KIRKPINAR TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye meclisinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gürkan Kırkpınar tarihinde erteleme olup olmayacağı konusunda karar vereceklerini  belirtti.

KIRKPINAR TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye meclisinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gürkan Kırkpınar tarihinde erteleme olup olmayacağı konusunda karar vereceklerini  belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Nisan 2018 Çarşamba 09:11
KIRKPINAR TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye meclisinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantıda Kırkpınar tarihi ile ilgili konuşan Gürkan "2016'da Kırkpınar darbe girişimine denk geldi. sahabet giriş 2017'de 15 Temmuz etkinliklerine denk geldi. Bu yılın tarihini belirlerken, 15 Temmuz etkinliklerine denk gelmesin diye bir hafta öne çektik. 2-8 Temmuz tarihleri arasına çektik. Bu sefer de erken seçime denk geldi. Sabah güreş federasyonu başkanı ile görüştüm. Akşamüzeri tekrar görüşeceğiz. Bir hafta ertelemeyi değerlendiriyoruz, henüz karar vermedik. Tabi buna bu hafta içinde karar vermemiz gerekiyor. Sadece gelecek misafirler için değil, bizler de gelecek misafirler için, davetiyeler için, biletler için bir sürü angajmanlara giriyoruz. Dolayısıyla bir hafta ertelersek 9-15 Temmuz tarihlerine denk gelecek. En son gün 15 Temmuz'a denk gelecek ama iki hafta da ertelemek mümkün değil. Bu yıl sıcaklar çok erken bastırdı. Bugün, en geç yarın kararını verip açıklayacağız." Dedi.

OTELLER AYLAR ÖNCESİNDEN DOLDU

Kakava Şenliklerine de değinen Gürkan otellerin aylar öncesinden dolduğunu belirtirken "Kakava Hıdrellez Şenlikleri"nin 5 Mayıs'ta Sarayiçi'nde yapılacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile görüşmelerimizde Kakava'da ve Kırkpınar'da o bölgenin kullanımına izin verilebileceği şeklinde görüş belirttiler. Kakava'yı aynı yerinde yapacağız. Oteller aylar öncesinden doldu. Kakava'ya gelecekleri bekliyoruz ama Edirne'de yılın bir günü dolacak diye insanlar yatırım yapmıyorlar. Edirne'nin turizm anlamında gittiği yön belli. Şehre giren ziyaretçi sayısı her geçen yıl daha da arttıyor. Hafta sonu Edirne'de yoktum ama arkadaşlarım Karaağaç tarafına 1,5 saatte gidemedik diyorlar. Bu turizm alanında doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Şimdi yatırımcıların gelip Edirne ile ilgili yatırım yapmalarını bekliyoruz. Çünkü buradaki turizm pastası gittikçe büyüyor ve daha gelişiyor. O zaman yatırımcılar da mutlaka buraya gelip yatırımlarını yapacaktır diye düşünüyoruz. Kakava'ya geçen yıl 30 bin kişi gelmişti. Bu yıl bunun iki katı olmasa bile ona yakın bir rakam olacağını tahmin ediyorum." Diye konuştu.

Otopark sorunuyla ilgili de konuşan Gürkan “Kerestecilerin orası ile ilgili nerdeyse 4 yıldır kendileriyle görüşüyoruz. Orada 12-13 hissedar örgütlendi. Kendi mülkleridir satmak istediler bizde ekonomik durumumuz olmadığı için burayı başkalarına satmaya çalıştık oda olmadı. Kendilerine burayı belediyeye kiralayın biz belediye olarak burayı işletelim dedik. Görüşeceğiz dediler defalarca görüştük bir sonuç alamadık. İkincisi koruma amaçlı imar planında bir otopark yeri, Selimiye’ye yakın bir otopark alanı koyduk. Otopark sorununu ciddi anlamda çözecek bir otopark alanı koyduk. Koruma amaçlı imar planı tarafından henüz onaylanmadı onu bekliyoruz. Eski özel idarenin yan tarafında da bir otopark çalışmamız var. Şu Edirne’de hiçbir zaman olmayacak sit alanının her tarafında böyle kocaman kocaman otoparklar olmayacak çünkü her yer tescilli alan. Bunun büyük kısmı arkeolojik sit alanı diğer kısmı da kentsel sit alanı. İnsanlar talepte bulunuyorlar anlıyorum ama dünyanın her yerinde bu böyle.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.