EDİRNE ESNAFI İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI!

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Edirne’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, esnafa destek olunması için hükümete çağrı yaptı. Geçtiğimiz günlerde 1 aylığına açılan Bulgaristan sınırının Edirne esnafı açısından çok önemli olduğuna değinen Erdem, “Edirne esnafı adına hükümetten şunu talep ediyoruz: Pandemi koşullarının uygunluğu varsa bu sınırın açılma süresi uzatılsın. Edirne esnafının aylardır yaşadığı bu buhran en azından bir ferahlamayla karşı karşıya kalabilir. Uzatılmıyorsa hükümet esnafa teşvik versin.” dedi.

EDİRNE ESNAFI İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI!

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Edirne’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, esnafa destek olunması için hükümete çağrı yaptı. Geçtiğimiz günlerde 1 aylığına açılan Bulgaristan sınırının Edirne esnafı açısından çok önemli olduğuna değinen Erdem, “Edirne esnafı adına hükümetten şunu talep ediyoruz: Pandemi koşullarının uygunluğu varsa bu sınırın açılma süresi uzatılsın. Edirne esnafının aylardır yaşadığı bu buhran en azından bir ferahlamayla karşı karşıya kalabilir. Uzatılmıyorsa hükümet esnafa teşvik versin.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Eylül 2020 Salı 09:41
EDİRNE ESNAFI İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği dün Edirne’ye geldi. Esnafları ziyaret eden Erdem ardından da Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada ülke gündemini değerlendiren Erdem, Edirne esnafının ferahlamasını sağlayan Bulgaristan Sınır Kapısının açık kalma süresinin uzatılmasını da talep etti.

“EDİRNE PEYNİRİNİ ÇOK BEĞENDİM”
CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Hükümet Venezüella peynirini almadan gelip Edirne’den bir peynir alayım dedim. Peynirin yanında pirinç ve Ayçiçek yağı da aldım. Peyniri tattım. Çok beğendim, lezzetli buldum. Saray ve tüm kabineye birer paket yollayacağım. Edirne peyniri varken Venezüella’dan peynir alanlar belki bu fikirlerinden vazgeçerler.” dedi.

“EKONOMİYİ DÜZELTMENİN YOLU GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMDİR”
Ekonomiyi düzeltmek için güçlendirilmiş parlamenter sistemin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Erdem, “Bugün itibariyle Türk Lirası, Cumhuriyet tarihinin en düşük değerinde. Türk Lirası’nın değersizleşmesini sağlayan şey ne peki? Neden bu durum böyle? Tek sorumlusu 16 Nisan’da bizim Anayasamızda tedavüle sokulan tek adamcı, bu monarşik rejimdir. Bu rejimin yarattığı güvensizlik yüzünden Türkiye Dünya’ya kapalıdır, Türkiye yatırımlara kapalı ülke haline getirilmiştir ve maalesef bu buhranın içine sürüklenmiştir. Yargı tek elden yönetilen, tamamen siyasi talimatla karar alan bir mecraya dönüşmüştür. Bir siyasi partinin arka bahçesi haline gelmiştir. Yargının bu hale geldiği bir ülkede siz Türk Lirası’nı değerli bir para birimi haline getiremezsiniz. Türkiye’de ilk kez bir televizyon kanalı 5 gün süreyle kapatıldı. Ama Anıtkabir’e Anırkabir diye KJ’de veren bir televizyon kanalı para cezası aldı. İnsanlara ölüm tehditleri veren televizyonlar para cezalarıyla geçiştiriliyor. Dolayısıyla Türkiye’deki ekonomik kriz ve buhranın sebebi, AK Parti tarafından bu ülkeye reva görülen tek adamcı monarşik rejimdir. Ekonomiyi düzeltmenin yolu ise güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmemizdir.” ifadelerini kullandı.

“AÇIK KALMA SÜRESİ UZATILSIN YA DA ESNAFA TEŞVİK VERİLSİN”
Bulgaristan Sınırının açık kalma süresinin uzatılmasını, uzatılmıyorsa da Edirne esnafına devlet tarafından teşvik verilmesi gerektiğini söyleyen Erdem, “Bulgaristan sınırı açıldı biliyorsunuz. Bununla alakalı yeni gelişmeleri takip ediyorum. Benim burada gözlemlediğim şu, Bulgaristan sınırı Edirne için çok önemli. 1 ay süreyle bu sınır açıldı. Bütün esnaf şu anda bir kaynak girdisiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl buradan gelen turistler tarafından 280 milyon para bırakıldı. Sanayi Odası’nın verisi bu. Muazzam bir girdidir bu. Pandemi nedeniyle sınırların kapanmasını biz elbette bir siyasal tartışmanın parçası haline getiremeyiz. Buradaki temel beklentimiz şudur, Edirne esnafı adına hükümetten şunu talep ediyoruz: Pandemi koşullarının uygunluğu varsa bu sınırın açılma süresi uzatılsın. Gerekirse Bilim Kurulu’ndan da görüş alınsın. Edirne esnafının aylardır yaşadığı bu buhran en azından bir ferahlamayla karşı karşıya kalabilir. Uzatılmıyorsa hükümet esnafa teşvik versin. İstanbul’da Başakşehir’de yap – işlet – devret modeliyle bir otoyol ihalesi açıyorlar. O ihale üzerinden yandaşları olan müteahhitlere yüz milyonlarca dolar devletin kasasından para aktaracaklar. Edirne halkı bu ülkenin vatandaşı değil mi? Başka bir ülkeye mi ait? Test yapılacaksa testler ücretsiz yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİM SON DERECE OLASI”
Erken seçimin son derece olası olduğunu dile getiren Erdem, “Türkiye erken seçime gebedir ve hazırdır. Bu son derece olası bir durum. Ben, bir erken seçim olursa iki sebeple olur diye düşünüyorum. Birincisi vaktinde yapılacak bir seçim takvimi üzerinden düşünürsek, bugünkü ekonomi yönetiminin 2023’de Türkiye’yi bugünkü koşuldan daha kötü bir boyuta taşıyacağı kaçınılmaz bir gerçek. Bir öngörünün ötesinde çok net şekilde mutabık olunan ortak bir görüş. O koşullarda sandığa gidecek bir hükümetin kazanma ihtimali sıfırdır. Dolayısıyla bu ekonomik buhran, toplum tabanına tamamen yayılmadan, aradan bir seçim yapsak da çıkarsak diye tartışmalar yürüdüğünü duyuyoruz. Şu bir gerçek ki, biz hiçbir seçimden çekinmiyoruz. 31 Mart’ta CHP Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 65’ini yöneten bir parti haline gelmiştir. Esasen biz şu an bir gölge iktidar partisiyiz. Dolayısıyla evet yasamada iktidarda değiliz ama önümüzdeki seçimde yasama iktidarını da alacağız. Netice itibariyle bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye bu kaotik rejimden ne kadar erken kurtulursa, ilk seçim ne kadar öne çekilirse o kadar iyidir. Bu erken seçim tartışmasının başladığı gün bile Türkiye bir ekonomisi, ‘evet burada bir hukuk sistemi oluşma potansiyeli var’ algısı bir anda Türk Lirası’nın değerini artıracak.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.