İYİ PARTİ BİLİM SİYASETİ YAPACAK!

Cumartesi günü Edirne’ye gelerek çeşitli çalışmalar yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, ülkemizin yaşadığı sorunları bilimsel metotlarla çözeceklerini vurgulayarak, “Siyasetin temeline bilimsel çalışmaları koyacağız.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ BİLİM SİYASETİ YAPACAK!

Cumartesi günü Edirne’ye gelerek çeşitli çalışmalar yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, ülkemizin yaşadığı sorunları bilimsel metotlarla çözeceklerini vurgulayarak, “Siyasetin temeline bilimsel çalışmaları koyacağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ekim 2020 Pazartesi 09:58
İYİ PARTİ BİLİM SİYASETİ YAPACAK!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafıından İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Siyaset Akademisi Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Mehmet Akalın cumartesi günü Edirne’yi ziyaret etti. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Prof. Dr. Akalın, hedeflerinin iktidara gelmek olduğunu söylerken; bu hedef için gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler verdi. Prof. Dr. Akalın, şu anda ülkemizde yaşanan sorunları bilimsel metotlarla çözeceklerini ifade etti.
 

AKALIN: “KAVGA SİYASETİ YAPMAYACAĞIZ”
Prof. Dr. Mehmet Akalın, Edirne İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “Bundan sonra hedefimiz iktidara kilitlenmek olmalı ve olacaktır da. İYİ Parti olarak biz siyasetimizi kavga üzerine değil, İYİ niyetle, İYİ’lik üzerine, kardeşlik üzerine kuruyoruz. Bugün bildiğiniz gibi siyasette bir kavga, bir ayrıştırma söz konusu. Biz siyasetimizi birleştirme üzerine kurmak istiyoruz. Yapıcı bir siyaset güdüyoruz. Biz iyi olan şeylere iyi diyoruz, kötü olan şeylere kötü diyoruz. Biz daha iyisini yapacağız diyoruz. Örnek vermek gerekirse, bugünkü hükümetin Azerbaycan konusundaki tavrını, yaklaşımını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Kendisine de Azerbaycan konusunda teşekkür ediyoruz. Ama Türkiye’de yanlış giden bir şeyler var. Bunları da söylüyoruz. Bunlar için çözüm önerileri getireceğiz. İşte Siyaset Akademisi de bu tür işlerle meşgul olacak. İYİ Parti olarak ülkemizdeki mevcut sistemin çalışmadığını görüyoruz. Güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönmemiz gerektiğini savunuyoruz. İşte bunun altyapısını hazırlıyoruz. Nasıl olması gerektiğini milletimizle paylaşacağız. Akademide bunlar üzerinde duracağız. Bununla ilgili de kendi partimizi ve milletimizi bilgilendireceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem demek; güç ayrılıklarını yani yasama, yürütme ve yargıyı birbirinden ayırmak demektir. Maalesef bugün yasama, yürütme ve yargı bir elden kontrol edilmekte. Böyle bir demokratik sistemin yürümesi mümkün değil. Demek ki; ülkemizde böyle bir problem var, demokrasi problemi var. Demokrasideki sıkıntıları gidermek istiyoruz.” dedi.  

AKALIN: “BİLİM SİYASETİ YAPACAĞIZ”
Prof. Dr. Akalın tüm problemleri bilimsel metotlarla çözeceklerini söyleyerek, “Ekonomimiz maalesef iyi gitmiyor. Bunu hepimiz yaşıyoruz. 550-600 milyar dolar borç var, gayri safi milli hasılamız 9 bin dolarlara düştü. Bunların çarelerini üreteceğiz. İYİ Parti çareleriyle gelen bir partidir. Bunların nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Orta gelir tuzağına düşmüş olan Türkiye’yi bu tuzaktan kurtaracağız. Bu yolu biliyoruz, ekonomik reçetelerimiz var. Bunları Siyaset Akademisi’nde bilimsel yöntemlerle çözeceğiz. İYİ Parti bilim siyaseti yapıyor ve yapacak. Bilimi esas alan siyaset yapacağız. Biz bunu sanayide de, tarımda da bilimsel metotları oturtarak yapmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Bu problemlerin hepsine çaremiz var. Ülkemizde bir diğer problem liyakatli insanların görevde olmaması. Liyakatli insanları görevlere getirmediğimiz zaman geldiğimiz durumu görüyoruz. Anayasamız ‘göreve liyakatli insanları getiriniz’ diyor. Biz bunları uygulayacağız. Bizden olması önemli değil. Bu ülkenin kalkınmasını istiyorsanız, bunu böyle yapmalısınız. Siyasetin temeline bilimsel çalışmaları koyacağız. Bunların hepsinin çözümü var.” ifadelerini kullandı.

DEMİR: “HEDEFİMİZ EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ”
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ise, “Partimiz 25 Ekim 2017’de kuruldu. 3’ncü yılımızı kutlayacağız. Bu süre zarfında partimiz çok badireler atlattık. Milletimiz sağ olsun bizi bugünlere getirdi. Partimiz bu süreç içersinde 2 olağanüstü, 2 de kongre yaşadık. Bir genel seçim, bir de yerel seçim geçirdi. Bu seçimlerden partimiz çok güzel sonuçlar aldı. Edirne’de 4 milletvekilinden birini almayı başararak seçimi taçlandırmış olduk. Yerel seçimlerde ve Edirne merkezde belediyeleri kazandık. Genel Başkanımızın Edirne’ye vermiş olduğu değeri bir kez daha anlıyoruz. Partimiz 2’nci olağan kongrede tüzüğümüz gereği 50 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, 25 de yedek üyemizi seçtik. Merkez Disiplin Kurulu ile birlikte. Edirne baktığınız zaman küçük bir il. Ama Edirne’den genel idare kuruluna 50 kişiden 2’sini Edirne’den gönderdik. Başkanlık Divanına da 2 tane çok değerli siyasi büyüğümüzü gönderdik. Onlardan biri de Mehmet Akalın ilk ziyaretini Edirne’mize yaparak bizleri memnun etmiştir. Genel Başkanımızın ve genel merkezimizin bu kadar değer verdiği bir ilde biz gecemizi gündüzümüze katarak daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Olası bir genel seçimde 4 milletvekilimizi hepsini almak isteriz. Arzumuz bu yönde. Olmadı 3’ünü istiyoruz. Ama 2’sinden asla vazgeçmeyeceğiz. Siz değerli dava arkadaşlarımızdan bir kez daha söz istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.