HALK SAĞLIĞI SOKAĞINA YOĞUN İLGİ

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında dün Eski Cami’nin arkasında bulunan sokakta açılan ‘Halk Sağlığı Sokağı’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

HALK SAĞLIĞI SOKAĞINA YOĞUN İLGİ

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında dün Eski Cami’nin arkasında bulunan sokakta açılan ‘Halk Sağlığı Sokağı’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2019 Cumartesi 09:04
HALK SAĞLIĞI SOKAĞINA YOĞUN İLGİ

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında dün Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eski Cami’nin arkasındaki sokak ‘Halk Sağlığı Sokağı’ olarak vatandaşlara hizmet verdi. Vatandaşların sağlık konusunda bilgi almasını sağlayan stantlardan oluşan sokak, protokol üyelerinin de katılımıyla sabah saatlerinde açıldı. Stantlarda tansiyon, şeker ölçümü, karbonmonoksit testi ve diş sağlığı kontrolü yapılan stantlara, Edirneliler yoğun ilgi gösterdi.

GÜLER: “BU ETKİNLİK EDİRNE’MİZE GÜZEL KATKILAR SAĞLAYACAK”

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler açılışta yaptığı konuşmada, “Artık sağlık konusunda da gerçekten farklı yapılanmalar içerisine girdik. Daha önce çok fazla dikkate alınmayan hususların ne kadar önemli olduğunu gözlemlemekteyiz. İnsan sağlığını tehdit eden unsurlar konusunda artık çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Özellikle bilinçlendirme ve farkındalık yaratma bağlamında bu etkinliğin Edirne’mize güzel katkılar sağlayacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KALKAN: “BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİNE DİKKAT ÇEKMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise, “3-9 Eylül Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında ‘Halk Sağlığı Sokağı’ uygulamamız var. Biz halkla iç içe bir sağlık çalışmasını sürdürme gayreti içerisindeyiz. Etkinliklerimiz yıl boyu da devam edecek. Buradaki amacımız, birinci basamak sağlık hizmetlerine dikkati çekmek. Birinci basamak sağlık hizmetleriyle hastanede oluşan yoğunlukları azaltabiliriz. Bu hizmetleri halkımızın ayağına götürerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından KETEM’de görev yapan personele, protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.