Trakya Ragbi Türkiye 5.si

Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından düzenlenen 7li Ragbi Türkiye Şampiyonası’nın ikinci ayağı, 28.07.2018 Cumartesi günü Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda oynandı. Final ve klasman grup maçlarının oynandığı ikinci ayak müsabakaları yine keyifli anlara sahne oldu.

Trakya Ragbi Türkiye 5.si

Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından düzenlenen 7li Ragbi Türkiye Şampiyonası’nın ikinci ayağı, 28.07.2018 Cumartesi günü Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda oynandı. Final ve klasman grup maçlarının oynandığı ikinci ayak müsabakaları yine keyifli anlara sahne oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Temmuz 2018 Salı 08:53
Trakya Ragbi Türkiye 5.si

Final grubunda dört takım şampiyonluk için mücadele verirken, şampiyonayı Samsun Olimpian takımı 1.,Odtü 2., Ankara Üniversitesi 3., Eskişehir Aqua ise 4. Olarak tamamladı.

Klasman grubunda ise beş takım ligde kalmak ve sezonu en iyi basamakta bitirmek için mücadele edeceklerdi. Ancak son dakika yapılan açıklamayla İstanbul Ottomans’ın maddi, İstanbul Firüzköy takımının ise, oyuncu yetersizliği sebebiyle turnuvaya katılamayacakları bildirildi. Klasman grubu maçları üç takım arasında oynanırken, Edirne temsilcisi Trakya Ragbi oynadığı iki maçı da kazanarak turnuvayı Türkiye 5.si olarak tamamladı. İlk maçında Koç Üniversitesi’ni 26-0 la geçen Trakya Ragbi, ikinci maçında ise Hacettepe Tigers’ı 12-0 mağlup ederek turnuvayı noktaladı. Hacettepe turnuvayı 6. tamamlarken, bir alt lige düşen takımlarOttomans, Firüzköy ve Koç Üniversitesi oldu.

Trakya Ragbi, şampiyonanın ilk ayağından farklı bir kadroyla ikinci ayağa katıldı. Takım kaptanı ve milli sporcu Aykut KANAÇLAR el bileğindeki sakatlığından dolayı kadroda yer alamazken, Batuhan BALÇIN ise plaj ragbi milli takımıyla Samsun’da kampta olduğundan ikinci ayak müsabakalarında oynayamadı.

Trakya RagbiTurnuva Kadrosu: Ali Erkan EROĞLU, Ali CÖNE, Furkan KESKİN, Okan KUÇ, Ufuk KIĞILCIM, Ömer ŞAHİN, Berk Metin ÇELİK, Şahin ALACA, Umut TANYELİ, Batuhan ÖZDEMİR, Serhat DOĞAN, Ömer KOLTUK, Zafer ERAY.

Antrenör Ömer KOLTUK’un turnuva değerlendirmesi:

‘Dört zor maça çıkmayı beklerken, iki rakibimizin turnuvadan çekilmesi bizleri üzdü. Elde kalan iki maçtan keyif almaya çalıştık. Oyun olarak istediğimiz seviyeye çıkamasak da kazanmayı bildik ve turnuvayı 5. olarak tamamladık. Tüm takımları gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik ediyorum. Final grubuna kalamamanın hayal kırıklığıyla geldiğimiz ikinci ayaktan, yapabileceğimiz en iyi dereceyi yapmanın tesellisiyle ayrılıyoruz. Bu turnuvadan çıkardığımız önemli dersler var. Aynı hataları bir daha yapmamalıyız. Üniversitenin tatil olmasına rağmen kalkıp Edirne’ye gelen, bu sıcak havalarda antrenmanlara katılan takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zorlu ekonomik şartlarda bu sporu yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen, turnuvalara katılabilmek için elimizden geleni yapmaya çabalıyoruz. Bu turnuvaya katılabilmemiz de bizlere yardımcı olan Prof. Dr. Erol YALNIZ hocamıza ve Ekol Hastanesi’ne, desteğini bizlerden hiç esirgemeyen Prof. Dr. Çetin Hakan KARADAĞ hocamıza teşekkürü bir borç biliyoruz.’

Turnuvada takımın kaptanlığını yapan Batuhan ÖZDEMİR’in değerlendirmesi:

‘Geçen seneki derecemizi tekrarlamış olduk. Final grubuna kalamadıktan sonra alabileceğimiz en iyi dereceyi almak için odaklanmıştık. Zorlu iki maç sonucu hedefimize ulaştık ve sezonu noktaladık. Sahada her ne kadar rakip olsak da saha dışında dost olduğumuz iki takımla oynadık. Kendilerini mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Bir süre dinleneceğiz. Sonrasında ise, yeni sezon için çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki sezon 7li Ragbi 1. Ligi’nin yanında 15li Ragbi 1. Ligi’nde de oynayacağız. Hedeflerimiz hep üst sıralar ve yeni başarılar. Edirnelileri yeni sezondaki maçlarımıza şimdiden davet etmek istiyorum.’

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.