TORUN, “İKTİDAR, VERGİLERİ ADALETSİZ DAĞITIYOR”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekilleri, CHP Edirne İl Teşkilatını ziyaret etti.  Torun, AK Parti muhalefet partili yerel yönetimlere adaletsiz davrandığını ifade ederek, “İktidar vergileri maalesef adaletsizce dağıtıyor ve kamu kaynaklarını sadece ve sadece kendi yakınlarına Cumhur ittifakı belediyelerine veriyor” dedi.

TORUN, “İKTİDAR, VERGİLERİ ADALETSİZ DAĞITIYOR”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekilleri, CHP Edirne İl Teşkilatını ziyaret etti.  Torun, AK Parti muhalefet partili yerel yönetimlere adaletsiz davrandığını ifade ederek, “İktidar vergileri maalesef adaletsizce dağıtıyor ve kamu kaynaklarını sadece ve sadece kendi yakınlarına Cumhur ittifakı belediyelerine veriyor” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ocak 2022 Perşembe 06:25
TORUN, “İKTİDAR, VERGİLERİ ADALETSİZ DAĞITIYOR”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından kentteki basın mensuplarıyla buluşan Seyit Torun, basına açıklamalarda bulundu.

RECEP GÜRKAN’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İki gün boyunca Edirne’de olacaklarını vurgulayan Torun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yerel yönetimlerimizi, belediyelerimizi, örgütlerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Biz bu çalışmalarımızı birçok ilimizde gerçekleştirdik. Edirnemiz bizim için çok önemli. Çok başarılı il, ilçe ve belde belediye başkanlarımız var. Sayın Recep Gürkan başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanlarımızda Edirne’de harikalar yaratıyor. Ülkeyi yönetenlerin her türlü baskısına, kamu kaynaklarını kapatmasına rağmen onlar vatandaşımızın her kuruşunu değerlendirerek vatandaşlarımızın sorununun çözümüne odaklandılar. Asla ve asla israf etmiyorlar. En önemli taleb neyse vatandaşımızın onları yerine getiriyorlar.”

İKTİDARI ADİL DAVRANMAMAKLA SUÇLADI

Torun, Türkiye siyasi tarihi boyunca böyle kötü bir yönetimle karşılaşılmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

“Bir iktidar var devletin vatandaşlardan topladığı vergileri yediğimiz ekmekten, sudan alınan vergileri maalesef adaletsizce dağıtıyor ve kamu kaynaklarını sadece ve sadece kendi yakınlarına Cumhur ittifakı belediyelerine veriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı araç yardımı yapıyor. 97 Cumhur ittifakı belediyesine bu yardımlar yapılırken, diğer belediyelerden de sadece 3’üne yardımda bulunuluyor.

432 milyon liralık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yardım yaptı, soruyoruz ‘hangi belediyeye verdiniz hangi Bu yardımlar yaptınız?’ Maalesef şu ana kadar açıklama alamadık. Milletin parasını alın terinden ödediği vergiler oluşan bu kaynağı maalesef açıklamıyorlar, utanmadan ticari sır gibi ifadelendiriyorlar.  Böyle bir aymazlık böyle yüzsüzlük olmaz. Bir de Türkiye Belediyeler Birliği var. AKP’li Belediye başkanının başkanlığını yaptığı ve ona bağlı genel sekreterliğin yürüttüğü ve belediyelerin paylarından kesilerek oluşan bütçeyle harcama yapan bir Belediyeler birliği var. Ve yüzde  50'sinden fazlasını bizim belediyelerimiz kaynak verdiği halde kaynaklarının maalesef yüzde 5’ini 10’unu dahi alamaz durumdayız. Bununla ilgili hukuki ve idari süreci takip ediyoruz. Bu Milletin hakkını kesinlikle onlara yedirmeyeceğiz. Bu Partizan uygulamaya son vereceğiz.

BİZİM BELEDİYELER TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR, BUDA RAHATSIZ EDİYOR

Bizim belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor, sorunları çözüyor ya, bu ister istemez Erdoğan’ı da rahatsız ediyor. Acaba ben bu Cumhuriyet Halk Partili Millet İttifakı'nın belediyelerine ne yaparım ederim de vatandaşın gözünden düşürürüm diye bir çaba içerisinde.”

MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNÜN

Torun, iktidara seslenerek, şunları söyledi:

“Bir devlete yakışır, bu ülkeyi yöneten o iradeye yakışır şekilde hareket edin ve bu milletin gerçek gündemine dönüm, gerçek sorunlarıyla ilgilenin. Vatandaş çarşıda, pazarda mağdur. Bu kara kış yakacağını karşılayabilecek mi? Evine ekmek götürebilecek mi? Bunun kaygısı içinde. Ama siz işi gücü bırakmışsınız, yok efendim belediyeye alınan personel terörist, yok efendim şöyle yok böyle, devletin bütün gücü elinizde. İstihbarat elinizde, müfettiş elinizde,  Adalet Bakanlığı elinizde. Elinizi tutan mı var. Attığınız iftiralar hiçbir zaman yer bulmadı.”

GÖLGE ETMEYİN YETER

Torun, hükümetten tek beklentilerinin olduğunu da vurgulayarak, “Biz Edirne’den tekrar sesleniyoruz. Bizim belediyelerimize gölge etmeyin, iftira atmayın. Onlar vatandaşlarımızın bu kara gününde yanındalar. Onlar uçuk kaçık projelerle uğraşmıyorlar. Onlar ödenmiş her vergiyi yerinde kullanıp vatandaşın sorununu çözüyorlar. Umutsuzluğa yer yok” şeklinde konuştu.

Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP'li ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.