ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRDİLER!

Edirne Ziraat Odası tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda; buğdayda ilaçlama dönemi öncesi hastalıklar, tarlada gelişen hastalıkların neler olduğu ve hastalıklara nasıl mücadele edileceği konularında üreticiler bilgilendirildi. 

ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRDİLER!

Edirne Ziraat Odası tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda; buğdayda ilaçlama dönemi öncesi hastalıklar, tarlada gelişen hastalıkların neler olduğu ve hastalıklara nasıl mücadele edileceği konularında üreticiler bilgilendirildi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mart 2020 Perşembe 06:31
ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRDİLER!

Edirne Ziraat Odası tarafından dün kentte bulunan bir otelde ‘Buğday Tarımı Bilgilendirme’ konulu toplantı düzenlendi. Ziraat Mühendisi Levent Başayan’ın sunum yaptığı toplantıda; üreticilere buğdayda ilaçlama dönemi öncesi hastalıklar, tarlada gelişen hastalıklar ve hastalıklarla nasıl mücadele edileceği konularında bilgiler verildi.

“BİLGİLENDİRME TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, “Buğdaylarımızda ilaçlama dönemi öncesi hastalıklarla ilgili sıkıntılar, tarlada mevcut gelişen hastalıkların neler olduğu ya da gelişecek hastalıklarla ilgili neler yapılabileceği konusunda bilgilendirme yapılacak. Çiftçimiz birçok şeyi biliyor ama burada bilgileri güncellemek istedik. Dönümünden 10 - 20 kilo çiftçimize verim aldırabilirsek ne mutlu bize. Hastalıklarla ve ilaçlamaya ilişkin bilgilendirme toplantısında çiftçimizi buluşturduk. Çiftçilerimize mesaj attık ve tüm köylerimize broşürlerimizi dağıtarak bilgilendirme toplantısı yapacağımızı duyurduk. Çiftçimiz de bizi yalnız bırakmadı, iyi bir katılım oldu. Bu bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Ziraat Mühendislerimiz zaten her gün bir kaç köy geziyor, arazide dolaşıyor. Tarladaki buğday ve kanolayı yerinde inceleyip sıkıntıları yerinde görüyor. Köy muhtarlarımıza gidiyor, kahvehanede çiftçilerimizle görüşüp olan sıkıntıları paylaşıyorlar. Bundan sonraki süreçte de herhangi bir sıkıntı olduğunda Ziraat Odası'na çiftçimiz başvurduğunda mühendislerimiz kontrole geleceğini çiftçimize belirtiyor. Bilindiği gibi kurak bir kış geçiriyoruz ama bu kuraklığa rağmen bu arada yağan 5 - 10'ar kilogram düşen yağışlarla şu an buğday açısından sıkıntılı bir durum yok. Buğdayımız epey toparladı, baktığımızda görsel olarak da güzel bir gelişim var. Sıkıntı olmadan, zamanında ve doğru müdahale etmek önemli. İlaçlama ve gübrelemelerimizi zamanında yaparsak ve önümüzdeki günlerde yağış inşallah gelecektir. Beklentimiz yağışın artması. Çiftçilerimizle bilgi alışverişi yaparak iyi kaliteli buğday yetiştirmek istiyoruz. Ve aynı zamanda şu anda kanola da var. Önümüzdeki günlerde ayçiçeği ekilişi başlayacak. İnşallah hayırlı ve bereketli sezon olur kaliteli verimli ürünler yetiştiririz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.