BAŞBAKAN'DAN, HIZLI TREN MÜJDESİ

AK Parti Edirne 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Edirne'ye gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada yapmış olduğu konuşmada Edirnelilere yeni yıl müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Hızlı Tren Projesi için 2018'in ilk aylarında kazma vurulacağını dile getirdi.

BAŞBAKAN'DAN, HIZLI TREN MÜJDESİ

AK Parti Edirne 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Edirne'ye gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada yapmış olduğu konuşmada Edirnelilere yeni yıl müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Hızlı Tren Projesi için 2018'in ilk aylarında kazma vurulacağını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ocak 2018 Pazartesi 13:39
BAŞBAKAN'DAN, HIZLI TREN MÜJDESİ

    Başbakan Binali Yıldırım, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Salona girişinde büyük sevgi seliyle karşılaşan Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada ise Edirnelilere yeni yıl müjdesini vererek, “Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Bundan sonra Edirne İstanbul 1 saat 10 dakika. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
    Kongrede ilk olarak konuşan Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, çiftçilere hafta içerisinde verilen primler nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a teşekkür etti.  Sonrasında konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti'yi Edirne'de birinci yapmak için çok çalışacaklarına ve kapı kapı gezeceklerine söz verdi. Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre için gönderdiği video mesaj salondakilere izletildi. 
    “EDİRNE BİZİM VİTRİNİMİZ”
    Kongrenin sunucusu tarafından Başbakan Binali Yıldırım'ı 'Birlik ve beraberliğimizin teminatı' şeklinde kürsüye davet edildi. Başbakan Yıldırım, “Kars'tan Edirne'ye kadar tek yüreğiz, tek milletiz, birlikte Türkiye'yiz. Sinop'tan, Hatay'a kardeşiz, İzmir'den, Van'a biriz, beraberiz. Bugün bu salon Türkiye'nin güzel fotoğrafını ortaya koyuyor. Edirne bizim dünyaya açılan kapımız, vitrinimiz. Edirne Kudüs'ün kardeşidir. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Kudüs'le ilgili bazı gelişmeler oldu. ABD Başkanı dedi ki; 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ettim.' Ben yaptım oldu, demekle oluyor mu? Olmuyor. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, 'Senin kararını tanımıyoruz.' dedi. Aklıselim olan bütün ileri gelen dünya ülkeleri bu kibirli karara karşı tek yürek oldu ve reddetti. İnsanlık Filistin davasına sahip çıktı. İnşallah yakın gelecekte Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu bütün dünya tanıyacak.” dedi.  
    “GEREKENİ YAPARIZ”
    ABD ile yaşanan vize gerginliğinin tatlıya bağlandığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “İkili ilişkilerde 1 adım daha atıldı. Dostluklarımız artıracağız. Düşmanlıklarımızı azaltacağız. Suriye'de, Filistin'de bir sorun yaşanırsa Türkiye, tüm güçleriyle orada olacak. Türkiye'nin milli menfaatlerine aykırı bir şey olursa gerekeni yaparız. Dik dururuz.” dedi.
“TÜRKİYE TEK TAŞINI BİLE KİMSEYE VERMEZ”
    Ege Denizi'nin Yunanistan ile dostluk denizi olduğuna değinen Başbakan Yıldırım, zaman zaman buradaki adaların iç siyasette gündeme gelmesine değinerek,  “Türkiye tek taşını bile kimseye vermez. Yunanistan'ın anlaşmaları askıya alarak el koymaya çalışmasına göz yummayacağız. Eğer toprağımıza göz dikerlerse onlara dünyayı dar ederiz. Ege konusunu iç siyaset meselesi yapmak, aramızdaki dostluğu bozmaya yönelik adımlardan komşularımızın uzak durmasını dileriz. İç siyasette de maalesef ülkemizin geleceği için bir siyaset ortaya koyamayan ana muhalefet partisi popülist siyasetine alet ediyor.” ifadelerini kullandı. 
“ÖNCE BELEDİYELERİNE SÖYLE, SU FİYATINI DÜŞÜRSÜN”
Betper />     Kılıçdaroğlu'nun 'mazotu 1 lira yapacağım' sözlerini hatırlatan Yıldırım, “Edirneliler, Trakyalılar inandı mı? Kılıçdaroğlu mazotu önce 1 lira yapacağına sahip olduğun belediyelere söyle de 3-4 liraya sattığı suyu 1 liraya indirsin. Allah'ın suyunu 4 liraya sattıracağına önce onu bir indir de Edirne sana inansın, Kırklareli sana inansın, Tekirdağ sana inansın.” dedi. 
“EDİRNE BAĞIMSIZLIK DESTANI YAZDI”
    2017 yılını birçok olumsuzluğa rağmen büyüyerek bitirdiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz hain FETÖ Darbesi sonrası Türkiye yol ayrımına girdi. Edirne sokaklara dökülerek Edirne bir kez daha bağımsızlık destanı yazarak darbecilere darbe vurdu.” şeklinde konuştu.
“TARİH YAZMAYA HAZIR MISINIZ?”
     “2019'da tarih yazmaya hazır mısınız?” diye soran Başbakan Yıldırım sözlerinin devamında, “Edirne yüzde 9'larla başladı, yüzde 30'lara kadar yükseldi. İnşallah 2019'da bunu daha da yükselteceksiniz.” ifadelerini kullandı. 
“EVLERDE BAYRAM HAVASI OLUŞTU”
    Taşeronla ilgili alınan kararın ardından 1 milyona yakın çalışanın evinde bayram havası yaşandığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “1 milyona yakın taşeron ne olacak bizim durumumuz diye merak ediyordu. Nihayet karar verdik 1 milyona yakın taşeron işçi kardeşlerimizi daimi kadrolara aldık, hayırlı uğurlu olsun. Bir milyon vatandaşın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu.” dedi.
“EDİRNE VE ÇANAKKALE KUCAKLAŞACAK”
    Trakya ile Çanakkale'yi birbirine bağlayacak köprünün inşaatının başladığını belirten Başbakan Yıldırım, “Edirne ve Çanakkale bir kez daha kucaklaşacak. ” dedi
“ENFLASYONUN ALTINDA KALMAYACAK, DEMİŞTİK”
    Başbakan Yıldırım, asgari ücretle ilgili de açıklama yaparak, “Asgari ücretin asla enflasyonun altında kalmayacağını söylemiştik. Böylece milyonlarca kardeşimizin emeği, göz nuru karşılıksız kalmadı. Bizim Türkiye'ye sözümüz var. Ülkemizin geleceği Ak Parti ile geleceği açıktır. Bu yol refahın, huzurun ve demokrasinin yoludur.” dedi.
“EDİRNE'YE HIZLI TREN GELİYOR”
    15 yılda Edirne'ye 6,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “2003'ten bugüne kadar, son 15 yılda Edirne'ye tam 6,5 milyar yatırım yaptık. Edirne bunu hak ediyor. Yatırımlarla ilgili detaya girmeyeceğim ama bir şeyi söylemeden geçemiyorum. Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Bundan sonra Edirne İstanbul 1 saat 10 dakika. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.