BACIOĞLU, LİSELİ  TURİZMCİLERLE BULUŞTU 

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde  "Edirne’nin Turizm Potansiyelinin Tanıtımı" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 80 öğrenci ve 10 öğretmenin katıldığı konferansı katılımcılar ilgi ile izledi. 

BACIOĞLU, LİSELİ  TURİZMCİLERLE BULUŞTU 

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde  "Edirne’nin Turizm Potansiyelinin Tanıtımı" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 80 öğrenci ve 10 öğretmenin katıldığı konferansı katılımcılar ilgi ile izledi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Nisan 2022 Salı 06:31
BACIOĞLU, LİSELİ  TURİZMCİLERLE BULUŞTU 


Yiyecek İçecek ve Konaklama Seyahat bölümlerindeki öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen sunuma, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan “Edirne’yi Yaşamak” adlı videosu ile başlayan ve Edirne’nin doğal, beşeri, kültür, el sanatları gibi birçok alanda sahip olduğu değerlere yer veren Bacıoğlu: "Ülkemiz dünya turizm pazarında ilk 10’da yer almakta olup, Edirne de Türkiye turizminde önde gelen turizm şehirlerinden biridir. Her bir yerinde doğal, kültürel ya da etkinlik odaklı sürdürülebilir turizm faaliyeti ve getirisi çıkarmak mümkün. Ama Edirne’nin sahip olduğu bu yüksek turizm potansiyelini kültürel tarihi mirasını, tarihi turistik alanlarının çevre düzenlemesini daha cazip kılmadığımız sürece ve yıl içindeki nitelikli etkinlikler yapılmadığı sürece bu ciddi potansiyelden faydalanmamız kısıtlı kalacaktır.
Edirne, Avrupa ile Türkiye arasında ulaşım açısından önemli bir geçiş noktasıdır. Türkiye’nin en işlek kara ve demiryolu sınır kapıları Edirne’de bulunmaktadır. Edirne‘ye özellikle yaz aylarında sınır kapılarından ciddi sayıda giriş-çıkış olmaktadır ve konaklama, yiyecek ve içecek tesislerimiz bundan faydalanmaktadır. Aynı zamanda, alışveriş ve gastronomi odaklı komşu ülkelerden de yıl içinde milyonlarca turisti ağırlamaktayız. İstanbul ve diğer şehirlere geçiş  destinasyonlarında önemli tarihi bir nokta olan Edirne’nin şu anki pozisyonda çok ön plana çıkmamış yüzlerce turistik potansiyelinin harekete geçirmek için bizler ve diğer kurumlar çalışmalar içindeyiz.
Edirne’nin turizm potansiyelinden en üst düzeyde yararlanabilmek için güçlü ve zayıf yönleriyle ilgili analiz yaparak şehrin turizm stratejisine yönelik görüşlerini ileten Bacıoğlu: “Şehrimizin tarihi alanlarının yönetimi, turistik altyapı yetersizliği, otopark, hizmet kalitesi ve seçeneklerinin çoğaltılmaması gibi birçok sorunla beraber turizmin ekonomik potansiyelinin ortaya konulması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik sorunlar yaşadığını ve bu sorunları hep beraber ortadan kaldırmamız gerektiğinin altını çizmek zorundayız” diye öğrencilere açıklamalarda bulundu.   
Bacıoğlu; "Edirne’nin turizm anlamında son yıllarda ivme kazanmış Edirne Kırmızısı, lavanta gibi birçok turizm potansiyeli olduğunu ve özellikle dernek olarak kurumlarla işbirliği içinde bazı konuları gücümüz yettiğince gündeme taşımaya çalıştıklarını” açıkladı.
ETTDER tarafından hazırlanan sunumda Edirne’nin turizm potansiyelini tarihi geçmişi, doğal alanlar ve ekoturizm, yiyecek içecek kültürümüz ve gastronomi turizmi, tarıma dayalı turizm ve geleceği, savaşlar ve ören yerleri, UNESCO ve kültürel miras, festivaller, spor turizmi, sınır kapıları ve ticarete dayalı turizm gibi başlıklarla ele alan ve öğrencilere aktaran Bacıoğlu, “Bu potansiyelin çok az kısmını kullanıyoruz. Doğru adımlar atıp, hata yapmayıp öncelikli sorunları çözdüğümüz sürece Edirne çok değerli bir noktaya gelecektir.” dedi. 
Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.