GİZEM OZAN AVUKAT OLDU

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun olan ve geçtiğimiz dönemde stajını tamamlayan 24 yaşındaki Gizem Ozan,  Edirne Barosu’nda düzenlenen yemin töreniyle avukat oldu.   

GİZEM OZAN AVUKAT OLDU

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun olan ve geçtiğimiz dönemde stajını tamamlayan 24 yaşındaki Gizem Ozan,  Edirne Barosu’nda düzenlenen yemin töreniyle avukat oldu.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Nisan 2019 Salı 08:48
GİZEM OZAN AVUKAT OLDU


 

2017 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun olan 24 yaşındaki Gizem Ozan dün Edirne Barosu konferans salonunda düzenlenen törende yemin ederek avukat oldu. Törene Edirne Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, Ozan’ın ailesi ve arkadaşları katılım gösterdi.

KARAKUŞ: “MESLEK HAYATINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nail Karakuş, “Zorlu bir hukuk fakültesi eğitimi ve akabinde aslında kısa gibi görünse de büyük özveri gerektiren staj sürecini tamamlayan meslektaşımıza meslek hayatında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

PINAR: “EDİRNE BAROSU OLARAK HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Edirne Baro Başkanı Av. Alper Pınar ise,“Biz talep edildiği her an, savunma için, adalet için, hak arama özgürlüğü için ayaktayız, hazırız. Haksızlıkların, adaletsizliklerin, hukuksuzlukların karşısındayız. Adaletin, hakkın yanındayız. Halkımızın, hukukun, hukuk devletinin yanındayız. Tüm bu ilkelerle yolumuza devam ederken; kişilerin ırkına, cinsiyetine, diline, dinine, siyasi düşüncesine, etnik kökenine asla bakmayız. Ayrıştırmayız, ötekileştirmeyiz. Kılavuzumuz sadece savunma hakkı ve hak arama özgürlüğüdür. Bu kapsamda çalışıyoruz. Avukat olarak bu vecibeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Gizem Kardeşimizin de bu ilkeler doğrultusunda ve gerek kendisine ailesinde öğretilen, gerekse staj döneminde üstadımız tarafından öğretilen ilkelerden taviz vermeden yoluna emin adımlarla devam edeceğine inancımız tamdır. Edirne Barosu olarak, her zaman yanında olacağız. Meslektaşlar, yönetim kurulu ve ben baro başkanı olduğum müddetçe her konuda, desteğe ihtiyacı olduğu her anda yanındayız. Başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreç kendisi için daha zor olacak. Bu zamana kadar büyük zorluklarla geldi ama deneyimi, tecrübesi, dürüstlüğü ve bu ilkelere sahip çıkışıyla bunları kolaylıkla aşacağına inanıyorum.” dedi.

OZAN: “HUKUKA, AHLAKA VE MESLEĞİN ONURUNA UYGUN DAVRANACAĞIMA ANT İÇERİM”

Genç Avukat Gizem Ozan da, “Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine ant içerim.” diyerek yemin etti. Gizem Ozan’a ruhsatını Baro Başkanı Av. Alper Pınar takdim ederken, cübbesini de yanında stajını yaptığı Av. Ali Arıseven ile Baro Başkanı Av. Alper Pınar giydirdi.

Kerem Filiz

           

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.