SAADET PARTİSİ’NDEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, İstanbul’un fethinin 568’nci yıl dönümünü kutlayarak, fethin tarih içindeki yerini çok iyi anlamak ve algılamak gerektiğini söyledi.

SAADET PARTİSİ’NDEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, İstanbul’un fethinin 568’nci yıl dönümünü kutlayarak, fethin tarih içindeki yerini çok iyi anlamak ve algılamak gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mayıs 2021 Cuma 06:12
SAADET PARTİSİ’NDEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

Tarihin hiçbir aşamasında kılıç zoruyla Müslüman olan bir toplum ve fert olmadığına vurgu yapan Samet Kaya, “İslam  kalplere kılıçla değil, adaletle girmiştir. Çünkü İslam’da zorlama yoktur. İslam, iddia değil ispat ve ikna dinidir. Esas olan ispat ve ikna ile kalpleri fethetmektir. Bunun en güzel örneklerini ise Asr-ı Saadet devrinde görürüz” şeklinde konuştu.

İnsanlık tarihinde üç önemli fetih olduğunu kaydeden Samet Kaya, “Bunların ilki, son Peygamber Hz. Muhammed’in komutasında gerçekleşen Mekke’nin fethidir. Bu fetihte, her türlü zulmü yapan ve kendilerini yurtlarından çıkarmış olan insanları dahi affetmek İslam’ın yüceliğini göstermesi bakımından çok önemlidir” dedi.

İkinci fethin, Hz. Ömer döneminde gerçekleşen Kudüs’ün fethi olduğuna vurgu yapan Kaya, Hz. Ömer’in emannamesinde özetle şunların belirtildiğine yer vererek, “Kiliseleri Müslümanlarca kullanılmayacaktır. Kilisesinden ve arsasından, Hıristiyanların Haçından ve mallarından hiçbir şekilde eksiltilmeyecektir. Din değiştirmeleri için baskı yapılmayacak, hiç biri bu uğurda zorlanmayacaktır. Şehirden ayrılan kimsenin canı ve malı gideceği yere varıncaya kadar güvendedir. Şehirde kadınlar da güvendedir” açıklamasını yaparak İslam’ın fetih’ten anladığının bir toprak parçasını ele geçirmek değil, hak ve adaleti tesis etmek, son ilahi din İslam’ı herkese ulaştırmak ve kalpleri İslam’ın nuru ile aydınlatmaktır” diyerek, bugün Filistin’de - Kudüs’te Yahudilerin Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekti.

Üçüncü büyük fethin ise Peygamber Efendimizin müjdesine muhatap olması bakımından İstanbul’un fethi olduğuna vurgu yapan Samet Kaya, “Fatih Sultan Mehmet bütün gençliğini bu müjdeye vakfetmiştir. Fatih İstanbul’u fethettikten sonra halkın can ve mal emniyetinin korunması ve herkesin dini hayatını rahatça yaşayabilmesi için ferman vermiştir. Böylece halk, ‘Bizans kavuğu görmektense Müslüman sarığını tercih ederim’ demiştir” şeklinde konuştu.

Tarihin ibretli sayfalarına baktığımız zaman Müslümanların fetih anlayışı ile batılın yürüttüğü işgal politikası arasında hiçbir benzerlik bulunmadığına da dikkat çeken Samet Kaya, ” işgaller kalpleri öldürmek için yapılır. Bunu günümüz dünyasında da bilhassa İslam coğrafyasında haçlılardan görüyoruz. Fetih ise kalpleri diriltmek için yapılır” dedi.

Samet kaya mesajında, “Günümüz gençliğine, dünyaya hak ve adaletin hâkim olması için ecdadımızın asırlarca verdiği şanlı mücadele çok iyi anlatılmalıdır. Yeni fetihler için günümüzde de “Fatih”ler yetiştirilmesi gerekir” diyerek İstanbul’un fethinin 568 yıl dönümünün tüm insanlık için hayırlara ve yeni fetihlere vesile olmasını diledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.