ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Edirne'nin Lalapaşa İlçesine bağlı Çömlekakpınar Köyü'nde arpa hasadı düzenlenen törenle yapıldı. Hasat töreni öncesi üreticilerle bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan taban fiyatlarla ilgili memnuniyetleri dinledi.

ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Edirne'nin Lalapaşa İlçesine bağlı Çömlekakpınar Köyü'nde arpa hasadı düzenlenen törenle yapıldı. Hasat töreni öncesi üreticilerle bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan taban fiyatlarla ilgili memnuniyetleri dinledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Haziran 2022 Cuma 06:01
ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Bölgenin önemli tahıl üretim merkezleri arasında bulunan Edirne'de arpa hasadı başladı. Hasadı yapılan arpanın verimi üreticinin yüzünü güldürmesi beklenirken, açıklanan fiyatlar da üreticileri sevindirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buğday ve arpada taban fiyatı açıklamasının ardından Edirneli çiftçiler, ürünlerini hasat etmeye başladı.

Edirne'nin Çömlekakpınar Köyü'nde gerçekleştirilen arpa hasat töreninde konuşan çiftçiler, hükümetin verdiği desteklerle üretime devam edeceklerini söyledi.

Edirne'nin Lalapaşa ilçesi Çömlekakpınar köyü üreticileri ile arpa hasadında bir araya geldiklerini söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, verimin güzel olduğunu belirterek üreticilere bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.

Üreticilerle hem arpa hasadı yaptıklarını hem de fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Başkan İba, "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız TMO'nun fiyatlarını açıkladı. Sert ekmeklik buğdayın destekler dahil 7 bin 50 lira, arpanın ise 6 bin lira olduğunu açıkladı. Tabii bu beklenen fiyatın üstündeydi. Ayrıca buna gübre ve mazot desteği de eklenecek. Üreticilerimizin memnuniyeti çok fazla. Geldik bizzat kendilerinden dinledik" dedi.

"HANGİ YÜZLE KÖYLERE GİDECEKLER DEDİLER, BİZ HEP KÖYLERDEYDİK"

Tarlada çiftçileri ziyaret ederek, memnuniyetlerini kendilerinden dinleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın geçtiğimiz günlerde buğday alım fiyatıyla ilgili beyanları hakkında açıklamada bulunarak, muhalefetin hangi yüzle köylere gidecekler sorusuna 'Biz hep köylerdeydik, üreticilerimizle bir arada olmaya devam edeceğiz' diyerek yanıt verdi.

"KOLTUK SİYASETİNİ BIRAKIP SAHAYA İNSİNLER"

Üreticilerle birlikte oturup hesap yaptıklarını söyleyen Başkan İba, "Açıklanan fiyatlara bir tek sevinmeyen ana muhalefetin il başkanı ve milletvekili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptılar. Hangi yüzle köylere gidecekler dediler. Biz hep köylerdeydik zaten üreticilerimiz de dünden beri oturduk kalem kalem hesap yaptık. Maliyetlerini hesapladık. Yaklaşık 400 kilo ürün aldıklarında, onların hesabı 400 kilo üzerindendi. Üreticilerimizin maksimum maliyeti bin 800 lira, bin 400 liraya, bin 500 liraya üreten üreticimiz de var. Biz geldik, köyde kendilerinden dinledik. Memnuniyetlerini dinledik. Onlara da tavsiye ediyoruz. Koltuk siyasetini bıraksınlar. Gelsinler köylerde bizzat üreticilerimizle memnuniyetlerini dinlesinler. Biz Cumhurbaşkanımız fiyatı açıkladığı günden beri onlarca telefon almıştık ama aldığımız telefonlarla değil, bizzat köylerimizi ziyaret ederek memnuniyetleri dinleyelim dedik. Hangi yüzle dediler. Biz geldik üreticilerimizin memnuniyetini sahada gördük. Pandeminin ilk gününden itibaren üreticinin her sıkıntısını Cumhurbaşkanımıza her zaman ilettik. Rusya krizi, Ukrayna krizi, pandemi üretimde, tedarikte enerji maliyetlerinin artması birçok sıkıntıyı yaşadı üreticimiz ama Cumhurbaşkanımız her zaman onlar üretime devam etsin. Üretim onlardan bereket Allahtan destek bizden dedi.  İnşallah Rabbim bereketini de verecek. Bölgemizde verimler iyi bekleniyor. Üreticilerimiz çok memnun. Biz de her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

"FİYATLARDAN OLDUKÇA MEMNUNUZ"

Bu yıl verimlerin güzel olduğunu söyleyen  Çiftçi Ömer Akar,  "Yani bu yıl kurak da geçse verimler güzel. Maliyetleri de hesapladık. Ben de yani bunun için de icarı dâhil hesaplandığında çok iyi fiyatlar ortaya çıkıyor. Buna şükür biz fiyatlardan da oldukça memnunuz” dedi.

"VERİMLER BEKLENTİNİN ÜZERİNDE"

Yeni açılan kuyular sayesinde ikinci mahsulle gelirlerinin arttığını söyleyen Çömlekakpınar Köyü üreticilerinden Serdar Özvatan, "İnsanlar yapılanların karşılığını almaya başladı. Verimler beklentinin üzerinde rahmet denilen şey bu olsa gerek. Yani insanlar baktığımız zaman gerçekten bu verimi verir mi dedik. Ama gerçekten verdi. Veriyor Rabbim. Devlet elinden geleni yapıyor. Anlık müdahaleler çok önemli. Değişen şartlar sayesinde sıkıntılarımız var. Ama anında müdahalelerle bu iş çözülüyor. Yapanlardan, vesile olanlardan, sesimizi duyanlardan Allah razı olsun" dedi.

"ONLARIN SÖYLEDİKLERİ SADECE LAFTA KALIYOR"

Açıklanan fiyatları eleştirenlere yanıt veren üretici Özvatan, "Onların söyledikleri sadece lafta kalıyor. Üretmek daha zor ama söylemek kolay tabii. Üretenin yanında olanla yapanı vefa duygusu içinde olmaya devam edecek inşallah. Biz devletimizden memnunuz. Fiyatlar gerçekten çok umut verici. Devletimizden Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

“ONLARIN İSMİNDE HALK VAR AMA MAALESEF HALKLA ALAKALARI YOK”

Ana muhalefetin isminde halk olduğunu fakat halkla alakaları olmadığını belirten Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, çiftçilerin desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman dua ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman çiftçinin arkasında durduğunu hatırlatan Çiler, "AK Parti zaten halkın içinde ve çiftçinin yanında olan bir parti. Onların isminde halk var ama maalesef halkla alakaları yok. Çok şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var. Onun öncülüğünde birçok tarihi başarılara, tarihi güzel sözleşmelere imza atıyoruz. Rabbim bizi onun yolundan ayırmasın inşallah. Rabbim bütün çiftçilerimize de bereketli hayırlı hasatlar versin inşallah” ifadelerine yer verdi.

"AHKAM KESENLERİN ÇİFTÇİLİKLE ALAKASI YOK"

20 yıl öncesinde çiftçileri gübre kuyruklarında bekletenler yaptıklarını unuttuklarını vurgulayan AK Parti Havsa İlçe Başkanı Haluk Savaştürk, çiftçilerle İlgili ahkam kesenlerin çiftçilikle hiçbir şekilde alakaları olmadığına dikkat çekti.

Tarım aletleri hususunda da çiftçilere desteklerin sürdürüldüğünü söyleyen Savaştürk, sosyal medyada ve ulusal basınla yansıttıkları gibi çiftçinin perişan olmadığına değindi.

"MASA BAŞINDA DEĞİL, TARLADA ARPA TOZUNUN İÇİNDE HESAP YAPTIK"

Masa başında değil tarlada arpa tozunun içinde hesap yaptıklarını ifade eden  Edirne İl Genel Meclis Üyesi Secaattin Uyur “Geçen yıl mecliste size kalem kalem buğdayın maliyetlerini çıkardım. İnanın ki masal atmakla olmuyor. Tarlada ben size yine maliyeti çıkartırım. Biz dün başkanım ve bölgeden siyasetle alakası olmayan insanlarla yine maliyet hesabı çıkardık. Biz bin 550 lira maliyet çıkardık. Ve şu an açıklanan TMO’nun 7 bin 50 lira. Bunun içinde mazot, gübre desteği de dahil değil. Üretilen buğdaya verilen destekleme yok. Yaklaşık devletin bir dekar 400 kilo buğdaya gübre, mazot ve tahılına verdiği destek yüz lira para yapıyor. Bu da demektir ki maliyet 100 liradan aşağıya düşüyor. Rabbim bugünlerimizi aratmasın" diye konuştu.

Hasat programına Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti Havsa İlçe Başkanı Haluk Savaştürk, AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız, il genel ve belediye meclis üyeleri ile üreticiler katıldı.

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 09.06.2022 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.