten Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 2019 yılında işlerin daha da zorlaşabileceğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Aralık 2018 Pazartesi 08:22
2019 İÇİN UMUTLARI YOK!


 

2019 yılının esnaf için zor geçeceğini ifade eden Sanış, “Aslında insanlar yeni yıla umutla bakıyorlar ama bu yıl değişik bir şey olacak. Ticari anlamda geçtiğimiz yılları arayacağız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÇALKANTILI BİR YIL GEÇİRDİK”
Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 2018 yılı için yapmış olduğu değerlendirmede, “Çok çalkantılı bir yıl geçirdik. Bir seçim atlattık. Sonrasında döviz kurunda bir yükselme oldu. Bu dönemde Türkiye büyük zarar gördü. Döviz kurunun yükselmesinin ardından bunu fırsat olarak değerlendiren Yunan ve Bulgar vatandaşlar, Edirne’den alışveriş yapmaya başladılar. Bu durum Edirne açısından ekonomik krizi daha az hissetmemizi sağladı. Ancak bu gelip geçici bir dönem. Malum bugünlerde döviz kurundaki düşüşle beraber, Yunan ve Bulgar turist sayısında azalmalar yaşanmaya başladı. Sadece Yunan ve Bulgar turistlere bel bağlayanların hüsrana uğrayacağını her zaman söyledik.” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YILLARI ARAYACAĞIZ”
Sanış, seçime kadar çalkantılı bir dönem beklemediklerini belirterek, “Ancak seçimin ardından ekonomik krizin daha da derinleşerek devam edeceği söyleniyor. Esnaf açısından 2019 biraz daha zor geçecek gibi görünüyor. Malum asgari ücret arttı. A’dan, Z’ye her şeye yüzde 20’nin üzerinde zam geldi. Bizim vakıf kiralarımız da arttı. Bizi zor bir yıl bekliyor. Üzülerek söyleyeceğim ki, 2019 yılında esnaf sayısında bir düşüş olabilir, işyerleri kapanabilir, fabrikalar işçi çıkarabilir. Aslında insanlar yeni yıla umutla bakıyorlar ama bu yıl değişik bir şey olacak. Ticari anlamda geçtiğimiz yılları arayacağız diye düşünüyorum. İnşallah biz yanılırız. ” şeklinde konuştu.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.