T.Ü.'DE 18 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERECE İLE MEZUN OLDU

Trakya Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversiteden 2021-2022 Akademik Yılı’nda mezun olan uluslararası öğrencilerin bazıları fakültelerini birincilikle tamamlarken, bir kısmı okullarında dereceye girme başarısı gösterdi.

T.Ü.'DE 18 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERECE İLE MEZUN OLDU

Trakya Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversiteden 2021-2022 Akademik Yılı’nda mezun olan uluslararası öğrencilerin bazıları fakültelerini birincilikle tamamlarken, bir kısmı okullarında dereceye girme başarısı gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Temmuz 2022 Perşembe 06:00
T.Ü.'DE 18 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERECE İLE MEZUN OLDU

Uluslararasılaşma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Trakya Üniversitesi, uluslararası öğrencilerinin başarıları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Uluslararası akredite eğitimi, güçlü akademik kadrosu, modern eğitim ortamı ve köklü eğitim geleneği ile ülkemizin önde gelen yükseköğretim kurumlarından olan Trakya Üniversitesinde, eğitim öğretim döneminin tamamlanmasıyla uluslararası öğrencilerin bir kısmı fakültelerinden birincilikle mezun olurken, bazıları da fakülte ve bölümlerinde dereceye girdi.

Trakya Üniversitesine Bulgaristan, KKTC ve Batı Trakya’nın yanı sıra Kosova, Arnavutluk ve Türkmenistan gibi ülkelerden öğrenim için gelen 18 uluslararası öğrenci, 2021-2022 Akademik Yılı’nda ilk üç sırada mezun olarak büyük bir başarıya imza attı. 18 uluslararası öğrencinin 7’si okul ve bölümlerini birincilikle tamamlarken, 3’ü ikinci ve 8’i de üçüncü olma başarısı gösterdi.

Başta Balkanlar olmak üzere dünyanın 79 farklı ülkesinden 5200 uluslararası öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Öğrencilerimizin hem kültürel hem de akademik anlamda Üniversitemize ve ülkemize önemli kazanımları olmaktadır. Öğrencilerimize sağladığımız imkânlara onlar da çok çalışarak, ülkemizi ülkeleri gibi görerek karşılık vermekteler. 18 öğrencimizin okullarını derece ile bitirmeleri de bu imkânlara verilen en güzel karşılık. Onları tebrik ediyor, sosyal ve akademik başarıları ile gurur duyuyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesinde pandemi nedeniyle ara verilen ve bu yıl kaldığı yerden büyük bir coşku ile devam eden mezuniyet törenlerinde uluslararası öğrencilerin başarıları ile her yıl gururlandıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Birçoğu belki de buraya ön yargılarla ve bilinmezlikle gelen, Türkçeyi burada öğrenen bu gençlerimiz, büyük bir başarı örneği göstererek okullarını derece ile bitirdiler. Uluslararası mezun öğrencilerimiz ülkelerine döndüklerinde o topraklara hizmet edecek ve Ülkeleri ile ülkemiz arasında yıkılmaz gönül köprüleri kuracaklar. Onlar her zaman bizim evlatlarımız olmaya devam edecekler. Trakya Üniversitesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu, başarıları ile gururlanacağımızı ifade etmek isterim. Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonu ve Balkanlara yönelik çalışmalarının güzel bir ifadesi olan başarıdan ötürü öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ve Dereceleri:

Hilmi Kılgın - Tıp Fakültesi 1’incisi (KKTC)

İlknur Alkan – Eğitim Fakültesi 1’incisi (Almanya)

Neslichan Moumın – Edebiyat Fakültesi 1’incisi (Yunanistan)

Edona Pjeshka – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1’incisi (Arnavutluk)

Mehmet Okan - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm 1’incisi (Bulgaristan)

Bircan Öztürk - İşletme (İÖ) Bölüm 1’incisi (Bulgaristan)

Osama Saleh Ahmed Abdullah Alfarzai - Otomotiv Teknolojisi Bölüm 1’incisi (Yemen)

Inara Mati - Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölüm 2’ncisi (Kosova)

Tülay Canarslan - Almanca Öğretmenliği Bölüm 2’ncisi (Almanya)

Maryana Tuktarova - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (İÖ) Bölüm 2’ncisi (Türkmenistan)

Embie Mehmed Emin – Edebiyat Fakültesi 3’üncüsü (Bulgaristan)

Hatche Shaban Hamza - Mütercim - Tercümanlık ( Bulgarca ) Bölüm 3’üncüsü (Bulgaristan)

Nazmie Yusein Myumyun - Eczacılık Fakültesi 3’üncüsü (Bulgaristan)

Arij Aouni - Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm 3’üncüsü (Tunus)

Ecem Yıldız - Gümrük İşletme Bölüm 3’üncüsü (Bulgaristan)

Duygu İbolar – Mimarlık Bölüm 3’üncüsü (Kosova)

Eni Himbeqa - Bilgisayar Mühendisliği Bölüm 3’üncüsü (Kosova)

Gozel İskandarova - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (İÖ)Bölüm 3’üncüsü (Türkmenistan)

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.