TATLILIKLA ÇÖZÜLECEK!

Edirne’deki vakıf kiracılarına uygulanan zamla ilgili Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’le görüşen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, “Bölge Müdürlüğü tüm esnaflardan dilekçe istiyorlar. Bunun neticesinde yeniden bir çalışma yapacaklar. Bu iş tatlılıkla çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

TATLILIKLA ÇÖZÜLECEK!

Edirne’deki vakıf kiracılarına uygulanan zamla ilgili Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’le görüşen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, “Bölge Müdürlüğü tüm esnaflardan dilekçe istiyorlar. Bunun neticesinde yeniden bir çalışma yapacaklar. Bu iş tatlılıkla çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Aralık 2019 Cuma 06:44
TATLILIKLA ÇÖZÜLECEK!

Edirne’deki vakıf kiracılarına uygulanan zam gündemden düşmek bilmiyor. Esnaflar yaklaşık 2 haftadır zamların ‘fahiş’ oranda olduğunu belirterek tüm platformlardan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne tepki gösterirken; Vakıflar Bölge Müdürlüğü gerekli çalışmaları yaptığını ve zam oranlarının ‘fahiş’ miktarda olmadığını ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de söz konusu durumu gündeme getiren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, dün Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’le görüştü. Görüşmenin ardından Arasta’da bulunan bir kafede esnaflarla buluşan Gaytancıoğlu, görüşmede yaşananlarla ilgili esnafları bilgilendirdi. Burada basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Gaytancıoğlu, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ve orta yol bulunacağını söyledi. Tüm esnafların kira artışıyla ilgili kişisel olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe yazması gerektiğini belirten Gaytancıoğlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün dilekçeler kapsamında yeniden çalışma yapacağını belirtti.

“YUNAN VE BULGAR TURİSTLER NEDENİYLE BU MANTIĞIN OLUŞTUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar fazla oranda kira artışının olmadığını bize bildirdiler. Biz tabi Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen turistler Edirne’de çok alışveriş yapıyor, esnafta çok para kazanıyor mantığıyla kiraların bu kadar fazla arttırıldığını düşündük. Fakat burada bir diyalog eksikliği var. Burada zaman içerisinde sözleşmesi bitmiş dükkanlardaki kiralar farklı, 30-35 yıldan beri esnaflık yapanların kirası farklı. Yani farklı farklı uygulamalar var. Hükümeti temsil eden kanat bir şey yapmamış. Vakıflar Genel Müdürlüğü de kendi bünyesinde ‘Yeniden değerlendirme’ adı altında eski kiraları yukarı çıkartalım demiş. Bir kere 2019 ekonomik anlamda çok kötü geçen bir yıl. Bundan sonrası için de pek umutlu değiliz. Ciddi bir ekonomik kriz var ülkemizde. Bu ekonomik krizden dolayı esnafımız vergisini, Bağ-kur primini ödeyemiyor. Biz de böyle bir ortamda kira artışlarını geri çekin, artış yapacaksınız da enflasyon oranında artış yapın dedik. TBMM’de yaptığım konuşmaya Vakıflar’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da şahit olmasının ardından, onlar da bir çalışma yapmaya başladılar.” dedi.

“GÖRÜŞMEMİZ OLUMLU GEÇTİ”

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’le yaptıkları görüşmede olumlu bir hava olduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Bugün yaptığımız görüşmede olumlu bir hava oldu. Esnafımız kendisini çok iyi anlatmış ama bir sorun var. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü de bu sorunu görmüş ve bu soruna yönelik birtakım çalışmalar yapmış. Tüm esnaflardan dilekçe istiyorlar. Bunun neticesinde yeniden bir çalışma yapacaklar. Çalışmalar esnafımızı mutlu etmezse; esnafımız kira tespit davası açabilecek. Bölge Müdürlüğü, dilekçede esnafımızdan tamamen kişisel olarak durumun tespitinin yapılmasını istiyor. Tüm dilekçelere cevap vereceklerini söylediler. Bu iş tatlılıkla çözülecektir. Orta yol bulunacak. Bazı esnaflar siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Evine ekmek götürmeyen birinden siz nasıl kira artışı istersiniz? Sorun Edirne’mizin sorunu. En kısa zamanda iyi bir şekilde çözüleceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.