ÇAKAY GÜVEN TAZELEDİ

Türk Kızılayı Edirne Şubesi olağan genel kurulu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katılımıyla geçtiğimiz gün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevcut Başkan Kadir Çakay, yeniden başkan seçildi.

ÇAKAY GÜVEN TAZELEDİ

Türk Kızılayı Edirne Şubesi olağan genel kurulu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katılımıyla geçtiğimiz gün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevcut Başkan Kadir Çakay, yeniden başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Şubat 2019 Salı 09:26
ÇAKAY GÜVEN TAZELEDİ

Türk Kızılayı Edirne Şubesi olağan genel kurulu geçtiğimiz gün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katıldığı genel kurulda tek listeyle seçime giren Mevcut Başkan Kadir Çakay, yeniden başkan seçildi. Çakay’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Üyeleri: Ayhan Demir, Mehmet Eren, Mehmet Can Altuğ, Cüneyt Levent, Saffet Aydın, Sevgi Arda, Muradiye Akcan, Mesut Türkoğlu
Şube Denetçisi: Hülya Altuğ
Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri: Ayhan Demir, Mehmet Eren, Saffet Aydın

Genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel kurulun divan başkanlığını Bilgin Özbaş, başkan yardımcılığını Okan Mercan ve Hülya Altuğ, katip üyeliği ise Saffet Aydın yaptı. Sonrasında konuşan Mevcut Başkan Kadir Çakay yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Ardından sahneye Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık çıktı.

“İNSANİ YARDIMDA EN CÖMERT ÜLKEYİZ”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık burada yapmış olduğu konuşmada,”Dünya'da acıyı dindirmek için bugün daha fazla çalışmak zorundayız çünkü Dünya'da haksızlıkların, sıkıntıların, yoksullukların sesini duyuran pek bir millet kalmadı. Onursal Başkanımız Cumhurbaşkanımız'ın Dünya'da kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana olan tavrı, milletimizin sadece bunu sözle değil, yaptığı icraatlarla da göstermiş olması, ki Türkiye geçen seneki insani yardım küresel raporlarında 8 milyar doları aşkın bir insanı yardımla dünyada en fazla insani yardımı yapan ülkesi. Ülkemiz dünyanın en zengin ülkesi değil ama Gayri Safi Milli Hasılası'ndan yüzde 0,75 pay olarak ayırdığı, kendi vatandaşı dışındaki insanlara ayırdığı payla da en cömert ülkesi. Bu hasretler bizim kadim geleneğimizden gelen hasretlerimiz. Kızılay olarak en temel vazifemiz toplumumuzu güçlü kılmak, onları olağanüstü şartlara hazırlamak, yoksulluğu ortadan kaldırmak, yardıma muhtaç halden yardım eden bir hale getirene kadar ona destek olmaktır. İş güç sahibi yapmak ve hayata tutunması için onu motive etmektir. Bugün genç bir nüfusuz. 80 milyon nüfusumuzun yaklaşık yarısı 30 yaşın altındadır. Her yıl 1 milyon gencimize istihdam oluşturmak durumundayız. Fakat bugün rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. İnsanların iş bulabilmesi için öne çıkması gerekiyor. Dolayısıyla Kızılay olarak yeni dönemde özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal girişimcilik programı başlatıyoruz. Onlara para nasıl kazanılır, bir iş nasıl yönetilir, ev idaresi nasıl yapılır, hangi uğraşlarla eve gelir getirilebilir bunları öğretmeye çalışacağız.” dedi.

BİO-BANKACILIK SİSTEMİNİ EKLİYORUZ”

Dr. Kınık TÜRKÖK Projesi kapsamında 500 bin kök hücre bağışçısına ulaştıklarını ifade ederek, “Toplum sağlığı açısından kan hizmetlerimiz, kök hücre hizmetlerimiz çok önemli çünkü ülkemizde bu işi milli ödev olarak üstlenmiş tek kurumuz. Her gün yaklaşık 9 bin ünite kanı Türkiye'nin 300 noktasında toplayıp yaklaşık 1500 hastaneye her türlü koşulda ulaştırmak durumundayız. Yıllık yaklaşık 3 milyon ünite kanı yaklaşık 7 milyon hastaya ulaştırmak için hep beraber çalışıyoruz. Bu önemli bir operasyon. Bu afetlerde, ordumuzun yaptığı operasyonlarda, her türlü olağanüstü şartta hazır olmamız gereken bir durum. Yine kök hücre projesi olan TÜRKÖK Projesi çok başarılı gidiyor. Bugün hedeflediğimiz rakamlara aşağı yukarı ulaştık. Türkiye'de 500 bin kök hücre bağışçısı Kızılay'a bu anlamda kanlarını ve kök hücrelerini bağışladılar. Bunların yaklaşık 350 bin tanesinin doku tiplemesi yapıldı. Yaklaşık 4 bin bağışçı ve hasta ile eşleşme oldu. Yaklaşık bin civarında da başarılı nakil gerçekleştirildi.Kızılay'ın bünyesine geleneksel kan işlerinin yanına bir de bio-bankacılık gibi Türkiye'de yeni oluşmaya başlayan bir sistemi de ekliyoruz. Dolayısıyla sadece kan değil, kök hücre, kordon kanı bankacılığı ve bir takım kan ürünlerinin üretilmesi, plazmaya dayalı kan ürünlerinin üretilmesi, ki fabrikamız Silivri'de büyük bir alanda kurulacak, bu konuyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine dışa bağımlı olduğumuz kan torbası üretimleri Silivri'de yapılacak.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Kınık’ın konuşmasının ardından seçime gidildi ve Mevcut Başkan Kadir Çakay yeniden başkan seçildi.
Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.