‘DOSTLAR BULUŞTU’

Best Buddıes Turkey Edirne Grubu tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel çocukların sokak hayvanlarıyla buluşmasını amaçlayan ‘Dostlar Buluşuyor’ isimli etkinlik düzenlendi.

‘DOSTLAR BULUŞTU’

Best Buddıes Turkey Edirne Grubu tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel çocukların sokak hayvanlarıyla buluşmasını amaçlayan ‘Dostlar Buluşuyor’ isimli etkinlik düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Şubat 2019 Cumartesi 09:20
‘DOSTLAR BULUŞTU’

Best Buddıes Turkey Edirne Grubu ile Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ortaklığında düzenlenen etkinlik çerçevesinde özel çocuklar ile sokak hayvanları bir araya geldi. Edirne Belediyesi ve 22 Dost Eli Derneği’nin de destek verdiği etkinlik kapsamında özel çocuklar hem sokak hayvanlarıyla doyasıya eğlendi hem de kedi-köpek kulübelerini boyadılar.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak 22 Dost Eli Derneği, Best Buddıes Turkey’in Edirne Öğrencileri ve 7 okul bir araya gelerek engelli çocuklarla birlikte hayvan sevgisi ve hayvanlara yaklaşım şeklinin önemini vurgulamak için bir araya geldik. İlk defa böyle bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Best Buddıes’te badi olan öğrencilerle Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler kedi ve köpek kulübelerini pastel boyalarla boyayarak gönüllerince eğlendiler. Aynı zamanda da burada bulunan sokak hayvanlarını sevdiler. Bu durumun farkındalık yaratmak adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Edirne Belediyesi olarak böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Best Buddies Turkey Trakya Program Koordinatörü Recep Altınordu ise, “Hayvanların insan psikolojisi üzerindeki etkileri, engellilerin üzerindeki etkilerini tespit etmek için böyle bir grup etkinliği planladık. 22 Dost Eli Derneği ve Edirne Belediyesi’nin de destekleriyle bu etkinliği gerçekleştirdik. Best Buddies Turkey projesinde yer alan 7 okuldan temsilciler var.” ifadelerini kullandı.  

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.