ALTUNHAN’DAN HODRİ MEYDAN!

Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, son günlerde Edirne gündemini meşgul eden ‘çadır’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bu konuda oda başkanlarının zafiyet yaşadığını ve Edirne esnafını yeterince savunamadığını vurgulayan Altunhan, “Madem bu çadıra bu kadar önem veriyorlar; Ticaret Odası ve Borsa birleşerek Edirne esnafına büyük bir çadır yapsın. Benim Kapıkule yolu üzerinde, yola sıfır 25 dönüm yerim var. Orayı da ben bedava Edirne esnafının hizmetine vermeyi taahhüt ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ALTUNHAN’DAN HODRİ MEYDAN!

Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, son günlerde Edirne gündemini meşgul eden ‘çadır’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bu konuda oda başkanlarının zafiyet yaşadığını ve Edirne esnafını yeterince savunamadığını vurgulayan Altunhan, “Madem bu çadıra bu kadar önem veriyorlar; Ticaret Odası ve Borsa birleşerek Edirne esnafına büyük bir çadır yapsın. Benim Kapıkule yolu üzerinde, yola sıfır 25 dönüm yerim var. Orayı da ben bedava Edirne esnafının hizmetine vermeyi taahhüt ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2019 Cuma 18:00
ALTUNHAN’DAN HODRİ MEYDAN!

Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, dün Ciğerci Niyazi’de basın toplantısı düzenledi. Altunhan burada, son günlerde Edirne gündemini meşgul eden Kapıkule’deki çadırla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çadırın Edirne esnafına büyük zarar vereceğini ifade eden Altunhan, oda başkanlarının da bu konuda yeterince ağırlığını hissettirmediğini belirtti.

“ÇADIRDA TİCARET OLUYORSA, BENDE SARAÇLAR’A KURAYIM”
Son günlerde Edirne gündemini meşgul eden çadır konusunda açıklama yapan Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, “Öncelikle bu çadırın Kapıkule’den girişe kurulması gerçekten yanlıştır. Edirne esnafına karşı, haksız rekabettir. Diyelim ki; Bulgaristan’dan turistler geldi o çadıra alışverişini yaptı, hemen geri gitti. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Alışverişe gelen insan Edirne’nin içine girsin; Edirne’den kuruyemiş de alsın, ciğer de yesin istiyoruz. Ama orada o iş öyle bir endekslenmiş ki; sadece insanlar gelsin İstanbul’dan mı, İzmir’den mi, Ankara’dan mı gelecek olan esnaf orada faydalansın, parayı toplayıp gitsin. Bizim esnafımız da böyle ağzı açık baksın. Böyle bir şey yok. Bunlara neden değiniyorum? Çünkü baktım ki; hakikaten bu duruma sessiz kalınıyor. Ben hiçbir odayı suçlamak, hiçbir odaya bir şey demek istemiyorum ama istenirse yürütmeyi durdurma kararı alınır ve burada ticaret yapamazlar. Kaldı ki; normalde çadırda ticaret olmaz. ‘Buraya çadır açtık’ diyorlar. Bunların hiçbiri yasal değil. O çadırda hangi güvenlik önlemleri var. Her tarafı naylon, Allah korusun bir yangın çıksa kim bunun hesabını verebilir? Bu çadıra kim ruhsat verebilir? O kurulacak çadırın ruhsatı var mıdır? Biz ufacık bir iş yapsak, 5 metrekarelik bir dükkan açsak; hemen çalışma ruhsatı, sigorta, vergi dairesine kayıtlı olup olmadığı soruluyor. Eğer böyle bir kolaylık varsa, çadır açıp ticaret yapmak varsa; ben de Saraçlar Caddesi’nin ortasına kurayım bir çadır. Orada ticaret yapayım. Kesinlikle buna müsaade edilmemesi gerekiyor. Diyorlar ki; Edirneli esnaf olacak. Ya Edirneli esnaf olacak deyip de; şimdi Edirne’deki esnaflardan hangisi dükkanını kapatıp oraya gidebilecek? Öyle bir şey yok.” dedi.

“EDİRNE ESNAFININ EKMEĞİNE KAN DOĞRAR”
Edirne’deki odaların böyle konularda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Altunhan, “Odaların böyle çadırlara, şunlara bunlara göz yummaması lazım. Bu benim kişisel düşüncem tabii. Daha güzel düşünen insanlar da vardır. Edirne ekonomisine faydalı olacak, diyen insanlar da vardır ama ben buna inanmıyorum. Kesinlikle Edirne ekonomisi zaten şu anda esnaf biraz Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan gelen turistlerle geçiniyor. Bu turistler de Kapıkule’de karşılanırsa; bu Edirne esnafının ekmeğine kan doğramaktır. Yazıktır, günahtır. Encümenden karar alındığı zaman belki bunu küçük bir şey zannettiler. Ama devasa bir çadır. Bu Edirne esnafının ekmeğine kan doğrar. Yanlış yapılır mı? Yapılabilir ama yanlışın neresinden dönülürse kardır. Belki de bizim bu konuşmamızdan sonra dönülür. Önemli olan, Edirneli esnafımız mağdur olmasın, esnafımıza zarar gelmesin.” ifadelerini kullandı.
“ODA BAŞKANLARINDA ZAFİYET VAR”
Oda başkanlarının Edirne esnafı için avaz avaz bağırması gerektiğini söyleyen Altunhan, “ETSO çadıra karşı olduğunu söylüyor ama önce onlar çağırmışlar, onlar izin vermişler. Tavşana kaç, tazıya tut denmez. Orada doğru söylemiyorlar. Ne demek ya. Ticaret Odası Başkanıysa çıkacak aslan gibi, ‘Ben bu çadıra karşıyım arkadaş’ diyecek. Esnafları toplayacak. Ağzının ucuyla kim konuşursa, onda bir şey vardır. Avazı çıktığı kadar bağıracak Edirneli esnaf için. Ufacık bir köşeden bir şey söyleyip ‘Ben karşıyım’ demekle olmaz. Avazı çıktığı kadar bağıracak. Hele ki Ticaret Odası Başkanı, diğer oda başkanları avazı çıktığı kadar bağıracaklar. Haklarını arayacaklar. Bu esnafın haklarını korumak için oturuyorlar o koltuklarda. Maalesef Oda Başkanlarımızda biraz zafiyet var bu konuda. Zafiyet göstermesinler, dik duruşlarını göstersinler. Oturdukları koltuğun, makamın hakkını versinler. Onlar koltukların hakkını vermezlerse, benim gibi birisi de çıkar böyle onlar hakkında konuşur. Kendilerine laf konuşturmasınlar.” şeklinde konuştu.

“25 DÖNÜM YERİ BEDAVA VERECEĞİM”
Altunhan son olarak, “Madem bu çadıra bu kadar önem veriyorlar; Ticaret Odası ve Borsa birleşerek Edirne esnafına büyük bir çadır yapsın. Benim Kapıkule yolu üzerinde, yola sıfır 25 dönüm yerim var. Orayı da ben bedava Edirne esnafının hizmetine vermeyi taahhüt ediyorum. Bu da benden.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.