GENÇLİK KOLLARI OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK!

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen kongrede CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Sergen Kuru, Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik Kollarının il ve ilçeler açısından çok önemli olduğuna değinen Kuru, gençlik kolları yapılanması olmayan Süloğlu, Enez, Lalapaşa ve Meriç ilçelerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Süloğlu’ndaki çalışmaların sonuna geldiklerini ve başkan ile yönetim kurulunu atadıklarını söyleyen Kuru; Enez, Lalapaşa ve Meriç ilçelerinde de çalışmaların kısa süre içerisinde sonuçlanacağını belirterek, “Edirne ilçelerinde gençlik örgütü olmayan bir yer kalmayacak.” dedi.

GENÇLİK KOLLARI OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK!

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen kongrede CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Sergen Kuru, Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik Kollarının il ve ilçeler açısından çok önemli olduğuna değinen Kuru, gençlik kolları yapılanması olmayan Süloğlu, Enez, Lalapaşa ve Meriç ilçelerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Süloğlu’ndaki çalışmaların sonuna geldiklerini ve başkan ile yönetim kurulunu atadıklarını söyleyen Kuru; Enez, Lalapaşa ve Meriç ilçelerinde de çalışmaların kısa süre içerisinde sonuçlanacağını belirterek, “Edirne ilçelerinde gençlik örgütü olmayan bir yer kalmayacak.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2020 Cuma 10:02
GENÇLİK KOLLARI OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK!

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Gazetemize gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşsizliğin tüm sorunların temeli olduğunu vurgulayan Kuru, istihdam alanlarının yeterli olmaması nedeniyle gençlerin Edirne’den göç ettiğini belirtti ve bu konuda çeşitli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Edirne Belediyesi’nin iş ve işçi arayanları buluşturan bir ofisi olduğunu söyleyen Kuru, bu ofisle beraber hareket ederek iş arayan gençlere öncülük edeceklerini aktardı. Göreve ilk geldiğinde hayalinin gençlik örgütlenmesi olmayan bir ilçe kalmaması olduğunu ifade eden Kuru, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar sonucu Süloğlu’nda Gençlik Kolları yapılanmasını oluşturduklarını; Enez, Meriç ve Lalapaşa’da da kısa süre içerisinde çalışmaların sonuçlanacağını açıkladı.

“GENÇLERİN HEPSİ İŞ ARIYOR”
CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Edirne’de önemli bir işsizlik sorunu olduğunu söyleyerek, “Edirne’deki gençlerin hepsi iş arıyor. Üniversite mezunu da iş arıyor, lise mezunu da iş arıyor, ara eleman da iş arıyor, vasıfsız eleman da iş arıyor. Bu işlerin bu noktaya geleceği en başından belliydi. 4+4+4 eğitim sistemi modeline geçtiğimizde; o dönemde aydınlar, eğitimciler, iş insanları bu sistemin çok büyük felaketlere yol açacağını, okumuş ama eğitim seviyesi çok düşük vasıfsız bir sürü kişinin yetişip piyasaya çıkacağını ve bu insanların çok ciddi iş bulma problemleri yaşayacağını söylemişlerdi. Düz liselerin hepsi Anadolu lisesi oldu ama böyle olunca Anadolu liselerinin de içi eğitim olarak boşaldı. Eskiden Anadolu Lisesi mezunları, üniversite okumaya dahi ihtiyaç duymadan iş bulabiliyorlardı. Ticaret Lisesi mezunları da aynı şekilde. Şimdi her yer Anadolu lisesi oldu ama bir özelliği kalmadı. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Tabi bu süreç eğitimin içinin boşaltılmasıyla başladı. Bunun üzerine bir de iktidar partisinin ekonomi politikalarını yanlış yönetmesi nedeniyle kucağımızda bu işsizlik sorununu bulduk. Türkiye’de üniversite mezunu olup iş arayan 18-30 yaş arası genç oranı yüzde 77’lerde. Bu yüzde 77’nin de yüzde 71’i Türkiye’den gitmek istiyor. Niçin Türkiye’den gitmek istiyorsunuz diye sorulduğunda bu insanlara, ‘İş bulamıyoruz. Gelecek kaygımız var.’ diyorlar. Ülkeyi sevmeme gibi bir sorunları yok. Kesinlikle vatanperver insanlar, devletini milletini seven insanlar ama bir türlü geleceklerini kurabilme anlamında bir alan bulamıyorlar. Bulamayınca da yurtdışına gitmek istiyorlar. Orada da iyi işlerde çalışmıyorlar. Madalyonun bir diğer yüzünde de; çok başarılı olan Türk gençleri de transfer ediyorlar ve beyin göçü oluyor. Onlara da sahip çıkamıyoruz çünkü o alanda da Türkiye’nin yatırımı yok.” dedi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK!”
Gençlerin fikirlerini rahatça ifade edemediğini dile getiren Kuru, “Türkiye’de bir baskı iklimi var. Sosyal medya kısıtlamaları var. İfade özgürlüğü anlamında çok ciddi problemler var. Gençlerin hayat tarzlarıyla ve tercihleriyle alakalı çok büyük problemler var. Örneğin; benim arkadaşımın CV’si yeterli bulunduğu halde, kişisel sosyal medya hesabından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir gönderi paylaştığı için işe giremedi. Türkiye’deki atmosfer ve iklim bu. Gençler de bundan rahatsız. Hiçbir şekilde ifade özgürlüğü yok. Televizyon sansürleri var. Gençlerin Türkiye’den umudu kalmamış şekilde.” ifadelerini kullandı.


“GENÇLER APOLİTİK DEĞİL!”
Gençlerin işsizlik ve gelecek kaygısı nedeniyle ‘apolitik’ olarak göründüklerini söyleyen Kuru, “İşsizlik sorunuyla alakalı olarak Edirne Belediyesi’nin İş Arayan ve İşçi Arayanları buluşturan ofisiyle beraber hareket edeceğiz. Bize gelen başvuruları oraya yönlendireceğiz. En azından gücümüz doğrultusunda 5-10 kişiye bile istihdam yaratabilsek; çok büyük iş başarmış oluruz diye düşünüyoruz. En büyük ağırlığı işsizlik sorununa vereceğiz. Çünkü işsizlik, her şeyin temeli. Ekonomisi iyi olmayan bir kişi gelecek kaygısı taşıyor, yurtdışına gitme eğilimine giriyor. Bazen illegal işler yapabiliyor. Tüm sosyal problemlerin temeli işsizlik. İşsizlik sorununu çözdüğümüzde sonraki problemler zaten çorap söküğü gibi çözülecek. Gençler apolitik deniliyor ama ben buna inanmıyorum. En apolitik olarak düşündüğünüz kişinin bile bir düşüncesi var aslında. Ama kişi, iş aramaktan ve gelecek kaygısı taşımaktan dolayı o kadar yoğun ki, gözü hiçbir şeyi görmüyor. Tamamen iş bulmaya, geleceğini kurmaya odaklanmış durumda. Bundan dolayı gençler apolitik deniliyor. İşsizlik sorunu çözüldüğünde problemlerin kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum. Bir genç iş bulmuş olsa, ekonomik olarak refahı yerinde olsa eli güçlenecek ve kendisini daha iyi ifade edebilecek. Yanlış olan şeye yanlış demekten imtina etmeyecek. Gençlerin elleri ekonomik olarak güçlü olduğunda, seslerini çok daha yüksek şekilde çıkaracaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
 

“HER KULÜPTE BİR CHP’Lİ OLACAK!”
Kuru, üniversite yapılanmasına çok önem verdiklerini belirterek, “Üniversite örgütlenmemizle alakalı olarak yapacağımız çalışmalar var ama öncelikle üniversitelerin açılması gerekiyor. Malum pandemi nedeniyle kapalı şu anda. Üniversite açıldıktan sonra her sosyal kulübün içerisinde bir CHP’li gencin olmasını istiyoruz. Bunu da, ‘Oradan bize genç getir’ gibi bir düşünceyle değil; davranışlarıyla, düşünceleriyle örnek bir CHP’li olarak kulüplerin içerisinde yer almasını ve arkadaşlarına bunu göstermesini istiyoruz. Üniversitenin içerisinde olmak istiyoruz. Üniversite yapılanması bizim için çok önemli. Bunun haricinde pandemi sürecinin bitmesini bekleyen bazı sosyal projelerimiz var. Pandemi sona erdiğinde bunları da hayata geçireceğiz.” dedi.

“EDİRNE’DE GENÇLİK ÖRGÜTÜ OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK!”
Gençlik Kolları yapılanması olmayan Süloğlu, Enez, Meriç ve Lalapaşa’yla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kuru, “Edirne’de Gençlik Kolları olmayan bir ilçenin kalmaması benim hayalimdi. Göreve geldiğimde; Merkez İlçe, Keşan, Havsa, Uzunköprü ve İpsala Gençlik Kolları vardı. Süloğlu, Enez, Lalapaşa ve Meriç’te ise gençlik kollarımız yoktu. Dün ilk Yönetim Kurulu toplantımızı yaptık. Orada da müjdeyi verdim. Süloğlu’nda Gençlik Kolları yapılanmamızı tamamladık. Yönetim Kurulunu ve Başkanını belirledik, atamalarını yaptık. Şimdi Enez, Meriç ve Lalapaşa’da da Gençlik Kolları örgütlenmemizi tamamlamak için çalışıyoruz. Oralarda da bu teşkilatlanmaları yapacağız ve böylece Edirne ilçelerinde gençlik örgütü olmayan bir yer kalmayacak. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı bitireceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.