EĞİTİM-SEN’DEN 370 DİLEKÇE!

Eğitim-Sen Edirne Şubesi, ekonomik kriz döneminde oluşan maddi zorlukların düzeltilmesini içeren ve 370 eğitimci tarafından imzalanan dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

EĞİTİM-SEN’DEN 370 DİLEKÇE!

Eğitim-Sen Edirne Şubesi, ekonomik kriz döneminde oluşan maddi zorlukların düzeltilmesini içeren ve 370 eğitimci tarafından imzalanan dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2018 Cumartesi 09:41
EĞİTİM-SEN’DEN 370 DİLEKÇE!



Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, yaşam koşullarını doğrudan etkileyen ekonomik krizin faturasını ödemeyeceklerini ve bu dönemde oluşan maddi zorlukların düzeltilmesini istediklerini belirtti. Fırtına şube olarak bu konuda eğitimcilerden 370 imza topladıklarını söyleyerek, bu dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.
 Eğitim-Sen Edirne Şubesi tarafından burada yapılan basın açıklaması ise şu şekilde:
 “Başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere, temel tüketim ürünlerine peş peşe yüksek oranlı zamlar yapılması, dolarda yaşanan düşüşe rağmen temel tüketim ürünlerinde aynı oranda indirim yapılmaması, ekonomik krizin faturasının krizi yaratanlara değil, halkın, emekçilerin sırtına yıkılmak istendiğinin en açık göstergesidir. Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının dayanılmaz hale geldiği, ekonomide yıllardır benimsenen yanlış politikalar nedeniyle ek iş yapmak zorunda kaldığı, kredi ve borç batağına saplandığı koşullarda, iktidarın ekonomide yaşanan ve yaşanması beklenen olumsuzluklar karşısında krizden etkilenen yüzde 99 yerine, yüzde 1’i oluşturanların talepleri doğrultusunda hareket etmesi kabul edilemez. Eğitim ve bilim emekçileri olarak Türkiye çapında bütün işyerlerinde başlattığımız imza kampanyasıyla; Tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını, maaşlarımızda son 10 yıl içinde dolar bazında yaşanan kaybı karşılamak için net bin 395 TL artış sağlanmasını, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere, temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını, vergi dilimi soygununa son verilerek, gelir vergisi oranının sabitlenmesini, ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının (3600/60 = 60 TL) esas alınmasını, eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ediyoruz. Türkiye’de yaşayan herkes gibi, eğitim ve bilim emekçilerinin yaşam koşullarını doğrudan etkileyen ekonomik krizin faturasını ödemeyeceğimizi belirterek, taleplerimizin karşılanması için işyerlerimizden topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderiyor, krizin faturasını ödemeyeceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.