TARİHİ ÇEŞME YIKILDI YIKILACAK!

Meydan Mahalle Muhtarı  Emin Özbostan, mahallenin eski bir yerleşim alanı  olduğu için  tarihi eserler açısından sorunların olduğunu, ayrıca mahallede bir park yeri olmadığını söyledi. Özbostan, tarihi Ortabayır çeşmesinin  duvarlarının yıkılma tehlikesi yarattığı uyarısında bulundu.

TARİHİ ÇEŞME YIKILDI YIKILACAK!

Meydan Mahalle Muhtarı  Emin Özbostan, mahallenin eski bir yerleşim alanı  olduğu için  tarihi eserler açısından sorunların olduğunu, ayrıca mahallede bir park yeri olmadığını söyledi. Özbostan, tarihi Ortabayır çeşmesinin  duvarlarının yıkılma tehlikesi yarattığı uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ekim 2019 Cuma 07:13
TARİHİ ÇEŞME YIKILDI YIKILACAK!

Özbstan  mahallenin sorunları konusunda şöyle dedi, “Edirne Meydan Mahallesi Ortabayır Caddesi Kıyık ile Küçükpazar, Saraçhaneyi bağlayan  yolumuzdur.Bu yolumuzun tam orta yerinde tarihi bir çeşmemiz vardır  Bu çeşme Ortabayır çeşmesi olarak bilinir.Bu çeşmenin karşısında Muradiye Camimiz vardır. Tarihi  çeşmemizin duvarlarında son zamanlarda büyük hasar oluştu. Duvarları yıkılacak duruma geldi. Çeşmenin  çevresinde  insanlarımız oturuyor. Burada hane halkı  ve oradan gelip geçenler  çeşmenin çevresinde  oturup dinleniyor  Çeşme duvarının Allah korusun bir gün insanlarımızın üzerine yıkılmasından endişe ediyoruz.” dedi

BELEDİYE’YE GEREKLİ DİLEKÇE VERİLDİ

Tarihi çeşmenin dumuru için Edirne belediyesine dilekçe verdiklerini belirten  meydan mahallesi muhtarı  Özbostan, “Burası belediye mülkiyetinde, gerekli onarımın yapılması  için  koruma  kurulu iznine bağlı. Buradan izin almak ise çok zaman istiyor.Bu çeşmenin yıkılmadan onarılmasını istiyoruz. Çeşmenin duvarları her an yıkılabilir. Mahallemizdeki Atikali  Camisine tuvalet yeri yapılmasını talep ettik,  yine burada üstü kapalı halkın  abdest alacağı bir yerin  yapılması teklifimiz var. Mahallemizde  bir de Vakıflarla ilgili sorunlarımız devam ediyor. Bunun yanında tarihi Haznedar Sinan Bey Haziresi bulunmaktadır.Burasının da dış duvarları ve kapısının  yapılması lazım. “ dedi

 MAHELLEMİZ TURİSTLİK BİR SEMT

 Meydan mahallesinin tarihi eserlerin yoğun olduğu semte yakın olduğu için bir  turizm  merkezi konumuna geldiğini belirten Özbostan, “ Yakın sürede Sarı cami  Sofu İlyas Camisi üzerinde bulun ve bir süre önce restore edilen konak  da müze olarak açılacak. Bu arada Selimiye yanında park olarak kullanılan alan da Belediyenin proje kapsamında ayrıca Selimiye çevresinin projesi hazır durumda yapılması bekleniyor.Buraları halka açık yeşil alan haline dönüşmesi gerekiyor. Selimiye yanındaki tarihi mezar taşlarını daha önce Haznedar Sinan Bey Haziresinden alarak Selimiye yanına getirdiler. Halkımız burasını mezar yeri  zannedip orada dua ediyor.Bunlar sadece taş, mezarları başka yerlerde. Bu taşların müzenin yanındaki boş alana  taşınmasını, burasının halkın faydalanabileceği yeşil alan  veya park  olarak kullanılmasını  bekliyoruz. Mahallemiz eski yerleşim alanı olduğu için çocuk parkımız ve halkın yararlanacağı bir parkımız bulunmamaktadır.Bu konuda mahalle halkının da talebi doğrultusunda  bazı girişimlerimiz oldu.Biz hiç olmazsa resmi kurumların bahçelerinden faydalanmak istiyoruz. O olmazsa belediyemiz tarafından kamulaştırılabilecek bir yere park yapılmasını istiyoruz. Mahallede çocukların oynayabileceği bir parkımız bulunmamaktadır” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.