EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Haziran 2022 Cumartesi 06:00
EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ UĞURLADI

Bölümlerini başarıyla tamamlayan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Balkan Kongre Merkezi’nde üç oturum şeklinde gerçekleştirilen tören ile mezuniyet sevincini paylaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı programı öğrencisi Neslichan Moumin, törene katılan ve mezuniyet sevinçlerine ortak olan tüm arkadaşlarıyla benzer duygular yaşadıklarını belirterek “Trakya Üniversitesi; hocaları, arkadaşları, çalışanları ve kültürüyle, buraya adım attığımız ilk günden beri bize kucak açtı. Uzun yolculuğumuzda bizleri aile hassasiyeti ile yetiştiren, donatan, gelecek yaşamımıza daha sağlam ve isabetli adımlar atmamızı sağlayan gerçek bir okul, müstesna bir öğretmen oldu. Her başarı, sabır ve disiplin ile çalışmayı gerektirdiği kadar aile, hocalar ve arkadaşlardan oluşan harika bir ekip çalışmasını ve dayanışmasını da beraberinde gerektirir. Bizler, bu anlayışı fazlasıyla bulduğumuza ve gördüğümüze inanıyoruz. Trakya Üniversitesinin kalbimde hep ayrı bir yeri olacak. Başarı yolunda büyük katkıları olan tüm hocalarıma ve desteğini bizden esirgemeyen üniversiteme teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, “Çok güzel bir şehirde ve üniversitede okudunuz. Bu şehrin ve üniversitenin şöyle bir özelliği var. Mezun olsanız ve fiziki olarak buradan ayrılsanız bile ruhunuz, aklınız bu kadim kutlu şehri arayacak ve bu şehirde olacaktır. Bugün öğretim hayatınızı tamamlıyorsunuz. Ancak unutmayınız ki şimdiye kadar olan öğreniminiz, hayatın kuramsal kısmını oluşturuyordu; bunun pratiği ile bu yeni çıktığınız yolda karşılaşacaksınız.” diyerek mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezun öğrencilerin aileleri ve akademisyenleri tebrik ederek “İşlenmesi en zor madde insandan, en güzel ve en mükemmel sanat eserini ortaya koydunuz. Öğrencilerimiz sizlerin imzasını ömür boyu taşıyacak. Bugün öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğu ve hüznünü bir arada yaşıyoruz. Trakya Üniversitesi ailesi, her zaman evlatlarının yanındadır. Bundan sonraki yaşamınızda da her konuda Trakya Üniversitesi ailesi olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Törene video mesaj ile katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 40. Yılını kutlayan Trakya Üniversitesi’nin hayata atılan yeni mezunlarının gurur ve mutluluklarını paylaştıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, büyük bir aileye sahip olan Trakya Üniversitesi’nin bundan sonra da her zaman mezun olan öğrencilerin yanında olacağını vurgulayarak öğrencileri tebrik etti, mezun öğrencilerin ailelerini ve akademisyenleri kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı öğrencisi Neslichan Moumin ve fakülte üçüncüsü Mütercim-Tercümanlık Bölümü Mütercim-Tercümanlık Bulgarca öğrencisi Embie Mehmed Emin’e plaketleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Bölümlerinde dereceye giren ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler plaket ve mezuniyet belgelerini hocalarının ellerinden aldı.

Tören, mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla meslek yemini etmesi ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.