TRAKYA BİRLİK GENEL KURULU YAPILDI

Trakya Birlik 2018-2019 Yılı  Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapıldı.

TRAKYA BİRLİK GENEL KURULU YAPILDI

Trakya Birlik 2018-2019 Yılı  Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ocak 2020 Pazartesi 06:50
TRAKYA BİRLİK GENEL KURULU YAPILDI

Toplarının açılış konuşmasını yapan  T.B Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün geçen iş yılının başarılı geçtiğini  belirterek, “2018-2019  iş yılı harman döneminde yüzde 40 randımanlı yağlık ayçiçeği tohumu için 2.320.00 TL/ Ton Fiyat üzerinden  yaklaşık 277 bin  ton yağlık  ayçiçeği tohumu mubayaasında bulunarak ortaklarımıza  yaklaşık  685 milyon TL ürün ödemesi gerçekleştirilmiş, tam zamanında açıklanan fiyat sayesinde , Bakanlığımızın da desteğiyle  gümrük vergilerinin sıfırlanması  yönündeki taleplerin önüne geçilmiş ve çiftçilerimizin cebine ton başına  200-250 tutarında  ilave bir gelirin girmesi sağlanmıştır” dedi.

503 MİLYONLUK KREDİ

Kullandırılan kredi toplamda  503 milyon TL’ye ulaşarak kurum tarihinin  en yüksek kredi istihsalcin sağlandığı  iş yılı olarak başarıyla tamamlandığını belirten Akgün, “ Bu çerçevede karma yem  ve rafine yağ satışlarında  ulaşılan satış rakamları Birlik tarihinin en yüksek satış rakamları  olarak tarihteki yerini almıştır. Satış rakamlarımızda yakaladığımız büyümeyi her iki fabrikamızda gerçekleştireceğimiz yatırımlarla daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımlarla ilgili Bakanlığımızdan gerekli düzenlemelerin çıkması durumunda lisanslı depoculuğu da  eklememiz, Birliğimiz  ve ortaklarımız açısından son derece olumlu olacaktır” diyerek konuşmasını noktaladı.

Genel kurulda Divan Başkanlığına  Pehlivanköy Kooperatifinden Durgut Ersoy, Başkan Vekilliğini Gelibolu Kooperatifinden  Levent Kızıltan, Katip üyeliklere ise  Pınarhisar Kooperatifinden  Salih Köse ve  Yenişehir Kooperatifinden  Hakkı Çetin getirildi.

 Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Yönetim Kurulu çalışma raporlarıyla gelir tabloları okunup oybirliği ile ibra edildikten sonra toplantıda konuşmak için söz alan olmadığı için gündemin diğer maddelerine devam edildi. iş yılı Bağımsız Denetim Kurulu Raporu  yine oy birliği ile kabil edildi.

2019- 2020  iş yılı dönemine ait Bütçe ve Çalışma Raporları  ile Bilanço ve Gelir  Tabloları okunarak  oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca,  Birlik faaliyetlerinin  yürütülmesi  amacıyla kredi  alma,ipotek işlemleri  Birlik fonlarının  kullanılması,  kredi kullandırma  birlik mamullerinin  satışı , kooperatiflere hizmet bedeli ödenmesi, şirket kurma ve  ve kurulu şirketlere  ortak olma,  alım satım  faaliyetlerinde bulunma  gibi konularda  Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.

İnsan Kaynakları yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler görüşülerek oy birliği ile benimsendi.

Tarım ürünleri  Lisanslı Depoculuk şirketi  kurulması ve tarım ürünleri  Lisanslı Depoculuk  işletmesi kapsamında yapılacak  yatırımlarla ilgili olarak yönetim kuruluna yetki verilmesi  hususunda hazırlanan rapor  görüşülerek kabul edildi.

Entegre Tesisleri ile Karacabey Yağ Fabrikasına 2019-2020 iş yılında yapılacak  yatırımlarla ilgili hazırlanan  rapor kabul edildikten sonra  ise bazı kooperatiflere  yeni iş yılında  yapılacak yatırımlarla ilgili rapor kabul edildi.

2019- 2020  iş yılı dönemine ait  genel bağımsız denetleme faaliyetinin  Aren Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş’ye  yaptırılması  genel kurulca kabul edildi.

 Dilek ve temenniler bölümünde söz alan yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Akgün,  genel kurula hitaben teşekkür konuşmasıyla  toplantı  son buldu.

Fikri Yalın

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.