SEYYAR SATICILIKTAN İŞLETME SAHİPLİĞİNE!

2006 yılından sonra Edirne’de seyyar köfte satıcılığına başlayan Hüseyin Akgül, kısa süre içerisinde özellikle öğrencilerin gözdesi oldu. İlerleyen yıllarda Hüseyin’in Yeri adında yiyecek işletmesi açan Akgül, günde 400 müşteriye hizmet sağlarken; işletmesinde 5 kişiyi de istihdam ediyor.

SEYYAR SATICILIKTAN İŞLETME SAHİPLİĞİNE!

2006 yılından sonra Edirne’de seyyar köfte satıcılığına başlayan Hüseyin Akgül, kısa süre içerisinde özellikle öğrencilerin gözdesi oldu. İlerleyen yıllarda Hüseyin’in Yeri adında yiyecek işletmesi açan Akgül, günde 400 müşteriye hizmet sağlarken; işletmesinde 5 kişiyi de istihdam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ağustos 2020 Perşembe 16:38
SEYYAR SATICILIKTAN İŞLETME SAHİPLİĞİNE!

Edirne’de seyyar olarak köfte, kokoreç, sucuk, uykuluk yapan Hüseyin Akgül, öğrenciler arasında oldukça tanınmış; ardından da işletme açarak hizmetine burada devam etmişti. Cumartesi Pazarı yanında bulunan işletmede sunulan lezzetler, müşterilerin damaklarını şenlendiriyor. Günde yaklaşık 400 müşteriye hizmet veren işletmede, 5 kişi de istihdam ediliyor.

“ÖĞRENCİLER BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”
Hüseyin’in Yeri’nin Sahibi Hüseyin Akgül, emekli olduktan sonra 2006 yılında seyyar köfteciliğe başladığını söyleyerek, “4 sene seyyar olarak çalıştım. Çalışmayı seven bir insanım. Çalışmadan duramam. Oğlum emekli olduğum yıl İstanbul Üniversitesi’ni kazanmıştı. Hem bir şeyler üretmek, kazanmak hem de çocuklara yardımcı olmak; bir meşgalem olsun istedim. Bu nedenle seyyar köfteciliğe başladım. Bilhassa öğrencilere çok hizmet verdik. Öğrenci için çok mücadele verdik. Öğrenci maddi olarak müsait değilse bile hiçbir öğrenciyi kapımızdan geri çevirmedik. 2010 yılında dükkan açtım. Dükkanı açtıktan sonra bu hizmeti daimi olarak devam ettirmeye çalıştık. O günden beri öğrenciler bizi yalnız bırakmadı. Halktan gelenler de mutlu oldular. Biz de mutluyuz; üretime devam ediyoruz. Mezun olup memleketine dönen öğrenciler tekrar Edirne’yi ziyarete geldiğinde mutlaka bize de gelirler. Çünkü ben onlara elimden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Buradan öğrenciler kesinlikle mutlu gitmiştir. Şu anda öğrenciler yok. Edirne’nin yerlisi bize yeteri kadar yardımcı oluyor. Tabi ki öğrenci olmadığı zaman satışlarımız zayıf oluyor. Köfte, uykuluk, kokoreç, sucuk, tavuk, nohutlu pilav, mercimek çorbası ve patso yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZ GAYET MUTLU ŞEKİLDE İŞLETMEMİZDEN AYRILIYOR”
Dünyada da yeni bir trend haline gelen sokak lezzetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Akgül, “Seyyar olarak hizmet verdiğimiz zamanlarda iyi bir rağbet görüyorduk. Şimdi ki sokak lezzetlerinin ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Ama dükkanda herhangi bir sıkıntımız yok. Gelen kişiler buradan mutlu ayrılıyor. İyi bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Ürünlerimde bir değişiklik olmadı. Seyyar şekilde çalışırken de aynı ürünlerini kullanıyordum. Gelen müşterilerimiz mutlu ve memnun bir şekilde dükkanımızdan ayrılıyor. Günde yaklaşık 400 kişiye hizmet veriyoruz. Dükkandaki hizmet, seyyar hizmete göre daha zor. Mekanın yükü ağır oluyor. Çalışanlar olsun temizlik olsun daha dikkatli olmak zorundasınız. Seyyarda tek başınıza çalışıyorsunuz. Çalışanlarınıza karşı bir sorumluluğunuz oluyor. İşin maddi boyutu biraz daha ağır basıyor. Bu işe tek başıma başladım. Şu anda 5 kişi çalışıyoruz. Sabah 08.00’den gece 02.00’ye kadar çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.