İKLİM İÇİN SARAÇLAR’DA GREV!

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören iklim aktivistleri, dünya çapında 1400 şehir ve kasabada gerçekleştirilen ‘Geleceğimiz İçin Cumalar’ isimli greve Saraçlar Caddesi’nden katıldı.

İKLİM İÇİN SARAÇLAR’DA GREV!

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören iklim aktivistleri, dünya çapında 1400 şehir ve kasabada gerçekleştirilen ‘Geleceğimiz İçin Cumalar’ isimli greve Saraçlar Caddesi’nden katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mayıs 2019 Cumartesi 09:42
İKLİM İÇİN SARAÇLAR’DA GREV!

İsveçli İklim Aktivisti Greta Thunberg’in ‘Geleceğimiz İçin Cumalar’ ismiyle başlattığı iklim grevinin 2’ncisi dün, dünya çapında 1400 şehir ve kasabada gerçekleştirildi. İklim değişikliklerine dikkat çekmek için gerçekleştirilen greve, bir grup Trakya Üniversitesi öğrencisi de Saraçlar Caddesi’nden katıldı. ‘İklim İçin Okul Grevine’ sloganıyla dün okula gitmeyen aktivistler, Saraçlar Caddesi’nde iklim değişikliğine dikkat çeken pankartlarla yürüyüş yaptılar.

CAN: “ETKİNLİK GİTTİKÇE BÜYÜYOR”

Trakya Üniversitesi Çevrecilik ve Geri Dönüşüm Topluluğu Başkanı Selin Can etkinlik hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Bugün burada birçok arkadaşımızla birlikte uluslararası bir etkinlik olan Fridays For Future (Geleceğimiz İçin Cumalar) etkinliğinin Edirne ayağını gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte iklim değişikliği ve iklimdeki kötüye gidişin önüne geçmek için, öğrenciler olarak harekete geçmek istedik. Türkiye'deki birçok şehirde ve özellikle Avrupa'da öğrenciler bu konuda farkındalık yaratmak için yürüyorlar. Biz de bugün hem yürüyüp hem de konuyla ilgili bildirimizi okuyacağız. Gittikçe daha çok büyüyen bir etkinlik bu.” ifadelerini kullandı.

ASLAN: “EDİRNE’DE DE BİR BİLİNÇ OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Öğrenciler Saraçlar Caddesi’nde pankartlarla gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından basın bildirisini okudular. Basın bildirisini okuyan Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Öğrencisi Hilal Aslan, “Etkinliğin temel amacı, iklim krizine dikkat çekmek ve iklim krizini durdurmaktır. Bunun yanında büyükleri uyarmak, yaşamak için daha uygun bir dünyayı istediği göstermek için ‘İklim İçin Okul Grevine’  sloganıyla, şiddetsiz grev temel prensibiyle toplanılmaktadır. Bizler daha çok üniversite öğrencileri olarak, geleceğin öğretmenleri, iş potansiyelini eline alacak insanlar olarak, Edirne’de de bir bilinç oluşturmak için bu eyleme katılmak istiyoruz. Tamamen şiddetsiz, bir kaç pankartla desteklenecek ve sessizce geçecektir. Çünkü eylemin temeli şiddetsizliğe ve dikkat çekmeye dayanmaktadır. Küresel iklim krizi nedeniyle bugün yaşayanlar ve gelecek nesillerin çok büyük bir risk altında olduğunun bir kez daha teyit edildiğini de hatırlatmak isteriz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.