“GÖZ BEBEĞİMİZ BİR İLDEYİZ”

TÜLOV Edirne temsilciliği açılışı için kente gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edirne’nin kendileri için önemli bir il olduğunu vurgulayarak, “CHP açısından örgütün ve belediyenin birlikte çalıştığı göz bebeğimiz bir ildeyiz” dedi.

“GÖZ BEBEĞİMİZ BİR İLDEYİZ”

TÜLOV Edirne temsilciliği açılışı için kente gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edirne’nin kendileri için önemli bir il olduğunu vurgulayarak, “CHP açısından örgütün ve belediyenin birlikte çalıştığı göz bebeğimiz bir ildeyiz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Haziran 2021 Cumartesi 06:05
“GÖZ BEBEĞİMİZ BİR İLDEYİZ”

Bir dizi açılmış ve etkinliğe katılmak amacıyla Edirne’ye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile birlikte il başkanlığına basın açıklaması yaptı. Edirne’nin CHP için önemli bir kent olduğunu vurgulayan Özel, günlük basın toplantısını Edirne’de yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Özel, pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır illere siyasi ziyaretlerde bulunamadıklarını ifade ederek, “1 Haziran itibariyle sosyal mesafeye ve maskeye dikkat ederek ziyaretlerimize başladık. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Edirne’de olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Oylarımızın hep rekor kırdığı Edirne bizim için özel bir kent. CHP açısından hem örgütün hem belediyenin birbiriyle uyum içinde çalıştığı hepimizin göz bebeği bir ildeyiz” şeklinde konuştu.

Özel, Türkiye kamuoyundaki en önemli gündem konusunun organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in yayımladığı videolar olduğunu ileri sürerek, kasetlerde geniş yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ciddi iddialarda bulundu.

Süleyman Soylu’nun partisinin ve Türkiye’nin taşıyabileceği yük olmaktan çıktığını ileri süren, Özel, “Tabii bir suç örgütü liderinin söylediği her sözü doğru kabul etmek mümkün değil. Ama bu konuda ciddi iddialar var. Mesela bu iddialardan bir kısmını şimdiki Emniyet Genel Müdür Yardımcısı doğruluyorsa, bir başka iddia bir başka taraftan haklılık payı ve taraftar buluyorsa burada yapılacak iş bu iddiaların üzerine gitmek ve araştırmaktır.

Süleyman Soylu bunu yapmak yerine gündemi bulandırmaya gündemi trollemeye çalışmaktadır. Örneğin ortaya attığı iddia bir siyasetçinin mafya liderinden 10 bin dolar aldığı iddiasıdır. bu iddiayı tartışmaların kendi üzerinden gitmesi için atmıştır.

Bu iddiaların hızlı bir şekilde araştırılması gerekli. Yasa gereği Süleyman Soylu’yu savcılar çağıramaz ve araştıramaz. Gelin biz mecliste araştırma komisyonu kuralım diyoruz, hayır diyorlar. Bu konuların açıklığa kavuşması gerekli” dedi.

Süleyman Soylu’nun kendisinin üzerine gidilmemesi için bir siyasetçinin mafyadan 10 bin Dolar maaş aldığını söylediğini de ileri süren Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Süleyman Soylu bu 10 bin dolar alan siyasetçiyi bir an önce açıklamalıdır. Biz CHP olarak bu soruyu Süleyman Soylu'ya her zeminde ve her dakika sormaya devam ediyoruz. Bu iddiaların ilk gününde soru önergesi vermiştik. Süleyman Soylu susmuştu. Sonra Meclis Başkanı Şentop'a yazılı bir başvuruda bulunarak bunu Süleyman Soylu'dan sor bakalım demiştik. Süleyman Soylu yine susmuştu. Genel Başkanımız, Meclis Başkanı'nı meseleye bir başka şekilde ustalıkla dahil ederek harekete geçirmek üzere soruyu sordu. Burada TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ismin açıklanması gerektiğini kendisin de söyledi. Bu şekilde sayın Şentop yapması gereken çağrıyı yapabilmiştir. Biz yine de her il ve ilçe teşkilatımıza pankartlar asarak mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi soruyoruz. Her fırsatta da sormaya devam edeceğiz.”

Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye gelmeden önce kurduğu bir sigorta şirketinin normal bir şirket olduğunu ve yılda 10 bin lira kar yaptığını ifade ederek, “AK Parti’ye geldikten sonra Süleyman Soylu’nun partideki yükselişiyle şirketinin yükselişi hemen hemen aynı. 2009 yılında 10 bin lira kar ede şirket 2016 yılında 533 bin lira kar etmiştir. 2016”dan sonra da bu kar artışı hızla devam etmiştir. Süleyman Soylu’dan şirketinin karlarını açıklamasını bekliyoruz. Bu sigorta firmasından devlete ait kurumlara sigorta yapmış mıdır bunu öğrenmek istiyoruz” dedi.

Özel, ayrıca CHP olarak siyasi etik yasasının çıkmasını gerektiğini savunduklarını da ifade ederek, “Bugün siyasiler 2 yılda bir kapalı zarfta mal varlıklarını bildiriyorlar. Mutlaka Süleyman Soylu da mal varlıklarını bildiriyordur. Ama bu kamuoyuna açıklanmıyor. Biz CHP olarak daha önce verdiğimiz kanun teklifinde mal varlıklarının açıklanmasını istemiştik. Buradan bir kez daha Adalet ve Kalkınma Partisine çağrıda bulunalım, kanun teklifimiz ortada. Siyasi etik yasasını çıkaralım, siyasetçilerin mal varlıkları kamuoyuna düzenli aralıklarla açıklansın” şeklinde konuştu.

Müzisyenlerin de sorunlarına değinen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,müzisyenlerin desteklenmesi gerektiğini savundu. Yaklaşık 1.5 yıldır müzisyenlerin maddi sıkıntılar çektiğini de ifade eden Özel, "Hükümetin, gerçek anlamda bir sosyal devlet anlayışı yok. Bunun yanında insanların yaşam biçimlerine müdahale edilmek” dedi.

Özel ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan”ı da makamında ziyaret etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.