KADINLARI CESARETLENDİRECEK YARIŞMA!

Edirne Valiliği’nin himayelerinde 2 yıl önce kurulan ‘Bir Dünya Kur’ platformunun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar dün Menzilahır Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda kamuoyuyla paylaşılırken; girişimci kadınları ödüllendirmek ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına ‘Üretimde Kadın Girişimciler’ yarışması düzenleneceği açıklandı.

KADINLARI CESARETLENDİRECEK YARIŞMA!

Edirne Valiliği’nin himayelerinde 2 yıl önce kurulan ‘Bir Dünya Kur’ platformunun bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar dün Menzilahır Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda kamuoyuyla paylaşılırken; girişimci kadınları ödüllendirmek ve diğer kadınları cesaretlendirmek adına ‘Üretimde Kadın Girişimciler’ yarışması düzenleneceği açıklandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ocak 2021 Cuma 06:36
KADINLARI CESARETLENDİRECEK YARIŞMA!

Edirne Valiliği tarafından 2 yıl önce kurulan ‘Bir Dünya Kur’ platformu kentte pek çok sosyal çalışmaya imza atmıştı. Dün Menzilahır Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; platformun kurulduğu günden itibaren yaptığı tüm çalışmalar kamuoyuyla paylaşıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çevre Koruma Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, girişimci kadınları ödüllendirmek ve diğer kadınların da cesaretlenmesini sağlamak amacıyla önümüzdeki ay ‘Üretimde Kadın Girişimciler’ yarışması düzenleneceğini ifade etti. Toplantıda ayrıca; Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Edirne Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“KADININ ÜRETİME KATILIMINI DESTEKLEMEK ADINA ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA YAPTIK”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, yaptıkları ziyaretlerde vatandaşları dinlediklerini ve bu çerçevede ‘Bir Dünya Kur’ platformunu kurmaya karar verdiklerini belirterek, “Geniş bir katılımla Edirne Valiliği himayesinde ‘Bir Dünya Kur’ platformunu kurmaya karar verdik. ‘Biriz, Bütünüz, Güçlüyüz’ sloganıyla bu il için yapacak çok işimiz var dedik ve 2 yılda birçok alandaki çalışmaları beraberce gerçekleştirdik. Bu alanlardan biri de bugün burada gördüğünüz gibi, kadınlarımız için gerçekleştirdiğimiz çok sayıda çalışmadan biri olan, kadının üretime katılımını desteklemekti. Bunun için de birçok faaliyet gerçekleştirdik; kadınlarımıza çeşitli konularda eğitimler verildi, alanlar tahsis edildi, kooperatifler, işletmeler kuruldu meslek edindirme çalışmaları yapıldı.” dedi.

“DESTEKLENEN KADINLARIN YENİDEN KURDUKLARI DÜNYALARA ŞAHİT OLDUK”

Dr. Canalp girişimci kadınların örnek başarı hikayelerinin ödüllendirilmesi ve diğer kadınların da cesaretlenmesi amacıyla önümüzdeki ay bir yarışma düzenleneceğini söyleyerek, “Kadınlarımızın bize ulaşmasını beklemek yerine bizler onlara ulaştık, mahallelerine sokaklarına ve hatta evlerine girdik onlara misafir olduk, onlarla kucaklaştık, başarı hikâyelerini gördük. Desteklenen kadınların kendileri ve aileleri için yeniden kurdukları hayatlara dünyalara şahit olduk. Bu gün burada bu kadınlarımız ile ilgili bir haberi de sizlerle paylaşmak istedik. Girişimci kadınlarımızın örnek başarı hikâyelerini herkesle paylaşmak ve diğer kadınlarımızı cesaretlendirmek adına gelecek ay Edirne Valiliği Himayelerinde Edirne Üretimde Kadın Girişimciler yarışmamız ve ödül törenimiz olacak. ÜREKAD ödülleri sahiplerini bulacak. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum. Kadın istihdamına yönelik tüm çalışmalarımızın ana ekseni, kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını yükseltmek, kadın emeğini geleneksel ev işlerinden ayrıştırarak verim artışı sağlamak suretiyle ekonomik değere dönüştürmek, ekonomik faaliyet alternatiflerini çeşitlendirerek hem makro ekonomik hem de mikro ekonomik düzeyde etkin katılım ve üretim yoluyla kadının sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmek kadınlarımızın çalışma hayatına girmesi için girişimcilik faaliyetlerini kamu öncülüğünde desteklemek oldu. Bu kapsamda çok sayıda proje ve faaliyet hayata geçirildi.” ifadelerini kullandı.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.