Vali Özdemir'den Ata'ya 87. yıl mesajı

Edirne Valisi Günay Özdemir Atatürk'ün Edirne'ye gelişi ile ilgili Mesaj yayınladı.

Vali Özdemir'den Ata'ya 87. yıl mesajı

Edirne Valisi Günay Özdemir Atatürk'ün Edirne'ye gelişi ile ilgili Mesaj yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Aralık 2017 Perşembe 10:09
Vali Özdemir'den  Ata'ya 87. yıl mesajı

Konuyla ilgili açıklama ise şöyle "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'mizi üçüncü kez ziyaret edişinin 87. yıldönümünü kutluyoruz. 
Atatürk; Edirne'ye üçüncü kez gelişinde Selimiye Camisini ziyaret eder, minberle avize arasında durur ve etrafındakilere "Beyler, hiçbir dine bağlı olmayan kalp istirahatten mahrumdur. Bakınız ecdadımız İstanbul'un fethinden tam 125 sene sonra, bu şaheser camiyi İstanbul'da değil de Edirne'de yaptırmış; böylece Edirne'ye mührünü basmış, tapulaştırmıştır. Dahi Mimar Sinan, Makrobet sanat ve din aşkıyla bu eseri bina etmiştir" der.Cami çıkışında vatandaşlarla ilgilenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 21 Aralık'ta geldiği Edirne'den, 25 Aralık 1916 günü büyük bir törenle doğu cephesine uğurlanır. 
Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Atamızın yaşamını, düşüncelerini tüm yönleriyle gençlerimize öğretmek, genç kuşakları O'nun düşünceleri doğrultusunda geleceğe hazırlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Serhat Şehri Edirne'mize gelişinin yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.