GELECEK YIL DÜZENLENMEYEBİLİR!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 28 Nisan’da 5’incisi düzenlenecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için maddi ve manevi destek alamadıklarını ifade etti. Kentteki bileşenlerin maratona sahip çıkmadığını söyleyen Akdağ, “Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Nitekim biz de maratondan sonra şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Bundan sonrasına bu şehir değer mi, değmez mi yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. Belki önümüzdeki yıllarda bu yarışı yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

GELECEK YIL DÜZENLENMEYEBİLİR!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 28 Nisan’da 5’incisi düzenlenecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için maddi ve manevi destek alamadıklarını ifade etti. Kentteki bileşenlerin maratona sahip çıkmadığını söyleyen Akdağ, “Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Nitekim biz de maratondan sonra şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Bundan sonrasına bu şehir değer mi, değmez mi yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. Belki önümüzdeki yıllarda bu yarışı yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Nisan 2019 Pazartesi 07:03
GELECEK YIL DÜZENLENMEYEBİLİR!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği, dün Edirne’de bulunan bir cafede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek Başkanı Önder Akdağ, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nu Edirne’nin tanıtımı için gerçekleştirdiklerini ancak kentteki bileşenlerin kendilerine destek olmadığını ifade ederek serzenişte bulundu. Akdağ, yaşadıkları zorluklar nedeniyle gelecek yıl maratonu düzenlemeyebileceklerini de sözlerine ekledi.

AKDAĞ: “BU BİR TEHDİT DEĞİL, SERZENİŞTİR”

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sınırsız Dostluk Yarı Maratonunda sona doğru yaklaşıyoruz. Bu bağlamda sancılı bir süreçten geçiyoruz. Birçok zorluğa rağmen bu etkinliği yine gerçekleştireceğiz. Sivil toplum örgütü olarak üzerimize aldığımız bu görevin büyüklüğünü ve şehrimize katkısını bilerek başarı ile tamamlayacağız. Son noktaya girdiğimiz bu süreçte maalesef şehir esnafının üzerinde bir ölü toprağı var. Kentteki iş insanlarını üzerindeki ölü toprağını kaldırmaya davet ediyorum. Şehir esnafı, şehrin ekonomisine yön verenler vurdumduymaz ve tepkisiz bir şekilde biz ne yapabiliriz diye sorgulamadan ülkedeki krizi bahane ediyor. Ülkede bir kriz olduğu gerçektir. Ama bu krizden en az etkilenen il de Edirne’dir ve biz bu etkinliği bu kentte yapıyoruz. Doğal olarak başka şehirlerden destek bulmamız çok mümkün değildir. Ticaret yapanlar bunun reklam getirisine bakıyor. Edirne’den desteği bulamadığımız zaman dışarıda da bir sıkıntı olduğu algısı oluşuyor. Bazı kesimler bizim bu sitemimizi tehdit gibi algılayabilir. Ama bu bir tehdit dili değildir, bu bir serzeniştir. Bu şehirde bir şeyler yapmaya çalışırken bunun karşılığını görememiş olmanın sitemi olarak düşünülmesini istiyorum.” dedi.

AKDAĞ: “BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU YARIŞI YAPMAYIZ”

Akdağ, gelecek yıl bu etkinliği yapıp yapmama konusunda kararsız olduklarını aktararak, “Meslek odaları, esnaflar, ciğerciler, badem ezmeciler bu işten para kazanıyor. Binlerce sporcu geliyor ve bu şehirde bir etkinlik yapılıyor. Sadece bu maraton için geçerli değil diğer etkinliklere de destek vermeleri gerekiyor. Edirne’de yaklaşık 800 dernek var. Ama bunun birçoğu tabelada duruyor. Bu insanlar da yeterince desteği bulamadığı için bu işleri yapmıyorlardır. Bu işin maddi kısmı bizi üzdüğü kadar toplumun tepkisizliği ve anlaşıyor olmamak daha fazla üzüyor.  Trakya bölgesinin bu boyuttaki tek etkinliğine sahip çıkılmalı. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz sembol olduk. Bu sembol başkalarına ilham olsun. Başkaları da bu etkinlikten cesaret alıp başka şeyler yapsın. Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Nitekim biz de maratondan sonra şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Bundan sonrasına bu şehir değer mi, değmez mi yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. Duruma göre belki önümüzdeki yıllarda bu yarışı yapmayacağız. Yapmak istiyoruz ve derneğimizin önemli bir faaliyeti. Biz bu etkinlikle köprü görevi kuruyoruz. Çevremizdeki komşu ülkelerle ilişkilerimizi geliştiriyoruz ve bu ilişkiler şehrimize ekonomik olarak da yansıyor. Çalışan üreten insanlar bir şeyler yapıyor bunun sonucunda güzel şeyler ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

AKDAĞ: “ŞU ANA KADAR 400 SPORCU KAYIT YAPTIRDI”

Akdağ, şu ana kadar 400 kadar sporcunun maraton için kayıt yaptırdığını söyleyerek, “Maraton ile ilgili kayıt süreci devam ediyor. Organizasyon kapsamında 500 çocuğumuz milli eğitim ile işbirliği sayesinde koşacak. Engelliler federasyonunun desteği ile de maratonun startını özel çocuklarımız ile vereceğiz. Bunun yanında sivil toplum örgütlerimiz maraton sürecinde desteklerini esirgemiyorlar. Bisikletli gönüllü ekipler parkur üzerinde sporcularımıza refakat edecekler. Bu yıl ayrıca mahalle afet gönüllüleri acil müdahale ekibi (MAK-AME) diye sivil toplum örgütümüz var. 30 kişilik bir ekip ile yardım çantaları, 3 doktor ile hem parkur üzerinde hem etkinlik alanında ortaya çıkabilecek her olumsuzlukta ilk müdahaleyi yapacaklar. 28 Nisan 2019 Pazar 08.30’da özel çocuklarla etkinliğin startı verilecek. Onlar mini parkurdan döndükten sonra 09.00’da maratonun ve 10 kilometrenin startını veriyoruz. Saat 10.00’da da 06-12 yaş grubu 500 çocuk ile Selimiye’nin etrafındaki parkurda yapılacak olan mini koşunun startı verilecek. 12.30’da ise ödül töreni yapılacak.  Şu ana kadar sistemimize kayıtlı 400 sporcu oldu. Kayıtlar devam ediyor. Son hafta toplu grupların gelmesini bekliyoruz. Kentimizdeki iş insanlarından bu tür organizasyonlara karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz aksi takdirde bu organizasyonlara sahip çıkılmazsa yok olacaktır diye düşünüyorum. Bir şehirde sivil toplum örgütleri güzel etkinlikler yapamıyorsa o şehirdeki yapıyı ve duyarsızlığı sorgulamak lazım. Şehir biraz daha tepkili dinamik olsun istiyoruz. TUYUB yalnız bırakıldı.” şeklinde konuştu.

AKMAN: “HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Toplantıya katılan EDOSK Başkanı Orkun Akman ise, “Bu tür etkinlikler gönüllülük esasına dayanıyor. Bizler de bu tür sportif faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna sadece sportif anlamda bakılmamalı, bu aynı zamanda tanıtım ve turizm faaliyetidir. Bu etkinlik, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayan bir etkinliktir. Bazı kurum ve kuruluşların destekleri olmadan bu faaliyetlerin sürdürülebilir hale getirilmesi pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla da kurumlarla iletişim halinde olarak bu tür etkinliklerin daha sürdürülebilir hale gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Edirne sportif anlamda çok elverişli bir şehirdir. Bu tür etkinliklerin sürdürülebilmesi için öksüz bırakılmamasını ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguluyoruz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.