GENÇ GİRİŞİMCİNİN TAKDİRE ŞAYAN SANATI

22 yaşındaki Esra Keskin,  ahşaptan yaptığı gemi maketleri ve abajurlarla Türkiye’deki el sanatlarını yeniden canlandırmak istiyor.

GENÇ GİRİŞİMCİNİN TAKDİRE ŞAYAN SANATI

22 yaşındaki Esra Keskin,  ahşaptan yaptığı gemi maketleri ve abajurlarla Türkiye’deki el sanatlarını yeniden canlandırmak istiyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Eylül 2018 Cuma 08:39
GENÇ GİRİŞİMCİNİN TAKDİRE ŞAYAN SANATI

22 yaşındaki Esra Keskin,  ahşaptan yaptığı gemi ve abajurlarla Türkiye’deki el sanatlarını yeniden canlandırmak istiyor. Günümüzde el sanatlarıyla uğraşan insanların gittikçe azaldığını belirten Esra Keskin’in eserleri büyük ilgi görüyor. Annesi Melek Kesin’le birlikte Mithat Paşa Mahallesi Maarif Caddesi üzerinde açtıkları atölyeyle bu işe giren genç girişimci, Türkiye’de bitme noktasına gelen el sanatlarını yeniden canlandırmak istediğini vurguladı.

“EL SANATLARI TÜRKİYE’DE BAYA GERİ KALMIŞ DURUMDA”

El emeğiyle maketler yapmaya nasıl başladığını anlatan Esra Keskin, “Bu işe ilk önce abajur ile başladık. Daha sonra el sanatlarına önem vererek gemi yapmaya başladık. 6-7 senedir bu işle uğraşıyoruz. Devletin de verdiği destekle bu işi yürütmek istiyorum. Günümüzde bu tarz işlerle uğraşanlar pek kalmadı. Hatta bitti. Taksin Akalan’ın teşvik etmesiyle bu işe başladım. El sanatları Türkiye’de baya geri kalmış durumda. Biz el sanatlarını yeniden canlandırmak istiyoruz. Yaptığımız ürünler herkesin alma gücüne hitap ediyor. Fiyatlarımız 35 Lira’dan başlayıp, 100 Lira’ya kadar çıkıyor. Aslında sanatın değeri bu değil ama halkımızın alım gücü belli. Edirne halkının ürünlerimize talepleri çok güzel ama sadece biz ürünlerimizi yapmakta sıkıntı çekiyoruz. Çünkü bu el işi, zaman isteyen bir iş. Zamanla işlerimizi büyütmek ve daha farklı ürünler de yapmak istiyoruz.” Diye konuştu.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.