EDİRNE SERBEST BÖLGEYE KAVUŞUYOR

Edirne Oğulpaşa merasında kurulacak serbest bölgede ilk aşamada 1300 kişi istihdam edilecek. Bölgede tesislerin tamamlanmasıyla işçi sayısı 13 bine ulaşacak,Böylece  bölgede işsizlik büyük oranda önlenmiş olacak.

EDİRNE SERBEST BÖLGEYE KAVUŞUYOR

Edirne Oğulpaşa merasında kurulacak serbest bölgede ilk aşamada 1300 kişi istihdam edilecek. Bölgede tesislerin tamamlanmasıyla işçi sayısı 13 bine ulaşacak,Böylece  bölgede işsizlik büyük oranda önlenmiş olacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Kasım 2018 Salı 08:45
EDİRNE SERBEST BÖLGEYE KAVUŞUYOR

Edirne Oğulpaşa merasında kurulacak serbest bölgede ilk aşamada 1300 kişi istihdam edilecek. Bölgede tesislerin tamamlanmasıyla işçi sayısı 13 bine ulaşacak,Böylece  bölgede işsizlik büyük oranda önlenmiş olacak

Edirne,  Oğulpaşa köyü   merasında Şahinler Holding tarafından   kurulacak serbest bölge Edirne’de işsizliğin önlenmesini sağlayacak. Genç nüfusun köylerden  göçünü önleyecek, bölgenin ekonomik  kalkınmasına katkı yapacak.

 Oğulpaşa merasında kurulacak serbest gölgede  Şahinler Vakfınca  köylüye  sosyal hizmetler sağlanacak. Üniversite öğrencilerine burs imkanı  verilecek. Köyden göç edenlerin Köyde dönüşüne olanak sağlanacak , lise ve üniversitede okuyan öğrencilere yakınında staj yapma imkanı getirilecek.

KÖYLÜLERE ÇEŞİTLİ İMKANLAR SAĞLANACAK  

Bu arada köydeki esnaflara yeni iş imkanları sağlanacak.

Serbest Bölge çevresindeki tarla ve arsaların değerleri artacak. Köydeki tarlalar için sulama projeleri  gerçekleşecek.

Serbest bölge olarak ilan edilecek alanın bir bölümünün 5 yıl  süreyle köylüleri kullanımına verilmesi. Cami , okul park  gibi alanları bakımları ve onarımı . İftar yemekleri gibi sosyal aktiviteler vakıf tarafından yapılacak.

PROJENİN ÇEVRESEL DEĞERLENDİRİLMESİ

Serbest bölge  projesini çevresel değerlendirildiğinde enerji kaynaklarının dönüşümü sağlanmış olacak.

 Bu kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanımı tarımsal alanlarda verim artışını da sağlayacaktır.

Enerji maliyetini düşürme iklim değişikliğinden kaynaklanan etkileri en alt seviyeye indirecektir. Serbest bölge olarak kullanacak alanın sağlayacağı destekle tarımsal alanlarda verim artışı  olacak.. Sanayi , tarım işbirliği ile desteklenmesi sonucu  bölge kalkınmasına  destek sağlanmış olacaktır.

Bu proje çevreye duyarlı insana saygılı çevre kirliliğine neden olmayan hizmet anlayışına sahip İSO- 14001 Çevre Yönetim Sulama Standartlarında  hayata geçirilecek.

Bunda amaç çevre kirliliğini önleme, enerji ve doğal kaynakların verimli kullanımı,  tüm süreçlerin hayat çevrimi sonuna kadar  olumsuz çevresel etkilerini  ortadan kaldırma,  sürekli iyileşmeye yönelik olacak.

Bu proje ile tarım ve çevreci sanayi  işbirliği içinde gerçekleşecek. Böylece kırsalda yaşayan genç nüfusa istihdam imkanı sağlanacak. Daha önce başka illere göç eden gençlerin tekrar köylerine dönmesi gerçekleşecek.  

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.