658’İNCİ KIRKPINAR 30 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen 658’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Başkan Gürkan burada yaptığı açıklamada, 658’inci Kırkpınar’ın televizyon ve sosyal medya platformlarında toplam 30 milyon kişiye ulaştığını ifade etti.

658’İNCİ KIRKPINAR 30 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen 658’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Başkan Gürkan burada yaptığı açıklamada, 658’inci Kırkpınar’ın televizyon ve sosyal medya platformlarında toplam 30 milyon kişiye ulaştığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Temmuz 2019 Salı 07:38
658’İNCİ KIRKPINAR 30 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarıyla Kent Ormanı’nda bir araya geldi. 658. Belediyenin Kırkpınar ile ilgili gelir-gider durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Gürkan, Kırkpınar Ağalığını kazanan Seyfettin Selim’in ihale bedeli olan 661 bin TL’yi yatırdığını da dile getirdi. Başkan Gürkan ayrıca bu yıl Kırkpınar’ın toplam 30 milyon kişiye ulaştığını belirterek, “Kırkpınar için müthiş bir sayı.” ifadelerini kullandı.

“GELİR-GİDER MAKASI ÖNCEKİ YILLARA GÖRE DAHA İYİ DURUMDA”

Başkan Gürkan, 658’inci Tarihi Kırkpınar’ın gelir-gider durumu hakkında bilgi vererek, “658’inci Kırkpınar için 4 milyon 272 bin 207 TL giderimiz, 1 milyon 414 bin 224 TL gelirimiz oldu. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere bu sene Kırkpınar’ı 2 milyon 857 bin 983 lira eksi bakiye ile tamamladık. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl gelir-gider makası daha önceki yıllara göre daha iyi durumda.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÜREŞ FEDERASYONU’NDAN DESTEK GELECEĞİNİ UMUT EDİYORUM”

Güreş Federasyonu Başkanı ile de görüştüklerini söyleyen Başkan Gürkan, “Kendisine, ‘Lisansı siz veriyorsunuz, giderini biz karşılıyoruz’ dedim. Bunu birçok yetkiliyle de görüştüm. Önümüzdeki yıl bu konuda bir destek geleceğini umuyor ve bekliyorum. Özellikle de Güreş Federasyonu’ndan.” ifadelerini kullandı.

“KIRKPINAR İÇİN MÜTHİŞ BİR SAYI”

Başkan Gürkan DMAX kanalından canlı yayın yapılmasını eleştirenler olmasına rağmen; 658’inci Kırkpınar’ın televizyon ve sosyal medya üzerinden milyonlarca kişiye ulaştığını belirterek, “Toplamda 30 milyonun üzerinde iletiyi yakalamışız. Kırkpınar için bu müthiş bir sayı.” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA KALICI BİR KÖPRÜ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Gürkan, bu yıl Sarayiçi’nde yapılan kazı çalışmaları nedeniyle kurulan yaya köprüsü konusunda Edirne Valisi Ekrem Canalp’e tekrar teşekkür etti. Gürkan, Belediye olarak bu alana kalıcı bir köprü yapmak istediklerini ve bu amaçla 4 yıl önce bir projeyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat ettiklerini belirtti. Bu alana sürekli kalıcı bir yaya köprüsü yapacaklarını ifade eden Gürkan, “Kurul projemizi inceledi ve bazı düzenlemeler istedi. Bunları tamamladık ama bu yıla yetişmedi. Bu alana 2 giriş vardı ama Bakanlık, Fatih Köprüsü tarafındaki alanı ören yeri ilan edince bu giriş teke düştü. Bu nedenle oraya mutlaka kalıcı bir köprü yapmamız gerekiyor. Kurul projemizi onayladığı gibi köprünün yapımına hemen başlayacağız.” dedi.

“YERİNİ DEĞİŞTİRİRSEK UNESCO’DAN ÇIKIYOR”

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Kırkpınar alanının yerinin değişmesi ile ilgili talep hakkında soru sorulması üzerine de Başkan Gürkan,  “Tabii ben herkesin düşüncesine saygılıyım. Onlar böyle düşünebilir ama herkes bulunduğu noktadan bakıyor bu tür işlere. Kırkpınar 2010 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girdi. Biz Kırkpınar’ı oradan taşıdığımız anda da UNESCO’dan çıkıyor Kırkpınar. Bunun kimse farkında değil. UNESCO’ya giren eserlerin gelenekselliği diye bir kavram var. Kırkpınar 1 hafta. 1 haftada oranın yapısı mı, florası, eko sistemi mi bozuluyor?  Bu talepleri saygıyla karşılıyorum ama bunun çok temeli olan bir talep olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.” şeklinde cevap verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.