“KABAK” FESTİVALİNE DAVET

Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Karaağaç Kabak Festivali öncesi Saraçlar Caddesi’nde renkli görüntüler eşliğinde düzenlenen etkinlikle, halk festivale davet edildi.

“KABAK” FESTİVALİNE DAVET

Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Karaağaç Kabak Festivali öncesi Saraçlar Caddesi’nde renkli görüntüler eşliğinde düzenlenen etkinlikle, halk festivale davet edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ekim 2021 Perşembe 06:09
“KABAK” FESTİVALİNE DAVET

Bu yıl 16-17 Ekim tarihleri arasında Trakya tarımsal araştırma Enstitüsü Karaağaç Bahçesinde düzenlenecek 1. Karaağaç Kabak Festivali için halk davet edildi. Düzenlenen davette renkli görüntüler sahne aldı.

Saraçlar Caddesi Pehlivanlar Heykeli önünde özenle kurulan stant büyük ilgi gördü. Renkli ve ilgi çekici stantta kısa sürede vatandaşın ilgisini çekerek, herkesin ilgi odağı oldu. Alanda ince sazlardan oluşan ekip tarafından küçük bir de konser verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek festival hakkında bilgi verdi. Edirne’nin festivaller kenti olduğunu hatırlatan Soytürk, şunları söyledi:

“Kadim şehrimiz Edirne aynı zamanda festivaller yolunda da hızla devam ediyor. Biz biliyoruz ki Meriç ve Tunca’nın verimli topraklarıyla sulanan Karaağaç bölgesinde yetişen her ürünümüz kıymetlidir. Agro Turizm’le beraber kültür turizmine ilaveten Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz Lavanta Festivali ve önümüzdeki 16-17 Ekim tarihlerinde yapacağımız birinci Karaağaç Kabak Festivali’nin açılış programını ilan etmek için buradayız. 

Ekip arkadaşlarımızla, STK’larımızla ve yerli-yabancı turistlerimizle beraber Cumartesi ve Pazar günü çocuklarımızın, öğrencilerimizin sahne performanslarıyla, yetenekli kadınlarımızın yemek yarışmalarıyla, şehrimizdeki şef ve aşçılarımızı yanı sıra İstanbul’dan da gelecek olan şeflerimizin kabak oyma sanatlarıyla, kurgusal fotoğraf çekimi atölyelerimizle, birbirinden ilginç, eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacağız.

Karaağaç Tarımsal Araştırma Bahçesi’nde 16-17 Ekim tarihlerinde Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’in himayelerinde gerçekleştireceğimiz 1. Karaağaç Kabak Festivali’ne hepinizi, herkesi davet ediyorum. Bugün burada da kadın aşçılarımız tarafından hazırlanan kabak tatlılarını ikram ederek, halkımızı festivale davet ediyoruz”

KABAK TÖRENLE KESİLDİ

Soytürk’ün açıklamasının ardından törene renk katmak amacıyla bir kabak testere yardımıyla parçalandı. Parçalanan kabağın festival alanında tatlı olarak ikram edileceği bildirilirken, caddedeki onlarca kişi standın fotoğrafını çekerek bu güzel günü ölümsüzleştirdi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.