SAFİR KOLEJİ ‘ŞEN’LENDİ

Edirne Safir Koleji’nde Bilim Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

SAFİR KOLEJİ ‘ŞEN’LENDİ

Edirne Safir Koleji’nde Bilim Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:16
SAFİR KOLEJİ ‘ŞEN’LENDİ

Edirne Safir Koleji tarafından dün Bilim Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi. Okulun toplantı salonunda başlayan şenlikler, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Safir Koleji Kampüs Müdürü Bahattin Erel’in konuşmasının ardından Safir Koleji’nin kardeş okulu olan Meriç İlkokulu öğrencileri tarafından mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Sonrasında Sanat ve Bilim Sokağı’nın açılışı yapıldı ve ilkokul ile ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan 25 proje okulun spor salonunda sergilendi.

EREL: “İLERİDE BÜYÜK BULUŞLARIN MİMARI OLACAKLARDIR”

Safir Koleji Kampüs Müdürü Bahattin Erel burada yaptığı konuşmada, “Bilim Sanat Şenliği araştırmacı bireylerin ortaya koyduğu farklılıklardır. Genç beyinler öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle bilim ve sanatın önemini kavrayıp gerçek yaşamda işleyişi öğrenirler. Bugün ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğimizde birçok farklı proje göreceksiniz. Öğretmen ve öğrencilerin proje çalışmaları ile ortaya çıkan, bilim teknikleriyle ortaya çıkan robotların devamının gelmesini temenni ederiz. Şimdi bu değişik projelerle yeni buluşlar yapan çocuklarımız, ileride büyük buluşların mimarı olacaklardır.” dedi.

GİRGİN: “GERÇEK HAYATTAN ÜRÜNLER TASARLIYORLAR”

Robotik Öğretmeni Yıldız Girgin ise, “Biz öğrencilerimize ana sınıfından başlayıp, liseye kadar robotik derslerİ veriyoruz. Bilim Kültür Sanat Şenliğine özel 25 adet proje hazırladık. Ana sınıfından elektronik devre tasarımı ile başlayıp, liseye kadar drone eğitimi ile sürmektedir. Öğrencilerimiz elektronik devreleri tasarlarken, gerçek hayattan ürünler tasarlıyorlar. Mesela gerçek hayatı kolaylaştıran elektronik çöp kutusu, hayatı kolaylaştıran köpekler ve bizim günlük hayatımızı kolaylaştıran bütün robotik malzemeleri gerçekleştiriyorlar. İlkokullarda daha çok oyunla eğitim veriyoruz. Çağımızın sorunu çocukların oyun oynaması ama oynadıkları oyunları kendileri yapması ve kendi hayal dünyalarına oyun yaratmaları. Lisede de bu robotik eğitimlerimiz daha ileri derecede devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.