TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MEZUNU DJERAKI CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Trakya Üniversitesi mezunu Malloum Yoboide Djeraki, Çad Cumhurbaşkanının Başdanışmanı oldu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MEZUNU DJERAKI CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Trakya Üniversitesi mezunu Malloum Yoboide Djeraki, Çad Cumhurbaşkanının Başdanışmanı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Haziran 2021 Salı 06:56
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MEZUNU DJERAKI  CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksekokulu Gümrük İşletme Bölümünden 2000 yılında mezun olan ve ülkesi Çad’da bu yıl gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Malloum Yoboide Djeraki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

2009 yılından beri siyasetin içinde yer alan Çad’da Demokratik ve Sosyalist Değişim Partisi'nin (PDSA) kurulmasına liderlik eden Malloum Yoboide Djeraki, Nisan ayındaki seçimler sonrası kurulan geçici hükümet tarafından Siyasi İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildi.

2016 yılındaki seçimlerde aday olan Malloum Yoboide Djeraki 11 Nisan 2021’deki seçimlerde de aday olmuş, seçimi Idriss Déby Itno kazanmıştı. Idriss Déby Itno’nun vefatıyla sonuçlanan olayların ardından ülkenin yönetimini oğlu Korgeneral Muhammed Idris Deby almıştı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Malloum Yoboide Djeraki’nin, geçici hükümetteki görev süresince Türkiye-Çad arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin tesisinde büyük rol oynayacağına inandığını belirterek kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.