ESNAFIN, YUNAN VE BULGAR ŞAŞKINLIĞI!

Geçtiğimiz günlerde bir AVM’de açılan Yöresel Ürünler Pazarı’na Yunan ve Bulgar turistlerin yoğun ilgisi, Edirne dışından gelen esnafı şaşırttı. 

ESNAFIN, YUNAN VE BULGAR ŞAŞKINLIĞI!

Geçtiğimiz günlerde bir AVM’de açılan Yöresel Ürünler Pazarı’na Yunan ve Bulgar turistlerin yoğun ilgisi, Edirne dışından gelen esnafı şaşırttı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Aralık 2018 Perşembe 08:36
ESNAFIN, YUNAN VE BULGAR ŞAŞKINLIĞI!



Yöresel Ürünler Pazarı’na Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaflar, şehirlerinin meşhur lezzetlerini tanıtıyor. Döviz kurundaki hareketlenmenin ardından Edirne’ye alışveriş için gelen Yunan ve Bulgar turistlerin, kurulan pazara da ilgisi yoğun oldu. Edirne’ye gelmeden önce bu durumdan habersiz olan esnaflar, tezgahlarına Edirnelilerden çok Yunan ve Bulgar turistlerin ilgi göstermesi karşısında şaşkın olduklarını dile getirdiler.

TÜRKMEN: “BU DURUM, BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI”
Trabzon Ekmeği satan Hüseyin Türkmen, bu durum karşısında oldukça şaşırdığını ifade ederek, “Balina Ekmeği satıyorum. Ekşi maya ile tam buğday unundan yapılıyor. Ekmek 8 kilogram ağırlığında. Bulgar ve Yunan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Edirne’ye gelmeden önce böyle bir durum olduğundan habersizdim. Buraya geldikten sonra Edirnelilerden çok Yunan ve Bulgar turistlerin standımıza gelmesi karşısında oldukça şaşırdım.” dedi.
BABAHAN: “TALEBİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIK”
Ankara Beypazarı mutfağından yöresel yemekler satan Musa Babahan ise, “Bulgar ve Yunan vatandaşlar yöresel yemeklere bayılıyor, çok fazla rağbet gösteriyorlar. Satışlarımız iyi. Tarhana, yaprak sarma, dolma ve birçok ürünü talep ediyorlar. Biz fuara gelirken Bulgar ve Yunanların bu kadar rağbet göstereceğini tahmin etmiyorduk. Geldikten sonra bu talebi görünce şaşırdık.” ifadelerini kullandı.
ERDOĞDU: “ŞOK OLDUM”
Kayseri’nin yöresel ürünlerini satan Hüseyin Erdoğdu da, “Ben bu fuara gelirken Bulgar ve Yunan turistlerin buraya geleceğini tahmin etmiyordum. Gelince şok oldum. Pastırma ve kavurma alıyorlar. İşimizden şu anda çok memnunuz. Yunanlılar pastırmayı çok seviyorlar ve çok alıyorlar.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.