TATİLDE MÜZE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, yarıyıl tatiline çıkan çocukları müzelere davet ederek, “Müzelerimiz sadece tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu yerler olarak kalmaması gerekir. Buraların birer eğitim ve iletişim merkezleri haline getirilmesi ülkemiz ve eğitimimiz açısından da büyük önem taşımaktadır” dedi.

TATİLDE MÜZE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, yarıyıl tatiline çıkan çocukları müzelere davet ederek, “Müzelerimiz sadece tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu yerler olarak kalmaması gerekir. Buraların birer eğitim ve iletişim merkezleri haline getirilmesi ülkemiz ve eğitimimiz açısından da büyük önem taşımaktadır” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2022 Cumartesi 06:30
TATİLDE MÜZE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk  yarıyıl tatile giren öğrencilerin sömestr tatilinde müzelerimizi ziyaret etmeleri amacı Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Çocuk Atölyelerinde  çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini vurguladı. Soytürk ayrıca müzenin çocukları ve ailelerini müzeyi ziyarete de davet etti.

Soytürk, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Çocuk Atölyelerinde yaptığı basın toplantısında müzelerin Tarihin ve Kültürün hazineleri, medeniyetin temel taşları, insanlığın ortak mirası, toplumların hafızası olduğunu vurguladı. Geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağlayan müzelerin,

insanlığın kültürel mirası ve uygarlık deneyimi konusunda bizlere ışık tutan önemli ve eşsiz mekanlar olduğunu dile getiren Soytürk, açıklamasında şunlar değindi:

“Binlerce yıllık uygarlıkların birbirinden değerli eserlerini bünyesinde barındıran ülkemizde müzeler adeta bir eğitim kurumudur. Her bir köşesi tarih barındıran ülkemizin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, milli değerlerimiz olan kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile  gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan ve yapılması gerekli çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla müzelerimizde ki çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Müzelerimiz sadece tarihi ve kültürel değerlerin korunduğu yerler olarak kalmaması gerekir.Buraların birer eğitim ve iletişim merkezleri haline getirilmesi ülkemiz ve eğitimimiz açısından da büyük önem taşımaktadır. Müzelerimizin bir "saklama yeri" olmaktan çıkarılarak "yaşayan ve yaşanan mekanlar" olması yönündeki çalışmalarımızı şehrimiz Edirne’de bulunan müzelerimizde de sürdürdüğümüzü

belirtmek isterim.

ETNOGRAFYA VE ARKEOLOJİ MÜZESİNDE ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN

Soytürk, özellikle Etnografya ve Arkeoloji müzemizde çocuklara yönelik çalışmaların olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Sömestr tatiline giren hem şehrimizdeki çocukların hem ülkemizdeki, hem komşu illerdeki çocuklarımızı ebeveynleri ile beraber sömestr tatili boyunca müzemizde ağırlamak istiyoruz. Malumunuz 2021 yılının son gününde Kültür ve Turizm Bakanımızın teşrifleriyle Balkan tarihi müzesi Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi’ni ziyaretçilerimizle buluşturduk. Açılışından bugüne bana verilen bilgiye göre 2 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçiler müzemizi ziyaret etti. Etnografya ve Arkeoloji Müzesi bu toprakların en önemli eserlerini içinde barındırıyor. Valiliğimizce hizmete sunulan Necmiye Etnografya Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Müzesi ve bunun dışında 12 farklı müzeyi sömestr tatilinde çocuklarımızı aileleriyle burada ağırlamak istiyoruz. Bu atölyede onlara sikke basımı, arkeolojik kazı ve onlara bakanlığımızın hazırladığı Biri Arkeolog mu dedi adlı kitabı da hediye edeceğiz. Sevgili çocuklar sizleri 15 tatilde müzelerimize bekliyoruz”

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.