ÖĞRENCİLER KENDİ DRON’LARINI UÇURDU 

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Tübitak 4004 Doğa ve Eğitim projesi kapsamında "Kendi Drone'umu Yapıyorum" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli üniversitelerden öğrenciler kendi ürettikleri Drone'ları uçurdu.

ÖĞRENCİLER KENDİ DRON’LARINI UÇURDU 

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Tübitak 4004 Doğa ve Eğitim projesi kapsamında "Kendi Drone'umu Yapıyorum" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli üniversitelerden öğrenciler kendi ürettikleri Drone'ları uçurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Haziran 2018 Salı 22:41
ÖĞRENCİLER KENDİ DRON’LARINI UÇURDU 

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Tübitak 4004 Doğa ve Eğitim projesi kapsamında "Kendi Drone'umu Yapıyorum" etkinliği düzenlendi. Programa katılan öğrencilere 3 gün boyunca“İHA'ların Tarihi ve Kullanım Amaçları", "Türkiye ve Dünyada Havacılık Tarihi" ile "Atölye Çalışmaları ve Drone Uçuşları" eğitimi verildi. Eğitimlerden sonra programın 4’üncü gününde öğrenciler "Kendi Drone'umu Yapıyorum" etkinliğinde Drone’larını yaptılar. Kendi Drone’larını yapan öğrenciler için Trakya Üniversitesi Sarayiçi Yerleşkesinde düzenlenen parkurda Drone uçurma yarışması düzenlendi. 
“DRONE’LAR ARTIK HAYATIMIZA GİRMİŞ DURUMDADIR”
Düzenlenen Drone uçurma yarışmasında konuşan Trakya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi ve Proje Yürütücüsü Mukadder İğdi Şen “Edirne ilinde farkındalık yaratmak için bu projeyi yaptık. Çünkü Drone’lar Türkiye ve dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu projede öğrencilere üç gün boyunca eğitim verdik. Ardından öğrenciler kendi Drone’larını yaptılar. Bu gün burada bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışma çeşitli parkurlardan oluşuyor. Her bir grubun içinden birinciyi çıkartacağız. Daha sonra da grup başlarının çeşitli etaplardan geçtiği bir yarışma düzenleyeceğiz ve birinciye ödül vereceğiz. Son üç yılda Drone’lar bizim hayatımıza çeşitli alanlarda girmiş durumdadır. Ticari alanda da kullanılmaya başladı. Artık Drone pilotu lisansı olmayan kişiler ticari amaçlı herhangi bir yerde çekim yapamayacaklar. Bizde ekibimizle bir firmadan Drone pilotluğu eğitimi aldık bu hafta da belgelerimizi alacağız. İlaç taşınması, bir yere bir şeylerin nakledilmesi konusunda kullanılan Drone’lar var. En son Drone’lar dizi çekimlerinde de kullanılmaya başlandı. Dünyada Drone kullanımı yaygın olmasına rağmen ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlandı.” Dedi.
TÜ Uçak Teknolojisi Programı Öğrencisi Şefik Teker de, Drone kullanmanın riskli bir iş olduğunu belirtirken “Riskli olduğu için de araç ehliyeti olduğu gibi Drone ehliyeti de mecburidir. Bizim içinde bu eğitimler çok faydalı oldu. Sivil havacılık da bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor." Dedi.
Ankara Üniversitesi Öğrencisi Arslan Yalçın Çakır da “İlk gün teorik bilgileri aldık daha sonra da Drone nasıl uçurulur konulu uçuş eğitimlerini aldık. Şimdi de burada yarışma düzenliyoruz. Drone kullanım alanı çeşitliliği bakımından baya yaygınlaştı. Bu konuda üniversitelerde daha ciddi eğitimler verilebilir.” Diye konuştu.
Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe, İstanbul, Ankara, Eskişehir Osmangazi ve Çanakkale 18 Mart üniversitelerinden 25 öğrenci katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.