Çevreci 'duruşma' !

Uzunköprü ilçesine bağlı Saçlımüsellim Köyü'ndeki tarım arazisinde bir özel şirket tarafından planlanan patlayıcı madde deposu için yapılan imar planı değişikliğinin iptaline yönelik Edirne İdare Mahkemesi'ne açılan dava dün görüldü.

Çevreci 'duruşma' !

Uzunköprü ilçesine bağlı Saçlımüsellim Köyü'ndeki tarım arazisinde bir özel şirket tarafından planlanan patlayıcı madde deposu için yapılan imar planı değişikliğinin iptaline yönelik Edirne İdare Mahkemesi'ne açılan dava dün görüldü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Şubat 2018 Perşembe 10:27
Çevreci 'duruşma' !

Kayseri merkezli Kaçak Bahis özel bir şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan imar izni alarak Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Saçlımüsellim Köyü'ne 5 kilometre uzaklıkta, binlerce dönüm buğday tarlasının bulunduğu Demircili Çiftliği mevkiindeki 737 metrekarelik araziyi patlayıcı madde deposu olarak kiralaması sonucu Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği'nin açtığı dava dün Edirne İdare Mahkemesi'nde görüldü. 
Edirne, Uzunköprü ve Keşan'dan çok sayıda çevrecinin ilgi gösterdiği duruşmada söz konusu şirketi, biri Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım ve biri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı avukatı olmak üzere toplam 4 avukatın savunması dikkatlerden kaçmadı.
Edirne İdare Mahkemesi'nde dün saat 10.00'da görülen duruşmaya davacı olarak Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hacer Doğrugüven ve davacı avukatı olarak da Bülent Kaçar ve Betül Topçuoğlu katılırken davalı olarak şirket sahibi İbrahim Yüzbaşıoğlu, davalı avukatı olarak da Atilla Ersoylu, Celil Altıntaş, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı avukatı Tahir Gülünay katıldı.
BÜLENT KAÇAR: “İHTİYAÇ YOK”
Davacı avukatı Bülent Kaçar ise Trakya çevre düzenine göre çevrede bir patlayıcı deposu olmasının mümkün olmadığını ve burada kamu yararı değil aksine deponun yapımına izin verilmesi durumunda kamu zararı oluşacağını kaydetti. Bölgenin böyle bir depoya ihtiyacı olmadığını vurgulayan Kaçar, “Bu bölge tarım bölgesi. Hem de verimli bir tarım bölgesi. Bölgede tarım dışı bir kullanım, bu arazilere zarar verecektir” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı avukatı Tahir Gülünay ise işlemin usul ve yasalara uygun olduğunu, yasal mevzuat doğrultusunda işlem yapıldığını kaydetti. 
Şirket sahibi İbrahim Yüzbaşıoğlu ise savunmasına, dava açanlara teşekkür ederek başladı. Dava açanların halk sağlığını korumak adına böyle bir girişimde bulunduğunu bildiğini ancak çevreye zararlarının olmadığını iddia eden Yüzbaşıoğlu, “1 milyon metrekare alanda 723 metrekare alana imar izni aldık. Kanunların bize verdiği hakkı kullandık” dedi.  
“Tarım toprağı ise yapmak istemeyiz” diyen Yüzbaşıoğlu, “Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Biz 2 yıl boyunca yer aradık. DSİ'den ve Tarım İl Müdürlüğü'nden izinlerimizi aldık. 2 yıl boyunca zaman harcadık. Emek harcadık. Para harcadık. Devletin kurumlarından izinler alınmış. Biz niye buradayız, burada sizin karşınızdayız anlamadım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.