'DÜZENSİZ GÖÇ' GENİŞ ÇAPLI GÖRÜŞÜLDÜ!

Trakya Bölgesi Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı ile Ege Denizi’ne Kıyısı Olan İllerin Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in koordinesinde birleştirildi.  Geniş Çaplı Üst Düzey Düzensiz Göç Toplantısı adıyla dün Edirne’de düzenlenen toplantıda, düzensiz göçe yönelik tedbirler görüşüldü ve sorunların çözümü noktasında kararlar alındı.

'DÜZENSİZ GÖÇ' GENİŞ ÇAPLI GÖRÜŞÜLDÜ!

Trakya Bölgesi Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı ile Ege Denizi’ne Kıyısı Olan İllerin Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in koordinesinde birleştirildi.  Geniş Çaplı Üst Düzey Düzensiz Göç Toplantısı adıyla dün Edirne’de düzenlenen toplantıda, düzensiz göçe yönelik tedbirler görüşüldü ve sorunların çözümü noktasında kararlar alındı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Şubat 2019 Perşembe 09:07
'DÜZENSİZ GÖÇ' GENİŞ ÇAPLI GÖRÜŞÜLDÜ!

Geniş Çaplı Üst Düzey Düzensiz Göç Toplantısı Edirne Valiliği’nin Koordinasyonunda dün Edirne’de bulunan bir tesiste gerçekleştirildi. İki bölgedeki düzensiz göç geçişlerini kontrol altına almak ve alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Tekirdağ Valizi Aziz Yıldırım, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, üst düzey askeri erkan, il emniyet müdürleri ve kurum müdürleri katıldı.

“İKİ AÇIDAN DA TÜRKİYE BİR NUMARA”

Edirne Valisi Ekrem Canalp toplantıda yaptığı konuşmada, “Dünya’da bugün gelişmiş ülkelere baktığınızda bu ülkelerin gündemlerinin ilk üç maddelerinden bir tanesinin mutlaka düzensiz göç olduğunu görebilmekteyiz. Türkiye’de de 10 yıl öncesine kadar her zaman için düzensiz göç, bir transit ülke algısıyla ele alınırdı ve öyle görünürdü. Gerçekten öyle biliyor ve öyle algılıyorduk. Devletlerin hayatında çok fazla bir süre sayılmayacak 10 yıllık bir zaman içerisinde artık biz şunu biliyoruz ki; Türkiye düzensiz göç açısından bugün sadece transit ülke olmanın ötesinde aynı zamanda bir hedef ülke haline de gelmiştir. Esas itibariyle biraz rakamlara baktığımız zamanda da bu tablo çok daha vurucu ve net bir biçimde ortaya çıkmaktadır. Türkiye bugün dünyada en fazla göçmeni kendi ülkesinde misafir eden konumdadır. Aynı zamanda Türkiye 2017 yılı içerisinde Dünya’da uluslar arası en fazla insani yardım yapan bir ülkedir. İki açıdan da Türkiye, gerçekten de Dünya’nın bir numaralı ülkesi haline gelmiştir. Bu rakamlar geçmiş ülkelerin açısından olduğu gibi bizim açımızdan da düzensiz göçün ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından son derece anlamlıdır ve yerindedir.” dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE NET BİR KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Vali Canalp, toplantıda alınacak karar ve tedbirlerle devletin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne katkı sağlamak istediklerini belirterek, “Bu çerçeve içerisinde devlet ve ülke olarak bizimde elbette ki bazı tedbirleri alma zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır. Bizim bir ulusal göç politikamız vardır. Ulusal göç politikası çerçevesinde alınmış olan belirli tedbirler, uygulamalar, eylemler vardır. Bunlardan bir tanesi de iller arasındaki belirli bir koordinasyonun sağlanmış olması ihtiyacıdır. Bu çerçeve içerisinde başlangıç olarak İzmir ilimizin merkezi olarak kabul edilme suretiyle belirli bir koordinasyon mekanizması ön görülmüştü. Ve bu mekanizma içerisinde de valilerimiz, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz, sahil güvenlik komutanlığımız göçle ilgili olan diğer il göç müdürlüklerimiz herkes bir araya gelerek belirli toplantılar yapmak suretiyle düzensiz göçe yönelik olarak bir koordinasyon içerisinde hareket etme mekanizmasını devreye koydu. Bakanlığımızda bu şekildeki bir mekanizmanın faydalı olduğunu gördüğü içindir ki, Trakya bölgesi içinde aynı şekilde benzer bir mekanizmayı devreye şu an için koşmuş durumdadır. Ve biz biliyoruz ki, Trakya, İzmir, Ege bölgesi için kurulmuş olan bu mekanizma yakın bir gelecek içerisinde bütün Türkiye için geçerli hale dönüşmesi beklenmektedir. Ve muhtemelen de yakın bir gelecek içerisinde Türkiye çapında bir uygulamanın da yine yürürlüğe konulduğunu göreceğiz. Bugün buradaki toplantımız bir açıdan çok daha anlamlı ve vurucudur. Çünkü biz Trakya bölgesi olarak bugüne kadar 2 toplantı yaptık. İlk toplantımızı Tekirdağ’da Valimizin misafirliğinde yaptık. İkinci toplantımızı da Edirne’de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Beyefendinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bugün buradaki toplantımız İzmir’le beraber Trakya’yı bir araya getiren bir toplantı haline gelmesi ve Karadeniz’den Akdeniz’e kadar bütün bir hat boyunca ele alınması gereken bir konunun ele alınması doğrultusunda imkân verildiği için son derece anlamlıdır. Çünkü bu hat Türkiye’de düzensiz göçmenlerin neredeyse 4’te 3’lük bir bölümünün yakalanmış olduğu hattı ifade ediyor. Bizler bugün burada düzensiz göçe yönelik olarak alacağımız tedbirler ve kararlarla birlikte eğer uygulamada ortaya çıkan aksaklıklar varsa bunların giderilmesi noktasında yapacağımız uygulamalarla inşallah düzensiz göçe yönelik olarak devletimizin karşı karşıya kalmış olduğu sorunların çözümüne net bir katkı sağlayacağız. Bu toplantının ülkemiz için hayırlı kararlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.