BAŞKAN GÜRKAN’DAN SPOR OKULLARI MÜJDESİ!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği’ni ziyareti sırasında yapmış olduğu açıklamada, “Önümüzdeki dönem, belediye bünyesinde futbol, basketbol ve voleybol okulu kuracağız.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜRKAN’DAN SPOR OKULLARI MÜJDESİ!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği’ni ziyareti sırasında yapmış olduğu açıklamada, “Önümüzdeki dönem, belediye bünyesinde futbol, basketbol ve voleybol okulu kuracağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mart 2019 Çarşamba 08:54
BAŞKAN GÜRKAN’DAN SPOR OKULLARI MÜJDESİ!

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, geçtiğimiz akşam Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Gürkan burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönem belediye bünyesinde futbol, basketbol ve voleybol okullarının kurulacağının müjdesini verdi.

“AMATÖR SPORU TEŞVİK ETMEK, OLMAZSA OLMAZ BİR KAİDEDİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sporun suç oranlarını ciddi anlamda azalttığını belirterek, “Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi, bulunduğu kentte özellikle amatör sporu teşvik etmektir. Bu olmazsa olmaz bir kaidedir. Çünkü spor; özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulmasının en önemli nedeni. Bu açıdan çok önemli. Hiçbir belediye başkanı şehrinde huzursuzluk, problemler olsun istemez. Hele suçla vs. anılmasını hiç istemez. O yüzden sporun çok önemli olduğuna yürekten inanıyoruz. Elbette bugüne kadar sporla ilgili Edirne Belediyesi olarak bir şeyler yaptık. Yaptıklarımız arasından en çok neyi beğeniyoruz diye sorarsanız, amatör sporlara ayrımsız destek vermemizi, derim. 5 yıl içerisinde doğrudan nakit yardımı olarak yaklaşık 5 milyon lira yardım yaptık. Amatör sporların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları bildiğim için, bu yardımın da ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu biliyorum. Tabi bunu yaparken kentin ismini taşıyan tek takım olan Edirnespor’u ayrı bir yerde tuttuk. Gerçekten ben de, Kulüp Başkanımız Savaş Üner de, bütün yönetici arkadaşlar ve teknik heyet hep canla başla uğraştık. Hep istedik ki; Edirnespor bir kentin ismini taşıyan kulüp olarak amatörde değil, profesyonel liglerde mücadele etsin. Şu anda 5 puan öndeyiz. 3 maçımız kaldı. Disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ederek, ‘Bu sezon, o sezon olacak ve takımımız inşallah 3. Ligde mücadele edecek’ diyoruz. Edirnespor’un 3. Lige çıkması burada bütün alanları etkileyecek. Hakemleri, esnafı, otelcileri etkileyecek. Dolayısıyla bize birçok yönden pozitif katkısı olacak. Yani spor aslında sadece spor değil artık. Spor aynı zamanda ekonomik bir olay, her ne kadar karışmasın desek de spor artık siyasi bir olay, spor aynı zamanda o şehrin ortak paydasının oluşması demek. Edirne’de birçok kulvarda bunu yapmaya başladık.” ifadelerini kullandı.  

“SPOR OKULLARI KURACAĞIZ”

Spor anlamında Edirne’yi geliştirmek adına Tuncaspor Tesislerinin temelinin atıldığını belirten Başkan Gürkan, bu tesislerden 5 mahalleye daha yapılacağını söyledi. Başkan Gürkan ayrıca önümüzdeki dönem belediye bünyesinde kurulacak spor okullarının müjdesini vererek, “Belediye bünyesinde önümüzdeki dönem futbol, basketbol ve voleybol okulu kuracağız. Basketbol hocamız hazır zaten. Erkek basketbol takımımızı da çalıştıran kardeşimiz, belediye bünyesine geçti. O basketi verecek, başka bir arkadaşımız futbolu, başka bir arkadaşımız da voleybolu. Tabi bunu yaparken bir de spor salonu yapmak istiyoruz Edirne’de. Öyle çok devasa değil tabi ama en azından belirli maçların oynanabileceği, antrenmanların yapılabileceği bir spor salonuna ihtiyacımız var.” dedi.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.