İKTİDASİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

İKTİDASİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende diploma alan ve mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, başarılarını cübbe giyip kep atarak kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Temmuz 2022 Salı 06:00
İKTİDASİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Ekonometri bölümlerinden mezun olan öğrenciler, diploma almanın mutluluğunu yaşadı. Hep birlikte sahneye gelen öğrenciler, törenin sonunda keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Törende, mezun olan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı. Arnavutluk’tan gelen ve fakültesini birincilikle bitiren uluslararası öğrenci Edona Pjeshka’nın mutluluğu ise gözlerinden okundu.

İki ayrı program halinde düzenlenen törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve aynı zamanda İktisat Bölümü birincisi Edona Pjeshka, yurt dışında öğrenim görmenin kolay alınacak bir karar olmadığını belirterek, bu noktada kendisine kapılarını açan ve öğrenim imkânı tanıyan Trakya Üniversitesine teşekkür etti. Türkiye ve Edirne’ye dair çok güzel anılar biriktirdiğini ve farklı kültürler hakkında bilgiler edindiğini de ifade eden Edona Pjeshka, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluk ve kardeşliğin ebediyen sürmesi temennisinde bulundu. Desteklerini esirgemeyen ailelerine ve akademisyenlere teşekkür de eden Edona Pjeshka, arkadaşlarına hayat yolunda başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler törende yaptığı konuşmada mezun öğrenciler ile her zaman gurur duyduklarını söyledi. Trakya Üniversitesi olarak alanında yeterli donanıma sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmış bireyler yetiştirmeyi kendilerine amaç edindiklerini belirten Prof. Dr. Ayhan Gençler, öğrencilere seslenerek “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini başarıyla geride bıraktınız. Bugün her biriniz, burada edindiğiniz bilgiler, sahip olduğunuz beceri ve yetkinlikler ile meslek yaşamınızda hızla ilerleyecek ve önemli başarılara imza atacaksınız. Sizler başarıya koşarken üniversitenizi daha da yüceltecek ve bizleri onurlandırmaya devam edeceksiniz. Çünkü üniversiteleri başarılı kılan yalnızca geçmişleri ve tarihsel derinlikleri değil, aynı zamanda mezun öğrencilerin gerçek yaşamda gösterdikleri çaba ve elde edecekleri kazanımlardır. Bugüne kadar üniversiteniz sizlere mesleğinize ve kariyer hedeflerinize yönelik pek çok değer kattı. İnanıyorum ki bundan sonra sizler başarılarınızla hem kendinize hem topluma hem de üniversitenize değer katacaksınız. Bundan sonraki yaşamınızda aklın, vicdanın ve bilimin ışığında çalışkan, üretken ve topluma faydalı bireyler olunuz. Sizler, sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız.” şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreninde ailelere de seslenen Prof. Dr. Ayhan Gençler, “Bugün buradan mezun ettiğimiz öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde sizlerin emek ve fedakârlıklarının önemli bir yeri var. Bundan sonra da onların her başarısında gurur duyacak, evlatlarınızı görevlerinde ve hayatlarında sürekli destekleyeceksiniz. Bu sebepten hem sizlere katkılarınız ve destekleriniz hem de bugün burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da okul yıllarının, öğrencilere verdiği en değerli hazinenin bilginin yanı sıra öğrenme ve yaşam becerisi olduğunu söyleyerek, Trakya Üniversitesinin öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırladığını ifade etti. Trakya Üniversitesinde ve Edirne’de öğrenim görmenin, buradan mezun olmuş biri olarak öğrenciler için bir ayrıcalık olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Üniversitelerin bir amacı da öğrencilerini hayata hazırlamaktır. O açıdan bence sizler çok şanslısınız. Trakya Üniversitesi, 79 farklı ülkeden 5 bin 200’ü uluslararası olmak üzere 41 bin öğrencisi ve 5 bin çalışanı ile bu yıl 40. kuruluş yılını kutluyor. Öğrencileri için iyi bir geleceğin şekillenmesine katkı sunan, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan bir üniversite misyonu ve vizyonuyla gerçek anlamda bir eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi, gerek akademisyenleri gerek çalışanları gerekse kültürüyle ülkemizin en önemli üniversitelerinden biridir. Siz geleceğimiz gençleri de ülkemizin en köklü, yerleşmiş geleneklere sahip güçlü eğitim kurumlarından birinden mezun oluyorsunuz. Sizleri yalnızca mesleki bilgi, beceri ve donanımla değil aynı zamanda hayata dair pek çok argümanla birlikte uğurluyoruz. Trakya Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalığını, gücünü ve gururunu yaşamınızın her alanında hissedeceksiniz. Üniversitenizin sizlere vermiş olduğu nitelikli eğitim ve kazandırdığı donanımlarla birlikte gelecekte ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi onurlandıracak işler yapacağınıza inanıyoruz. Sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Öğrencilerin başarılarıyla gurur duymaya devam edeceklerini belirten Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bugün sizleri heyecan ve büyük umutlarla geleceğe uğurluyoruz. Kıymetli hocalarımız, sizleri en iyi şekilde yetiştirerek hayata hazırlamaya çalıştılar. Sizlerin de aynı şekilde gittiğiniz yerlerde bizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyoruz. Başarılarınızla gururlanmaya, sizleri takip etmeye devam edeceğiz. Siz bu ailenin bir üyesisiniz ve bizler her zaman yanınızda olacağız. Kapımız sizlere her zaman açık. Bu vesileyle sizleri yetiştiren, büyük emek ve özveriyle bugünlere hazırlayan değerli hocalarımızı ve ailelerinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin mezuniyetle birlikte yeni bir hayata adım attıklarını belirterek, başarı dolu bir geleceği birlikte inşa edeceklerine inandığını dile getirdi. Değişim ve dönüşümün çok hızlı yaşandığı bir süreçten geçildiğini ifade eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çağın ihtiyaçları doğrultusunda hayat boyu öğrenme ile bilgi, beceri, ilgi ve yeterlilikleri geliştirmek gerektiğini vurguladı. Öğrencileri büyüten aileler ve yetiştiren hocaların emeklerinin önemli olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm hocalara ve ailelerine teşekkür etti.

Törende ardından dereceye girerek mezun olan öğrencilere plaketleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Tören, mezun durumda olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile son buldu.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 04.07.2022 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.