YARAYA İLK NEŞTERİ VURACAK!

Edirne’nin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen altyapıyla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan müjde geldi. Başkan Gürkan altyapı çalışmalarının 22 Şubat Cuma günü saat 14.00’da başlayacağını ifade etti.

YARAYA İLK NEŞTERİ VURACAK!

Edirne’nin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen altyapıyla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan müjde geldi. Başkan Gürkan altyapı çalışmalarının 22 Şubat Cuma günü saat 14.00’da başlayacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Şubat 2019 Çarşamba 09:16
YARAYA İLK NEŞTERİ VURACAK!

Yıllardır Edirne’nin kanayan yarası olarak gösterilen altyapı konusunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilere müjdeli haberi verdi. Başkan Gürkan, “Altyapı çalışmalarınıza 22 Şubat Saat:14.00’te en sorunlu mahallemiz olan Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden başlıyoruz.” dedi.

“BAZILARI BİLEREK KASITLI KONUŞUYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan şu ana kadar neden altyapıya başlanmadığıyla ilgili gelen eleştirilere cevap vererek, “Bazen sosyal medyada, neden bugüne kadar altyapı çalışmalarına başlamadığımıza dair tepkiler geliyor. Ancak bu bir öncelik sırası. Aynı anda çöp, atık su arıtma, içme suyu isale hattı,  içme suyu arıtma tesisi, altyapıyı bir anda yapan bir belediye varsa; bana örnek göstersinler. Bu bir öncelik sırasıdır. İçme suyu kaynak sorununu çözmediğiniz, içme suyu ihale hatlarını, içme suyu arıtma tesisi yenilemediğiniz zaman, onlar eskiyken, tutup şehir içi hatları yenilediniz. Bunun ne anlamı var? Bu işin bir mantığı, iş akış süreci var. Bazı arkadaşlarımız bilmeden; bazı arkadaşlarımız da bildiği halde kasıtlı konuşuyor.” dedi.

“DİĞERLERİNİ BİR KENARA MI ATSAYDIK? EL İNSAF”

Başkan Gürkan altyapıya gelene kadar birçok aşamadan geçildiğini ifade ederek, “Kırklareli Kayalıköy Barajı’ndan 58 kilometreden binlik çelik borularla yıllık 20 milyon metreküp temiz su getirdik. Lalapaşa Kavşağı’nda bu suyu arıtacak modern bir aratma tesisi kurduk. Atık Su Arıtma Tesisi’miz yapılıyor, bitmek üzere. Şimdi ne kaldı; altyapı. Bu altyapının içerisinde 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalı, 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 metre Kanalizasyon Sistemi var. Tüm şehir içi içme suyu şebekesini yenileyip; o eski borularla 30 yıldır artık ekonomik ömrünü tamamlamış Süloğlu Barajı’nın suyunu mu getirseydik? Arkadaşlarımızın birçoğu iyi niyetli bilmeden konuşuyor; bir kısmı da art niyetli bilerek, yanlış yönlendirmeye çalışıyor. 10 Ocak 2016’da referandum yaptık. 4 Aralık 2017’de altyapı ihalesini yaptık. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki. Edirne’de 82 bin su abonesi var. Bunların hepsi hesaplanıyor. Kapı kapı kodları hesaplanıyor, projesi çiziliyor; eğimler, terfi istasyonları hesaplanıyor. O kadar kolay bir proje değil ki bu. Bir inşaat projesi 4-6 ayda çiziliyor. 4 Aralık 2017’de ihalesine yaptık. 3 Nisan 2018’de belediye meclisinden kredi onayını aldık. İller bankasına gönderdik 11 aydır bekliyoruz. Vermedi, vermediler. Bizde kendi imkanlarımızla başlıyoruz. Daha önce başlanamaz mıydı? Çöplüğü, içme suyu kaynak sorununu, içme suyu arıtma tesisini, atık su arıtma tesisini bir kenara mı atsaydık? El insaf.” diye konuştu.

“ÇÖP KONUSUNDA TÜRKİYE’NİN EN İYİ 5 İLİNDEN BİRİYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirne’de düzenlediği ziyarette, “Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart’ta kurtulacaktır. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenlerin sonu 31 Mart’ta geliyor.” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Gürkan, bu sözlerin kendisine sorulması üzerine,  “Sayın Cumhurbaşkanı tabii ki arzu ediyordur Edirne’yi almayı ama buna ne Sayın Cumhurbaşkanı karar verecek,  ne ben karar vereceğim ne de bir başkası. Buna Edirne halkı karar verecek. 31 Mart akşamı Edirne halkı ne karar verirse hepimiz önünde saygıyla eğileceğiz. Çöp, çukur, çamur diyorlar. AK Parti Edirne Milletvekili de bunu zaman zaman söylüyor. Örneğimiz şuradan 3 kilometre ileride. Türkiye’nin en modern 5 çöplüğünden biri. Saatte bin 600 kilowatt elektrik üretiyor. 16 bin evin 1 aylık elektrik ihtiyacı 1 saatte üretiliyor. Edirne Belediyesi’nin KDV dahil 10.1 milyon liraya yaptığı çöplüğü, kendi belediyeleri 110 milyona, 70 milyona, 85 milyona yaptılar. Bütün hesaplar ortada. Eğer gerçekten samimilerse, yürekleri yetiyorsa müfettişleri göndersinler, bizi hesaplarımızı incelesinler. Gelen bütün müfettişlerin önüne çöplük dosyasını koyuyorum. Yapım dosyasını, işletme dosyasını. Hiçbir müfettiş bakmıyor. Bizimkini alsınlar Çorum’la, Balıkesir’le kıyaslasınlar. Hodri meydan. Öyle lafla olmuyor. Edirne çöp konusunda Türkiye’deki en iyi 5 ilden birisi.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.