ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI UZATILDI

Bir aydır kapalı olan orman ve mesire alanlarındaki giriş yasağının bir ay daha uzatıldığı bildirildi.

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI UZATILDI

Bir aydır kapalı olan orman ve mesire alanlarındaki giriş yasağının bir ay daha uzatıldığı bildirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2021 Pazartesi 06:13
ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI UZATILDI

Edirne Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 30 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ormanlara girişlerin tekrar yasaklandığı bildirildi. Önceki ay ülkemizde yaşanan orman yangınlarıyla birlikte ormanlık alanlara ve mesire alanlarına giriş 1 Eylül tarihine kadar yasaklanmıştı. Yasak orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bir ay daha uzatıldı.

Kentteki tüm orman alanlarına girilmesinin yasaklandığı kararda, orman üretiminde çalışanlar, tarım, hayvancılık, arıcılık gibi zirai faaliyetlerde bulunanların bu yasaktan muaf olduğu hatırlatıldı.

ANIZ YAKILMASI YASAK

Bu arada kent sınırları içerisinde her türlü anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden toplanan dalların ve bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğunun altı çizildi. Ormanlara yakın tesisler ile sanayi kuruluşları, muhtemel yangınlara karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılan bilgilendirmede, şunlara yer verildi:

“Edirne ili '2021 Yılı Orman Yangınları Mücadele Komisyon Kararı' ile belirlenmiş olan il genelindeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının orman yangınlarında kullanılabilecek (dozer, greyder, loder, treyler itfaiye aracı, arazöz vb.) her tür araç ve gereçlerin görevli elemanları ile birlikte her an kullanılmak üzere bekletilmesi, orman idaresinin talebi üzerine ilgili araçların derhal temin edilmesi ve nakli için gerekli koordinasyon Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yerine getirilecektir.

 Yukarıda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.”

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.