BÜTÇE 88 MİLYON TL

Edirne İl Genel Meclisi Kasım ayında gerçekleştirdiği bütçe toplantılarının ardından 2019 yılı mali bütçesini 88 Milyon TL olarak belirledi.

BÜTÇE 88 MİLYON TL

Edirne İl Genel Meclisi Kasım ayında gerçekleştirdiği bütçe toplantılarının ardından 2019 yılı mali bütçesini 88 Milyon TL olarak belirledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Aralık 2018 Cumartesi 09:11
BÜTÇE 88 MİLYON TL

Kasım Ayı Bütçe Toplantıları kapsamında 20 gündür 2019 Yılı Mali Bütçesini görüşen Edirne İl Genel Meclisi, sonuca vardı. Kasım ayı son birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu hazırladığı raporu Edirne İl Genel Meclisine sundu. Sunulan rapordaki 18 madde de oybirliğiyle kabul edildi. İlçelere ayrılan paylarda Enez’e ayrılan bütçenin en yüksek bütçe olması dikkat çekti. Enez İlçe Özel İdaresine 194 bin 750 TL, Havsa İlçe Özel İdaresine 45 Bin TL, İpsala İlçe Özel İdaresine 81 Bin TL, Keşan İlçe Özel İdaresine 118 Bin 553 TL, Lalapaşa İlçe Özel İdaresine 38 bin 300 TL, Meriç İlçe Özel İdaresine 27 Bin TL, Süloğlu İlçe Özel İdaresine37 Bin 50 TL, Uzunköprü İlçe Özel İdaresine 82 Bin 750 TL şeklinde bütçe ayrıldı.. Edirne İl Genel Meclisi2019 Gelir Tahmini cetvelinde Vergi Gelirleri 638 Bin 148 TL, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5 Milyon 453 Bin 670 TL ve diğer gelirler 81 Milyon 908 Bin 182 TL olmak üzere 2019 yılı tahmini gelir bütçesi 88 Milyon TL olarak belirlendiği oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş bütçenin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Meclis üyelerine teşekkür eden Geçmi, “Giderlerimizle, gelirlerimizle 88 milyon TL olarak kabul edildi. İlimize, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı uğurlu olsun. Edirne İl Özel İdaresine bağlı 254 köyümüze hizmet götürülecektir. Bütçemizin şekillenmesine emeği geçen başta İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürümüz Genel Sekreter Yardımcılarımıza, Valimize ve 20 gündür burada çoluğundan çocuğundan, evinden ayrı kalarak Edirne’ye hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşayan siz değerli Edirne İle Genel Meclis Üyelerime çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Barış Karapaça

Yaşanan sel felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Fedai Işık, Oğulpaşa Köyü’nün kesinlikle afet bölgesine alınması gerektiğini vurguladı.

Bölgemizde iklimlerin değiştiğini belirten Fedai Işık, “Doğal afetler insanların benimsemediği, olmaması gerektiği, yaşanan olaylardan bir tanesidir. Bundan iki üç yıl önce de yine afetler yaşandı. Sığırcıkta yaşandı Kırcasalih Beldesinin Aslanlı köyünde yaşandı. Bu da bize gösteriyor ki, bölgemizdeki iklimlerin değiştiğini gösteriyor.” Dedi.

“BÜYÜK CAN KAYIPLARI OLURDU”

Olay yerine Havsa Belediyesi ulaşmasaydı çok büyük can kayıplarının olacağını aktaran Işık, “28 Kasım’da gerçekten ağır bir felaket yaşanmıştır. Ben iki üç gündür oradayım ve olayları gözlemliyorum. İnsanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Havsa Belediyesi’nin de çok büyük çabaları var. Olay yerine ilk ulaşan da Havsa Belediyesi’nin kepçeleridir. O kepçeler olmasaydı, orada büyük can kayıpları olurdu. Oğulpaşa Köyümüzün ayrı bir özelliği var. Oğulpaşa köyümüz Havsa’daki en derli toplu, ekonomik yönden en düzgün köylerimizden bir tanesidir.” Diye konuştu.

“68 EV KULLANILAMAZ DURUMDA”

Oğulpaşa Köyünde 68 tane evin kullanılamaz durumda olduğunu belirten Işık, “Sular çekilmiş ama kalan balçığı temizlemek çok büyük zaman alıyor. O insanların gözünün içine baktığın zaman o insanların çektiği acıyı oradan hissediyorsunuz. Can kaybımız vardı Veysel diye bir yaşlımız hayatını kaybetti. Onun haricinde mal kaybı çok üst düzeyde. O balçığın altından daha neler çıkacak hiç belli değil. İnsanlar yemlerini, hayvanlarını, tavuğunu, koyununu bütün ekipmanlarını kurtaramadılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.