MUHTARLARDAN SİLAHLI KUVVETLERE YARDIM

Muhtarlar gününü kutlama öncesi  köy ve mahalle muhtarları, eşleri  ile birlikte düzenlenen  yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Mehmetçiğe yardım amacıyla bir  kampanya başlatacaklarını söyledi. Gecede,  muhtarlığı kazanamayan veya seçime katılmayan muhtarlara plaket verildi.

MUHTARLARDAN SİLAHLI KUVVETLERE YARDIM

Muhtarlar gününü kutlama öncesi  köy ve mahalle muhtarları, eşleri  ile birlikte düzenlenen  yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, Mehmetçiğe yardım amacıyla bir  kampanya başlatacaklarını söyledi. Gecede,  muhtarlığı kazanamayan veya seçime katılmayan muhtarlara plaket verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ekim 2019 Pazartesi 07:32
MUHTARLARDAN SİLAHLI KUVVETLERE YARDIM

Muhtarların gecesine   Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları  Ertuğrul Tanrıkulu, Hakan İşcan, Yaver Tetik  İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş İl Genel Meclis üyesi . Çiğden Gegeoğlu, daire Müdürleri  ile köy ve mahalle muhtarlar ve eşleri  katıldı.

Burada bir konuşma yapan  Edirne mahalle ve köy muhtarlar Derneği Başkanı Tasmalı şöyle dedi, “Bizler toplumun hizmetini gören onlara yakın olan ilk devlet görevlileriyiz. Köy ve mahallelerimizde halkın sorunlarını dinleyen ve çözüm yollarını  araşan  halkımız tarafından görevlendirilen  kimseleriz. Bize bu görevimizde valimiz, belediye başkanımız ve daire müdürlerimiz destek verir. Bu görevlilerimiz bizim sorunlarımızı çözmede desteklerini esirgemiyorlar. Köy muhtarlarımızın ihtiyacının tamamına yakınını Valimiz çözümlüyor. Bir kısmını da belediyemiz üstleniyor. Biz mahalle muhtarlarımızın sorunlarının yüzde doksan beşini  insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar Belediye Başkanımız   ve personeli çözüme kavuşturmaktadır. Bu yardımları nedeniyle mülkiye amirlerimize ve belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunarım.  Bugün muhtarlar günümüzün dördüncüsünü kutlamaktayız.Sabah Valimiz tarafından köy ve mahalle muhtarlarımıza kahvaltı verdiler. Bu günün muhtarlar günü olarak kutlanması için  Meclise öneren sayın Valimizdir. Bun nedenle Valimize teşekkürlerimizi sunarım. Valimizce verilen  sabah yapılan kahvaltıda güzel sohbet oldu. Bu ilgiden çok mutlu olduk. Kendisine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Recep Gürkan dış görevde bizlere selamlarını ilettiler.” Dedi

MEHMETÇİĞE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ

Ülkenin önemli günlerden geçtiğini belirten Tasmalı, “ Bakıyoruz bu günlerde dünyada bütün ülkeler bezlere cephe aldılar.Bunu çıkarlarına alet olmadığımız için yapıyorlar.Biz birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra  bize kimse zarar veremez . Bu harekatta  şehit olan askerlerimize yaralananlara vatanı uğruna mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize bizim canımız kurban . Bu vatan bölünmez. Bizler birbirimize kenetlendiğimiz sürece Bizi hiçbir güç yıkamaz.Yeter ki, bizler bir ve beraber olup  birbirimize güven duyalım. Bu nedenle Valimize şunu söyledim . Biz muhtarlar olarak,sizin izninizle silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına yardımda bulunacağız. Biz muhtarlarımızın yanında bu konuya duyarlı halkımızın yardımlarını toplayıp  Valimize takdim edeceğiz  sizin bu konuda desteğinizi bekliyoruz dedim. Sizlere bu gecemize katıldığınız için  şahsım ve arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dede

Daha sonra konuşan  Belediye Başkan  yardımcısı Selçuk Çakır, muhtarlık görevinin önemine değinerek, belediye Başkanı adına bu toplantıya katıldığını belirtti. Muhtarların halkla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten . Çakır “Bugüne kadar  Edirne Belediyesi olarak muhtarlarımızın sorunlarını paylaştık. Hani bir söz vardır her başarılı muhtarın arkasında bir eşi bulunur derler. Bu doğrudur. Başkanımız burada bulunamadığı için sevgi ve saygılarını ilettiler” dedi.

MUHTARLAR GÖREVİNİ BAŞARI İLE YAPIYOR  

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü  Ali Kemal Bozkurt. Muhtarların toplumda önemli bir yeri olduğunu belirterek; “Muhtarlar  halkla devlet arasında köprü vazifesi görmektedir. Edirneli muhtarlarımız görevlerini çok iyi yapmaktadır.Muhtarlar  bizlerle işleri olduğunda   yakamızı halkı olarak bırakmıyor işyerini takip ediyorlar.Başkanımızın yaptığı konuşmasından duygulandım. Sizler halkın temsilcisisiniz Başkanımızın yardım  konusunda açıklamasından dolayı gurur duydum. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece dünyanın bütün ülkeleri üzerinize gelse birliğimizi bozamaz.   Halkımızın dünyada olup bitenlerin farkında olduğunu devletin milletin yanında olduğunu göstermiştir” dedi

Konuşmaların ardından , daha öncel   yapılan mahalli seçimlerde muhtarlığı kazanamayan veya seçime katılmayan muhtarlar ve  kendilerine destek veren kuruluş temsilcilerine  plaketleri verildi.  

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.